מצילים חיים במצבי מצוקה: עובדי איכילוב "נאמני חיים" של מד"א
צוותי בית החולים הצטרפו לפרויקט, שמטרתו הצלת חיים: באמצעות אפליקציה מוזנקים מטפלים בעלי הכשרה לעבר אדם במצוקה בסביבתם הקרובה. ברשויות המקומיות מכשירים גם פקחי סיור ושיטור עירוני
יותר מ-200 אנשי צוות רפואי מכל המחלקות בבית החולים איכילוב בתל אביב הצטרפו היום (ב') למיזם "נאמן חיים" של מד"א. במסגרת המיזם, אנשים בעלי הכשרה רפואית מוזנקים באמצעות אפליקציה לעבר אדם שאיבד הכרה או לקה בדום לב, במרחק של דקות בודדות מהם.
הפרויקט החל לפני כשנה ועד כה נרשמו כ-17 אלף "נאמני חיים". הרעיון העומד מאחורי המיזם הוא שכל אזרח שעבר בשלב כלשהו הכשרה בסיסית של כ-20 שעות בעזרה ראשונה, מסוגל לבצע פעולות החייאה בסיסיות בחולה שלקה בדום לב, וכך להגביר את הסיכויים להציל את חייו. מערכת איתור מיוחדת שמופעלת באמצעות אפליקציה תאתר את כל המתנדבים שנמצאים במרחק דקות בודדות מהמקום שבו דווח למוקד מד"א על חולה שנזקק להחייאה, וכך יזניקו אותם למקום, במקביל להזנקת צוותי מד"א ולהדרכה טלפונית שמספקים חובשים ופרמדיקים במוקד, עד להגעת אמבולנס.
ד"ר קובי שחם, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב בבית החולים איכילוב, הצטרף למיזם ואמר: "הקריאה יכולה להתקבל בכל מקום שבו אני נמצא, כשהמטרה היא שאגיע לחולה בהקדם האפשרי. החשיבות של זה היא קודם כל שתהיה נגישות לאדם בעל רקע רפואי שיודע לבצע פעולות מצילות חיים בטווח המיידי, והחשיבות הנוספת היא מתן אינפורמציה מבחינה מקצועית, שתהיה יותר טובה ממה שיתקבל מעובר אורח במקום".
במד"א ציינו כי ברחבי הארץ עורכים קורסים לציבור הרחב ולמעוניינים להצטרף למיזם. בימים אלה החלו להכשיר ברשויות המקומיות פקחי סיור ושיטור עירוני. רחובות, רמלה, מודיעין, בקה אל גרביה, קריית ביאליק - אלו חלק מהרשויות שכבר הכשירו את עובדיהן.
מנהל אגף רפואה במד"א, ד"ר רפי סטרוגו, אמר: "מחקרים מראים שככל שמקצרים את לוחות הזמנים, מתחילים מוקדם את העיסויים ונותנים מכת חשמל לחולה, סיכוייו להינצל ללא נזק הולכים וגדלים. הנתונים העדכניים ביותר מדברים על כך שמכל 100 איש שחוו דום לב מחוץ לבית החולים, רק שלושה יוצאים ללא נזק נוירולוגי מינימלי. הנתונים במדינות המתקדמות ביותר מדברים על 15-10 מקרים כאלו מתוך 100. אין לי ספק שיהיו בכל שנה כמה עשרות אנשים לפחות שיהיו חייבים את חייהם ל'נאמני החיים' מהפרויקט החדש".
מנכ"לית "מלאכי הדרך", לינוי חיים אמרה כי "בעקבות עליית מיזם 'נאמני חיים' אנו עדים לעלייה במספר הנרשמים להדרכות החייאה ועזרה ראשונה. עלייה זו מתבטאת בכך שאנשים פרטיים ולאו דווקא ממקומות עבודה המחוייבים לכך, מזמינים הדרכה ביתית לבני ביתם. המודרכים מבינים שניתנת בידם הזכות להציל חיים".