שתף קטע נבחר

 

שביתת מחאה על הריסת בתים בקלנסווה: "זה לא עמונה"

בכוחות מתוגברים של המשטרה נהרסו תשעה בתים. ראש העיר איים להתפטר, והתושבים זעמו. "קלנסווה היא לא עמונה, הורסים בתים שנבנו על אדמה פרטית, מותירים משפחות ללא קורת גג". מחר: שביתת מחאה כללית במגזר

 

 

ראש עיריית קלנסווה: אתפטר אם יהרסו בתים

ראש עיריית קלנסווה: אתפטר אם יהרסו בתים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תשעה בתים נהרסו הבוקר (יום ג') בקלנסווה שבמשולש, בליווי מאות שוטרים מכוחות מיוחדים שאיבטחו את ההריסה בשכונת המוביל בעיר. חלק מהבתים היו מאוכלסים וחלקם בשלבי בנייה שונים, אך נבנו שלא כחוק. ראש העיר, עבד אלבאסט סלאמה, הודיע שיתפטר מתפקידו בעקבות ההריסה והביע את זעמו על המהלך. המשטרה הרחיקה את התושבים מהמקום והזיזה כלי רכב שחסמו את דרכה. אך מאות תושבים התקבצו שם והביעו כעס על המהלך. הם קראו: "די להריסות. תפסיקו את מדיניות הגזענית".

 

בעקבות ההריסה הכריזה ועדת המעקב של ערביי ישראל, בראשות ח"כ לשעבר מוחמד ברכה, על שביתה כללית שתיערך מחר בכל המגזר הערבי, כולל בבתי הספר. השביתה הוכרזה בתום ישיבת חירום שקיימה ועדת המעקב בבניין עיריית קלנסווה בהשתתפות רוב חברי הכנסת הערבים ובכירים נוספים במגזר.




הריסת הבתים בקלנסווה ()
הריסת הבתים בקלנסווה
 

ישיבת ועדת המעקב בקלנסווה ()
ישיבת ועדת המעקב בקלנסווה

זאהר חטיב אמר ל-ynet: "איפה חברי הכנסת הערבים וכל המנהיגים? הם מזלזלים במה שקורה. עדיף שיתפטרו, כל הזמן רק שומעים נאומים וסיסמאות שלהם ללא כל תוצאה". חסון מכלוף, בעל אחד הבתים שנהרסו, אמר כי ההריסה מדגימה "את המדיניות הגזענית של המדינה הזו, שקוראת לעצמה מדינה דמוקרטית. תהליך זה רק גורר יחסים לא טובים. לאן המשפחות האלה ילכו. כואב לממשלה לראות את הערבים מתקדמים".

 

עוד הוסיף: "השקענו הרבה כסף כדי לבנות את הבתים ולצערי תוך שניות הם הורסים אותם". הוא קרא לרשויות המקומיות ולגורמי הממשל להסדיר את הבנייה ביישובים הערביים, "ולא להשאיר אותנו כך באוויר. גם לנו אנינו יש לנו ילדים, הם עכשיו יישארו ללא קורת גג". 

 

ג'עפר פרח, מנהל מרכז מוסאוא, אמר כי "קלנסווה היא לא עמונה, וכאן הורסים בתים ומותירים משפחות ללא קורת גג למרות שהבתים נבנו על אדמה פרטית. הגיע הזמן שאלפי משפחות ערביות חסרות בית מעראקיב ועד גוש חלב יעברו לגור מול משרדי הממשלה והכנסת".

 

לדבריו, "יישוב שתהליך אישור תוכנית מתאר שלו אורך 10 שנים, לא מסוגל להעניק שירותים בסיסיים לתושבים. שרי הפנים והשיכון והאוצר אחראים לכישלון התכנוני ולמצוקת הדיור בארץ בכלל וביישובים הערבים בפרט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים