שתף קטע נבחר

 

נעצר תושב בני ברק שעשה שיימינג לחרדים במדים

בית המשפט האריך בשלושה ימים את מעצרו של יהודה קמניץ בן 36 מבני ברק החשוד שניהל מאגר תמונות של חרדים במדים והחזיק ברשימת תכנים פוגעניים. לפחות ארבעה חיילים שתמונותיהם הופצו התלוננו במשטרה

 

המאבק נגד גיוס חרדים, גם על שלטים במאה שערים. ארכיון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
המאבק נגד גיוס חרדים, גם על שלטים במאה שערים. ארכיון(צילום: EPA)

 

יהודה קמניץ בן 36 מבני ברק חשוד שניהל מאגר של מאות תמונות של חרדים במדי צבא ומשטרה, והכין רשימת תכנים פוגעניים לגביהם. לפחות ארבעה חיילים חרדים שתמונותיהם הופצו התלוננו במשטרה. קמניץ חשוד בפגיעה בפרטיות, בהפצת נגיף מחשב ובהעלבת עובד ציבור. הוא נעצר אמש (יום ה') ומעצרו הוארך בשלושה ימים.

המאבק בגיוס החרדים ("חרדקים" בלשון מתנגדי הגיוס) (צילום: ניב סלע, סוכנות הידיעות "חדשות 24") (צילום: ניב סלע, סוכנות הידיעות
המאבק בגיוס החרדים ("חרדקים" בלשון מתנגדי הגיוס)(צילום: ניב סלע, סוכנות הידיעות "חדשות 24")
  

לטענת נציג המשטרה, החשוד אינו משתף פעולה ושותק בחקירתו. סנגורו, עו"ד ישראל קליין: "אין סיבה אמיתית לעצור אותו. היועץ המשפטי הנחה לחקור כאשר יש הסתה לאלימות. בית המשפט יראה שבחקירה שלו הוא הואשם בהסתה לאלימות. זו לא בושה שהמשטרה מגלה שזה לא מה שהם חשבו. הם צריכים לרדת מהעץ גם מבחינת המעצר".

 

לדבריו, "החומר מסתובב כבר שנתיים אצל עשרות אלפי חרדים שחושבים שגיוס של חרדים והשתתפות בצה"ל זה דבר לא ראוי. לא תפקידו של בית המשפט להסתבך במושגים של איפה חופש הביטוי נעצר ומהי פגיעה בפרטיות". 

מפגינים בירושלים נגד מעצר חשודים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מפגינים בירושלים נגד מעצר חשודים(צילום: גיל יוחנן)

השופט יחזקאל הראל מבית משפט השלום בתל אביב החליט להאריך את מעצרו של קמניץ עד ליום ראשון, וקבע: "עיון בתיעוד שהוגש מעלה כי אכן קיים חשד סביר הקושר את החשוד לעבירה המיוחסת לו. קיים חשש כי אם לא יתאפשר למבקשת לבצע פעולות חקירה כאשר החשוד נמצא במעצר - פעולות אלו ישובשו. אשוב ואזכיר כי החשוד אינו משתף פעולה עם המשטרה".

 

במסגרת מאבקם נגד גיוס בני ישיבות, נוהגים קיצונים חרדים לעשות שיימינג למאות חיילים מהמגזר. חלקם הפיצו תמונות שלהם במדים בדף גוגל שמתעדכן כל העת. כתובתו של העמוד הופצה ברשתות חברתיות והציבור נקרא לצלם חיילים חרדים נוספים ולהוסיף את התמונות למאגר. המטרה: להוקיע את המתגייסים כך שיהיו חשופים להתנכלויות מצד הקיצונים ולחרמות בקהילותיהם.

 

זו עליית מדרגה ביחס ל"קמפיין החרד"קים" שהציג את המשרתים כ"חרדים קלי דעת", דמויי שטנים וחיות "טמאות", וכך הסית נגדם. זו אמנם אינה חוברת השיימינג הראשונה, אך זו הפעם הראשונה שמבקשים ליצור מאגר של שמות ותמונות של כלל החיילים החרדים.

 

עד עתה הקורבנות היו בעיקר חיילים פשוטים או קצינים זוטרים מפרוייקט שילוב חרדים. כעת מופיעים בדף גם בכירים יותר, כולל קצין בדרגת אלוף משנה ושני סגני אלופים. בתגובה הכריזו גורמים מתונים במגזר על קמפיין נגדי שבו פרסמו פוליטיקאים וידוענים אחרים מהציבור החרדי והכללי תמונות שלהם במדים מתקופת השירות הצבאי, כאות סולידריות והזדהות עם החיילים הנרדפים.

 

סגן שר הביטחון, ח"כ אלי בן דהן, שיבח עבודת הצוות המיוחד שהקים - משותף לצה"ל, למשטרה ולפרקליטות, לטיפול בהסתה נגד החיילים החרדים: "המאבק מורכב, אך כל הגורמים העלו הילוך ובקרוב אני מקווה שנראה תוצאות נוספות. הסתה נגד חיילי צה"ל לא תעבור בשקט ותטופל ביד קשה. פגיעה בחיילי צה"ל ובמשפחותיהם נעשה בניגוד לציווי התורה שהפוגעים טוענים שהם פועלים בשמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
הפגנה נגד גיוס חרדים. ארכיון
צילום: עידו ארז
מומלצים