שתף קטע נבחר

 

אחרי הפגנות נדירות נגד חמאס וגל מעצרים: מסתמן פתרון למשבר החשמל בעזה

תושבי הרצועה נאלצים להסתפק ב-4-3 שעות חשמל ביום, ובימים האחרונים הם מחו נגד חמאס. על רקע זה, השבוע עשויה הממשלה ברמאללה לאשר פטור ממסים על הסולר שנקנה מישראל ויועבר לעזה

 

משבר האנרגיה בעזה: מחאה נגד חמאס

משבר האנרגיה בעזה: מחאה נגד חמאס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מסתמן פתרון למשבר החשמל שפוקד את רצועת עזה מתחילת החודש ועורר גל מחאה עממית נדיר נגד חמאס : הממשלה הפלסטינית ברמאללה צפויה להעניק לממשל חמאס ברצועה פטור מלא מתשלום של מס בלו ומסים אחרים על הסולר שתקנה מישראל ויוזרם לעזה. לפי שעה הפטור יהיה למשך שלושה חודשים, והממשלה הפלסטינית תדאג לספק לרצועת עזה כמות מספקת של סולר להפעלת תחנת הכוח.

 

המשבר בפועל עדיין לא הסתיים ובינתיים עדיין סובלים תושבי הרצועה ממחסור בחשמל. בחודש האחרון מקבל בית ממוצע בעזה שלוש עד ארבע שעות חשמל בלבד ביממה, במקום שמונה שעות בשגרה. שר העבודה הפלסטיני, מאמון אבו שהלא, אישר שהממשלה הפלסטינית תקבל החלטה רק בישיבתה הבאה ביום שלישי על מתן פטור ממס לסולר שיועבר לרצועה. מתן הפטור עמד במרכז הסכסוך בין ממשל חמאס לממשלה הפלסטינית ברמאללה אשר הוביל למשבר הנוכחי.

 

צעד נוסף שעליו הוסכם נוגע לשיפור וקידום קו החשמל מישראל לרצועה ומתן עירבונות לתשלום חודשי לישראל על הזרמת החשמל דרכו. ועדה מיוחדת שתוקם תדאג להפוך את תחנת הכוח בעזה לכזאת המופעלת בגז ולא בסולר. ממשל חמאס מצידו ידאג להקים מנגנון תשלום וגבייה מסודר על מקורות האנרגיה שמועברים לרצועה.

חושך בעזה, השבוע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חושך בעזה, השבוע(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

הפגנה בעזה על רקע משבר האנרגיה, השבוע (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנה בעזה על רקע משבר האנרגיה, השבוע(צילום: AP)

תחנת כוח בעזה (צילום: AP) (צילום: AP)
תחנת כוח בעזה(צילום: AP)

בתוך כך הודיע חמאס שסגן מנהיג הארגון, איסמאעיל הניה, ששוהה בחודשים האחרונים בקטאר, ניהל מגעים עם מוסד הנשיאות בטורקיה והצליח להגיע להסכמה על הזרמה של כמות גדולה של סולר לרצועה באופן דחוף כדי לפתור זמנית את משבר האנרגיה. על פי משרד האנרגיה בעזה, מדובר על 15 אלף טון סולר אשר שיכולים להספיק להפעלת תחנת הכוח למשך שלושה חודשים. הניה מנסה לקשור גם את קטאר לסייע בפתרון המשבר.

 

המאמצים הגדולים שחמאס נוקט בנוגע למשבר האנרגיה נובעים מהלחץ הגדול שהארגון נתון בו בשל גל המחאה שפוקד את הרצועה בשבוע האחרון. גל זה מתבטא בהפגנות ותהלוכות סוערות שבמהלכן התגלעו עימותים בין מפגינים שיידו אבנים ושרפו צמיגים לבין מנגנוני הביטחון של חמאס שירו באוויר.

 

במהלך הימים האחרונים ביצע חמאס כמה גלי מעצרים נגד גורמים שונים שנחשדו כמחוללי ההפגנות, ונגד אחרים שפרסמו ביקורת נגד חמאס ומדיניותו ברשתות החברתיות. חלק גדול מהמעצרים היה נגד גורמי פתח ברצועה.

 

חמאס פרש את מנגנוני הביטחון בצמתים ברצועה כדי למנוע תנועה של תושבים אל אזורי הכינוס של ההפגנות. בארגון ניסו לארגן תהלוכות מטעמו ובהן האשימו הצועדים את אבו מאזן והממשלה הפלסטינית ברמאללה באחריות ישירה למשבר. ביום שישי שרפו משתתפים בהפגנה כזאת את תמונתו של הראיס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מחאה נגד חמאס בעזה, השבוע
צילום: AP
מומלצים