איסור הכניסה לארה"ב: הודעה מיוחדת לישראלים
שגרירות ארה"ב בארץ פרסמה הודעה בעקבות הצו של טראמפ למניעת כניסה משבע מדינות מוסלמיות. ישראלים שנולדו באחת מאותן מדינות ויש להם דרכון בתוקף של אותה מדינה - עלולים להיות בבעיה
סערת הצו של השיא האמריקני דונלד טראמפ והחשש של ישראלים רבים שלא יוכלו להיכנס לארצות הברית בעקבות מדיניות ההגירה החדשה מובילה להודעה מיוחדת של שגרירות ארצות הברית. מחלקת הוויזות בשגרירות ארצות הברית בתל אביב פרסמה הודעה שממנה עולה כי אם יש לישראלים ילידי אחת משבע המדינות המוסלמיות שמעתה נמנע מהם להיכנס לארצות הברית דרכון בתוקף של אותה מדינה - הם עלולים להיות בבעיה.
בהודעה נכתב כך: "ישראלים שברשותם ויזה בתוקף לארצות הברית בדרכונם הישראלי ונולדו באחת מהמדינות הבאות - עיראק, איראן, לוב, סומליה, סודן, סוריה, או תימן - ואין ברשותם דרכון מאותה מדינה, הוויזה נמצאת בתוקף. בנוסף, אנו ממשיכים לטפל כרגיל בבקשות לוויזה למי שנולדו במדינות אלו, כל עוד אינם מחזיקים בדרכון תקף מאותן מדינות ואשר לא הצהירו על עצמם כנתינים של אחת ממדינות אלו. כזכור, הרשות להיכנס לשטחה של ארה"ב תמיד נמצאת בידי פקידי ההגירה בשער הכניסה למדינה. לעת עתה אין ברשותנו מידע נוסף".
לפי הודעה זו, ישראלי שנולד באחת מאותן מדינות מוסלמיות ויש לו רק דרכון ישראלי - הוויזה שלו תקפה, והוא יכול לטוס לארצות הברית. עם זאת, הם הוסיפו כי ההחלטה הסופית נתונה בידי פקידי ההגירה, ומתקבלת בנמלי הכניסה. לכן, אם בקר הגבולות יהיה סבור כי אותו אדם הוא חשוד, הוא יכול לעכב את כניסתו לארצות הברית.
בסוף השבוע חתם הנשיא טראמפ על צו נשיאותי שלפיו מנועה זמנית כניסתם לארה"ב של אזרחי סוריה, סודן, סומליה, לוב, עיראק, איראן ותימן. טראמפ טען כי החלטתו לאסור כניסה של אזרחי מדינות מוסלמיות אינה חרם על מוסלמים, אלא למען שמירה על ביטחון המדינה. הוא הוסיף כי הוא יבחן את אשרות הכניסה לכל המדינות במהלך 90 הימים הקרובים.
מאז החתימה על הצו נעצרו או גורשו מנמלי התעופה בארה"ב מאות בני אדם. עשרות אלפים הפגינו ברחבי ארה"ב נגד ההחלטה, והפגנת המחאה הגדולה ביותר נערכה שלשום בפארק באטרי בדרום מנהטן על רקע פסל החירות שנחשב במשך שנים רבות בהיסטוריה האמריקנית לסמל המהגרים, לשער הכניסה הראשון לארה"ב.
הצו של טראמפ כבר משפיע ישירות על אלפי ישראלים משום שהוא מבטל את התוכנית הקיימת זה כמה שנים לפטור מראיון אישי, שבמסגרתה מועמדים לוויזה בגילאים מסוימים - מתחת לגיל 14 ומעל גיל 80 - או מועמדים המחדשים ויזה קודמת לארה"ב, היו זכאים להגיש בקשה לוויזה ללא צורך בראיון קונסולרי. בעקבות הצו של טראמפ, כל מועמד לוויזה חייב לעבור ראיון בקונסוליה. ביטול התוכנית יגרום לעומס כבד על הקונסוליות האמריקניות בתל אביב ובירושלים, דבר שעלול ליצור תקופת המתנה ארוכה מאוד לקבלת מועד לראיון.