בית המשפט בהודו: "אסור להשתמש בדת כדי לגייס בוחרים"
"לפוליטיקאים אסור לשכנע ולגייס קולות בשם קַסְטָה, אמונה או דת", פסקו שופטי העליון ההודי. "אם פוליטיקאים יפנו לרגש דתי של מצביעים - הבחירות יבוטלו". הפסיקה צפויה להשפיע על מפלגת השלטון, שבאופן מסורתי פונה לבוחרים הינדו, ועל הבחירות שיתקיימו השנה במדינות השונות בהודו
בית המשפט העליון בהודו אסר היום (ב') על פוליטיקאים במדינה להשתמש בדתות או בקַסְטות כדי לגייס קולות, כך דווח בכלי תקשורת שונים במדינה האסייתית. מדובר בפסיקה שיכולה להשפיע רבות על המפלגות השונות במדינה ותאלץ אותן לשנות את כל האסטרטגיה שלהן בדרך לבחירות שיתקיימו בקרוב במדינות שונות בהודות.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
"לשום פוליטיקאי אסור לנסות לגייס קולות בשם קַסְטָה, אמונה או דת", פסק שופט העליון ט.ס. תאקור, וחידד כי על תהליך הבחירות להיות "פעילות חילונית". באופן רשמי, הודו היא מדינה חילונית, אך מפלגות פוליטיות שונות פונות באופן מסורתי לדת ולקַסְטות כמעין קריטריון בסיסי לבחירת מועמדים וכדי למשוך בוחרים.
בית המשפט ההודי, שקבע את הפסיקה היום בין היתר על רקע עתירה שהגיש פוליטיקאי הודי כבר ב-1996, מסר כי יש להגן על האתוס החילוני של החוקה. דעת הרוב מבין שבעה שופטי העליון קבעה כי בחירות יבוטלו אם פוליטיקאי יפנה לבוחרים על בסיס רגש דתי.
מפלגת השלטון BJP, שבראשה עומד ראש הממשלה נרנדרה מודי, זה שנים מובילה אג'נדה הינדו במסגרת הבחירות, וחברי מפלגה אף הואשמו בעבר שההצהרות האנטי-מוסלמיות שלהם מקטבות עוד יותר את המצביעים ההינדו.
פסיקת בית המשפט התקבלה רק כמה שבועות לפני הבחירות המקומיות במדינת אוטר פרדש – המדינה המאוכלסת ביותר בהודו – שבה הנושא הדתי ונושא הקַסְטות בדרך כלל שולט במסרי הקמפיינים השונים.
תוצאות הבחירות באוטר פרדש יהיו קריטיות במיוחד עבור ראש הממשלה מודי ועבור השתתפותו במרוץ לכהונה שנייה ב-2019. בהמשך השנה ייערכו בחירות כלליות גם במדינות פנג'אב, אוטראקהאנד, גואה ומניפור.
ראש הממשלה ההודי נרנדרה מודי בשיעור יוגה המוני. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים