דו"ח סוכנויות המודיעין: "פוטין שאף לסייע לטראמפ"
סוכנויות הביון האמריקניות פרסמו את דו"ח חקירת מתקפות הסייבר הרוסיות בתקופת המרוץ לנשיאות וקבעו: "פוטין הורה על התערבות בבחירות - לטובת טראמפ. המאמצים הופעלו ממניעים פוליטיים ואישיים". הנשיא הנבחר בתגובה: "לא הייתה לכך כל השפעה על תוצאות הבחירות"
הפריצה הרוסית - שלב המסקנות. סוכנויות הביון האמריקניות פרסמו אמש (יום ו') את דו"ח חקירת מתקפות הסייבר שבוצעו במהלך הבחירות לנשיאות בארה"ב, והפנו אצבע מאשימה לעבר הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין. "אנו מעריכים בביטחון רב כי פוטין הורה על התערבות בקמפיין הבחירות לטובתו של המועמד הרפובליקני דונלד טראמפ", נכתב בדו"ח בן 25 עמודים שפורסם לציבור הרחב.
"המאמצים הרוסים הופעלו ממניעים פוליטיים ואישיים", נקבע. "ההערכה היא שפוטין וממשלתו שאפו לסייע לסיכוייו של טראמפ מול המועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון. פוטין פיתח העדפה ברורה לטובתו של טראמפ, המעיט בערכה של קלינטון והדגיש באופן פומבי עד כמה היא לא מועדפת עליו". יחד עם זאת הובהר כי "לא בוצעה הערכה בנוגע למידת ההשפעה שהייתה לפעילות הרוסית על תוצאות הבחירות".
הדו"ח החדש הוא גרסה מסווגת ומקוצרת של דו"ח מפורט יותר שהוצג מוקדם יותר לנשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ, לבית הלבן ולמנהיגי הקונגרס. הדו"ח הינו המסמך המפורט ביותר שגובש על ההתרעבות הרוסית בבחירות האמריקניות, שכללה פריצות למחשבי המפלגה הדמוקרטית ולמחשב של עוזרה של המועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון ג'ון פודסטה. מהדו"ח עולה כי מעבר לפריצות, רוסיה הפעילה "טרולים" ברשת שהגיבו תגובות שלילות נגד הממשל ברשתות החברתיות.
הדו"ח לראשונה קושר באופן ישיר את פוטין למתקפות הסייבר וקובע כי "אלו המאמצים הנועזים ביותר שנעשו עד כה" כדי להשפיע על הבחירות האמריקניות. כמו כן נטען כי סוכנות המודיעין של צבא רוסיה (GRU) העבירה מידע שאגרה ממחשבי גופי המפלגה הדמוקרטית לאתר ההדלפות "ויקיליקס" - דיווח שמייסד האתר ג'וליאן אסאנג' הכחיש פעם אחר פעם. בדו"ח לא נרמז כי רוסיה השפיעה על ספירת הקולות או שבוצעו שיבושים למכונות ההצבעה ביום הבחירות.
טראמפ טען בצאתו מהפגישה עם בכירי גופי המודיעין שתדרכו אותו על הממצאים כי "בעוד רוסיה, סין, מדינות אחרות וקבוצות שונות מנסות באופן מתמיד לפרוץ למערכות הממשל והעסקים שלנו - לא הייתה לכך כל השפעה על תוצאות הבחירות".
לפני התדריך אמר טראמפ בראיון ל"ניו יורק טיימס" כי ההתעסקות בפריצה שרוסיה ביצעה לכאורה היא "ציד מכשפות פוליטי" שמבצעים יריביו, וזאת משום שהם "לוקחים קשה את ההפסד בבחירות". עם זאת, כמה שעות לאחר פרסום הדו"ח אמר טראמפ ל-AP כי הוא "למד המון" מהתדרוך, אך סירב להגיד אם הוא מקבל את הקביעה שרוסיה התערבה לטובתו. "אני מאוד אוהב את האנשים האלה", אמר על ראש ה-CIA, ראש ה-FBI ובכירי מודיעין נוספים עמם הוא נפגש במשרדיו בניו יורק.
גופי המודיעין קבעו בדו"ח כי רוסיה תוסיף להשפיע על אירועים עתידיים בארה"ב ובעולם. בכירים דמוקרטים בסנאט והקונגרס אמרו בעקבות הפרסום כי על ארצות הברית להגיב בעוצמה, על מנת שהדבר לא יקרה שוב. בנוסף אמרו הבכירים: "כוחה של הדמוקרטיה האמריקנית יימדד באופן תגובתנו ובצעדים שננקוט ליצירת אסטרטגיית סייבר נרחבת".
הדו"ח, שגובש בהוראת נשיא ארה"ב המכהן ברק אובמה, מאשש את מה שכבר קבע ה-CIA בחודש שעבר. הקביעה שהממשלה הרוסית התערבה בבחירות הביאה לשפל ביחסי וושינגטון-מוסקבה, ואובמה, שיסיים את כהונתו בעוד כשבועיים, התחייב "לבצע פעולת תגמול נגד רוסיה" - ובצעד דיפלומטי חריג וחריף 35 דיפלומטים רוסים גורשו מארה"ב. כמו כן ממשל אובמה הודיע על סגירת שני מתחמים רוסיים לאיסוף מודיעין, בניו יורק ובמרילנד. טראמפ התנגד אז לסנקציות, וצייץ: "הגיע הזמן שנמשיך הלאה".
גורמים מודיעיניים סוברים כי רוסיה ציפתה לבלבל במעט את האזרחים האמריקנים סביב קמפיין הבחירות, וכשראתה שהיא מצליחה החלה להכפיל את פעילותה ולהדליף מידע שאספה בעזרת האקרים לאתרים כמו ויקיליקס. בכיר לשעבר ב-FBI סיפר לרשת CNN עם פרסום ההערכות בחודש האחרון כי הפריצות הן "רק חלק מהסיפור. סייבר היה הכלי שבו השתמשו במלחמה האמתית של המידע הכוזב". בכיר נוסף אמר כי הממשל נכשל בהבנת המטרה הרוסית - "חוסר בדימיון זו בעיה שמשפיעה על כל חלקיה של הממשלה האמריקנית".