פשיטה בלשכה ובבית: גטאס לא יוכל להצביע
כנסת עם 119 ח"כים: המשטרה פשטה על לשכת הח"כ שעצור בחשד להברחת טלפונים למחבלים, ובנוסף ערכה חיפוש בביתו. בחוק אין איסור מפורש שח"כים עצורים לא יוכלו להשתתף בהצבעות, אך יועמ"ש הכנסת קבע: גטאס לא יוכל להצביע במליאה, גם אם אין אפשרות להחליפו
חבר הכנסת באסל גטאס עדיין במעצר, ומעתה רק 119 ח"כים יוכלו להצביע בכנסת: יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הנחה את קצין הכנסת, ניצב יוסף גריף, לאשר למשטרה להיכנס הערב (יום א') ללשכתו הפרלמנטרית של ח״כ גטאס ולבצע בה חיפוש. בעקבות הפנייה הנחה אדלשטיין כי במהלך שהות השוטרים בלשכה הם ילוו על ידי קצין הכנסת והיועץ המשפטי של הכנסת, איל ינון. בסביבות השעה 17:30 פשטה המשטרה על לשכת גטאס. בנוסף ערכה המשטרה חיפוש בביתו.
שעה קלה לאחר הפשיטה על לשכתו, הוגשה חוות דעת של היועץ המשפטי של הכנסת ליו"ר אדלשטיין, לפיה גטאס לא יוכל להצביע בכנסת כל עוד הוא עצור. אדלשטיין אמר כי הוא סומך את ידו על חוות הדעת של היועמ"ש ינון: "חבר הכנסת השוהה במעצר, לרבות מעצר בית או חלופות מעצר אחרות המונעות ממנו להגיע למשכן הכנסת, אינו יכול להשתתף בהצבעות בוועדות הכנסת ובמליאה, וזאת על אף שבמליאת הכנסת לא ניתן למלא את מקומו".
מעצרו של גטאס לא אמור היה למנוע ממנו את המשך פעילותו הפרלמנטרית, בשל היעדר איסור מפורש בחוק. לכן, באופן תיאורטי יכול גטאס לדרוש להגיע להצבעות - אך לפי חוות הדעת החדשה הוא לא יוכל להשתתף בהצבעות. לפי החוק רק ח"כ שנידון למאסר מושעה מתפקידו באופן אוטומטי.
בחוות דעתו ציין היועץ המשפטי, איל ינון: "ההחלטה על נטילת חסינותו של חבר הכנסת אינה עניין אוטומטי. היא מחייבת באופן מובנה הפעלת שיקול דעת הן על-ידי היועץ המשפטי לממשלה, היוזם את ההליך באמצעות הגשת בקשה מנומקת ליו"ר הכנסת, והן על ידי ועדת הכנסת ומליאת הכנסת המאשרים את נטילת החסינות - רק לאחר שקיימו דיון בפרוצדורה מיוחדת לשם כך. הגנות אלה נועדו להבטיח כי לא בנקל תוסר החסינות של חבר כנסת, אלא רק במקרים שבהם השתכנעו כל הגורמים האמורים כי ההצדקה לכך גוברת על הפגיעה הזמנית בעקרון הייצוג וביחסי הכוחות הפרלמנטריים".
"הקביעה שחבר הכנסת הנתון במעצר אינו יכול להגיע לכנסת לשם הצבעה היא ברירת המחדל, אך היא אינה קביעה קטגורית", הוסיף ינון. "בית המשפט המקבל החלטה בעניין מעצרו של חבר הכנסת, ושבפניו 'התמונה המלאה' בעניין זה, רשאי לאפשר את השתתפותו של חבר הכנסת בהצבעות, אם הוא סבור כי אין בכך כדי לאיין את תכלית המעצר. מטבע הדברים, בית המשפט יעשה כן לאחר ששקל את הפגיעה בעקרון הייצוג אל מול הפגיעה האפשרית בחקירה, כפי שהוצגה בפניו על ידי הגורמים המוסמכים".
ינון התייחס לאפשרות של הצבעת חבר כנסת שאינו נוכח במליאה. "אשר להצעה אחרת שעלתה ולפיה חבר כנסת השוהה במעצר יוכל להצביע "מרחוק" באמצעות מתן הוראה לחבר כנסת אחר להצביע במקומו, או באמצעות פתק הצבעה, הרי שאיני סבור שיש מקום לכך. בכנסת מאז ומתמיד יש הקפדה על כך שרק חברי כנסת הנוכחים בהצבעה יכולים להשתתף בה, ובהתאם לכך, גם חברי כנסת המרותקים למיטת חוליים, השרויים באבל, השוהים בחו"ל וכיו"ב, אינם יכולים להצביע "מרחוק". פריצת עקרון זה אינה אפשרית, בוודאי בהיעדר כל עיגון מפורש והסדרה מפורטת לכך", אמר ינון.
גטאס מהרשימה המשותפת נעצר ביום חמישי בערב בחשד להברחת טלפונים סלולריים למחבלים בכלא. השופט מנחם מזרחי האריך שלשום את מעצרו עד יום שני וקבע כי יש חשד סביר ששחרורו של גטאס ממעצר יפגע בביטחון הציבור.
לאותו דיון ביום שישי הגיעו גם חבריו של גטאס במפלגת בל"ד, ג'מאל זחאלקה וחנין זועבי וכן מפקד היחידה הארצית לחקירות הונאה, תת-ניצב כורש ברנור, שיחידתו אחראית על החקירה. נציג
המשטרה טען בדיון כי גטאס סירב בחקירתו לומר מי מסר לו את החבילות שהעביר, לפי החשד, לידי האסירים הביטחוניים.
סנגורו של גטאס, עו"ד נמיר אדלבי, אישר בדיון שמרשו לא רוצה לחשוף את האדם שמסר לו את החבילות. פקד אררה השיב: "גטאס אמר שהוא לא רוצה להיות מלשין". אררה סיפר עוד כי המשטרה האזינה לשיחת הטלפון של גאטס עם אחד האסירים, עוד לפני שהגיע לכלא, כדי לתאם איתו את המפגש. עוד נטען כי ואליד דקה, המחבל השפוט למאסר עולם על רצח משה תמם ז"ל, הפנה את גטאס עוד לפני הגעתו לכלא לגורם השלישי כדי לקבל את החבילות.
גטאס הפך ביום חמישי לחבר הכנסת הראשון שנעצר בעודו מכהן בכנסת. במשטרה החליטו לעצור אותו בגלל מעשיו החמורים ומחשש שיימלט למרות שהוצא נגדו צו איסור יציאה מהארץ. גטאס היה במעקב צמוד מאז שתועד מעביר את הטלפונים למחבלים מחשש שיימלט מהארץ, כמו בן דודו עזמי בשארה.