מאסר עולם ועוד 20 שנה למחבל שרצח את שלום שרקי: "מעשה שטני"
חאלד קוטינה הורשע בביצוע פיגוע הדריסה בגבעה הצרפתית ב-2015, שבו גם נפצעה שירה קליין. הוא חויב לשלם 258 אלף שקל להורים. השופטים: המחבל הוציא עצמו מגדר בני אנוש. האב השכול: "אסור שישתחרר בעסקה"
מאסר עולם ועוד 20 שנות מאסר נוספות בפועל - זה העונש שנגזר בצהריים (יום ב') על המחבל חאלד קוטינה, שהורשע ברצח שלום שרקי ז"ל ובניסיון הרצח של שירה קליין בפיגוע הדריסה בגבעה הצרפתית באפריל 2015. בית המשפט המחוזי בירושלים גם הטיל עליו לשלם להוריו של שרקי פיצוי של 258 אלף שקל.
בגזר הדין כתבו השופטים יורם נועם, רבקה פרידמן פלדמן ומשה בר-עם: "פיגוע הטרור הרצחני שביצע הנאשם, אשר נועד לזרוע מוות באנשים חפים מפשע רק בשל היותם יהודים, הנו מעשה שטני המוציא את מבצעו מגדר בני אנוש. המעשה הרצחני, האכזרי והנתעב שביצע הנאשם מחייב הטלת מאסרים מצטברים. הענישה המצטברת מתחייבת שבעתיים כאשר מדובר במעשה טרור נפשע שכל מטרתו הזדונית הייתה להסב קטל של אזרחים תמימים. דווקא בפיגועי טרור, המכים ללא רחם וללא אבחנה בחפים משפע, שומה על בית המשפט לגמול למרצחים... גישה זאת מתחייבת לשם מתן ביטוי ראוי לערך קדושת החיים".
קוטינה, תושב ענתא בן 39, החליף לאורך ההליך כמה גרסאות. בחקירותיו הראשונות טען שלקח תרופות וביקש למות, לאחר מכן אמר שמדובר בפיגוע כנקמה ביהודים האחראים למחסומים, ולבסוף טען שלא ניתן להרשיע אותו ברצח מכיוון שהתביעה לא הוכיחה כי הייתה לו כוונה להמית את השניים. הפסיכיאטר המחוזי קבע כי קוטינה כשיר לעמוד לדין.
עו"ד ג'ני אבני מפרקליטות מחוז ירושלים אמרה אחרי גזר הדין: "סברנו שהחומרה היתרה בפיגוע הטרור הרצחני טמונה לא רק בתוצאות הטרגיות של האירוע, אלא גם באותן דקות שבהן נסע הנאשם בכביש ראשי בירושלים וחיפש קורבנות פוטנציאליים. גזר הדין מבטא את המאבק העיקש של רשויות האכיפה במפגעי הטרור".
אחרי גזר הדין אמר אביו של שרקי, הרב אורי שרקי: "נעשה המקסימום של הצדק. מכאן ואילך זה מסור לשמיים. אנחנו מקווים שלא יקצבו את העונש והוא לא ישוחרר בעתיד. זה לא מנקמנות. אם ישחררו אותו הוא ימשיך ויעשה פיגוע נוסף".
לפני גזר הדין אמר הרב שרקי: "אנחנו מבקשים שייעשה הצדק. זה חשוב גם מפני שבעקבות הרצח נפתח גל טרור משמעותי. יש תחושה של התרת דמים של יהודים. הפגיעה בבני ובחברתו הייתה מפני שזוהו כיהודים, בשם אג'נדה שלמה, אסלאמית, וחובתה של חברה מתוקנת להגן על עצמה.
"בני שלום הוא אנטיתזה למפגע. הוא היה אדם שכולו הטבה וכל מגמתו להיטיב עם כל אחד שפגש. מצאנו בחפציו דף שעליו הדפיס 'אני בוחר לחיות מתוך שמחה', ואת זה תלינו במקום תמונתו בסלון, כצוואה. אנחנו מבקשים שהעונש יהיה המקסימלי האפשרי בחוק. שהמחבל לא ישוחרר בשום עסקה, שלא תהיה חנינה, ולא יקצבו את עונשו. לאחרונה אולי נשכח הערך הנצחי מפרשת השבוע ואותו צריך להזכיר: 'שופך דם האדם באדם דמו ישפך כי בצלם אלוהים עשה את האדם'".