שתף קטע נבחר

 

סמג"דית חי"ר ראשונה בצה"ל

רב-סרן דנה בן עזרא בת ה-32 תשמש כסמג"דית של גדוד חדש שנמצא בשלבי הקמה וגיוס ראשונים ויהיה אחראי על הגנת גזרת דרום הבקעה. בעבר שירתה כמפקדת פלוגת לוחמות בגבול עם סיני

 

רב-סרן דנה בן עזרא  (צילום: גדי קבלו, ארכיון ידיעות אחרונות) (צילום: גדי קבלו, ארכיון ידיעות אחרונות)
רב-סרן דנה בן עזרא (צילום: גדי קבלו, ארכיון ידיעות אחרונות)

 

לראשונה בצה"ל - סמג"דית חי"ר: בזרוע היבשה ובפיקוד המרכז החליטו בשבועות האחרונים למנות באופן תקדימי קצינה לתפקיד סגנית מפקד גדוד חיל רגלים. כך נודע ל-ynet. רב-סרן דנה בן עזרא תשמש כסמג"דית 47, גדוד חדש שנמצא בשלבי הקמה וגיוס ראשוניים, ויהיה אחראי על הגנת גזרת דרום הבקעה. היא תהיה מספר שתיים בהיררכיית גדוד החי"ר המעורב הרביעי בצה"ל, שטרם נקבע לו שם.

 

בן עזרא, בת 32 מבית יצחק שבשרון, תגיע לתפקיד מעולם האיסוף הקרבי שבו שירתה מאז גיוסה. בתפקידה הנוכחי היא קצינת אג"ם של גדוד התצפיות שחף האחראי על גבול לבנון, ועוד קודם לכן שימשה כמפקדת פלוגת לוחמות בגבול עם סיני וכמ"פית תצפיתניות בגבול לבנון. בן עזרא התגייסה לצה"ל בשנת 2003 והחלה את שירותה כתצפיתנית ברצועת עזה, שם זכתה לתעודת הערכה על תפקודה בתור מפקדת חמ"ל התצפיות הגזרתי כאשר מחבל חדר לבסיס נצרים. היא יצאה לקורס הקצינות בזמן שהייתה נגדת בקבע, והספיקה לעבור תקופה של כשנתיים וחצי באזרחות עד לשובה לצבא.

 

בראיון ל-ynet שנערך לפני חמש שנים, בתקופה שבה החליטה בן עזרא לבסס את הקריירה הצבאית שלה, היא סיפרה ש"במרוצת הזמן, הבנתי שבשום מקום באזרחות לא אמצא את האפשרות לקחת בני אדם צעירים, חיילים, לפקד עליהם, לעצב אותם, להקנות להם ערכים ואת האהבה למדינה ולמולדת. באזרחות יש הרבה יותר עצמאות וחופש אישי, העבודה נגמרת בחמש בערב, ומעבר לזה יש לך את כל הזמן בשביל עצמך", היא הוסיפה. "הצבא זו מערכת טוטאלית, במיוחד בתחום הלחימה, אין דבר כזה חופש, שבתות או חגים. 24 שעות, 7 ימים בשבוע, 365 ימים בשנה אני שייכת למערכת ונותנת לה הכול. עם כל הקושי, זה שווה את הרגעים הקטנים, כשישנה הצלחה מבצעית מיוחדת או כשאני רואה חיילת שמביאה את עצמה להישגים שהיא לא חשבה שתוכל להגיע אליהם ברמה האישית, המקצועית והערכית".

הכומתה החדשה של מערך הגבולות החדש ()
הכומתה החדשה של מערך הגבולות החדש
 

אגב, בן עזרא ככל הנראה תזכה לענוד גם את הכומתה החדשה שעוצבה בצה"ל לארבעת גדודי החי"ר המעורבים שמאוגדים בחודשים אלה למערך הגבולות החדש שמוקם בצבא, הכולל את הגדוד החדש 47, ואת שלושת הותיקים יותר – קרקל (האחראי על גבול מצרים), אריות הירדן (בבקעה) וברדלס (הערבה). הכומתה החדשה נמצאת על סף אישורים סופיים בצבא ותהיה מנומרת, בדומה לכומתת חטיבת כפיר, רק בגוונים מדבריים, צהובים וחומים. כומתה זו תחליף את הכומתה הירוקה שעונדים לוחמי גדודי החי"ר המעורבים עוד מתחילת העשור הקודם, על אף שאין קשר בין גדודים אלה לחטיבת הנח"ל.

 

2,500 לוחמות

עד היום היו מספר מועט של מפקדות גדודים בצה"ל, בין היתר בבית הספר לקצינים (בה"ד 1). המג"דית הקרבית הראשונה הייתה מפקדת גדוד האיסוף באוגדה האחראית על הגבול עם מצרים, סא"ל אושרה בכר, אך בגדודי החי"ר המעורבים נשים שירתו עד כה בתפקידים שהגיעו עד מפקדות פלוגות. אחת מהן היא סרן אור בן יהודה מגדוד קרקל, שקיבלה צל"ש על ניהול זירת הפיגוע באוקטובר 2014 בגבול מצרים.

 

יולי 2015: לוחמות "אריות הירדן" בראיון    (צילום: דובר צה"ל)

יולי 2015: לוחמות "אריות הירדן" בראיון    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ה"מעצור" העיקרי בקידומן של קצינות קרביות בצה"ל הגיע ברוב מכריע של המקרים במחצית השנייה של שנות ה-20 בחייהן, כאשר נאלצו לבחור בין הקמת משפחה לבין הקריירה הצבאית התובענית שמצריכה שהות במרבית ימי החודש בגזרה מבצעית מרוחקת, והעדיפו לבחור באופציה הראשונה. מספר הקצינות הבכירות בצה"ל עדיין נחשב לנמוך על אף עלייה מסוימת בשנה האחרונה: מספר התא"ליות עלה משלוש לשש, ולאחרונה נוספו עשר אלופות משנה - ובסך הכול משרתות בצבא 32 קצינות בדרגה זו. רס"ן בן עזרא תהיה אפוא במסגרת תפקידה פורץ הדרך, בעמדה מצוינת להפוך למג"דית החי"ר הראשונה בצבא.

 

בשנת 2011 שירתו בצה"ל כ-550 לוחמות, אשתקד המספר זינק ל-2,100 לוחמות, והשנה לפי הערכות בצבא יעלה ליותר מ-2,500. הסיבות העיקריות: פתיחת תפקידי לחימה נוספים לנשים ובחינה של עוד תפקידים, כמו בשריון וביחידת החילוץ האווירית 669, מחסור של אלפי לוחמים בשנה הקרובה בשל קיצור השירות לבנים בארבעה חודשים, ועלייה של 40% בשנתיים האחרונות במוטיבציה של נערות לשרת כלוחמות.

 

לפני כשבועיים פורסם ב-ynet כי היחידה המבוקשת ביותר לשירות בין נערות שבוחרות בקרבי היא גדודי פיקוד העורף, שמבצעים בשגרה תעסוקות מבצעיות בגזרות הביטחון השוטף, בעיקר ביהודה ושומרון, ובחירום עוסקים בחילוץ והצלת חיים. למקום השני הגיעה - אחרי שנים במקום הראשון - יחידת משמר הגבול, וגדודי החי"ר המעורבים במקום השלישי במדד ההעדפות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו, ארכיון ידיעות אחרונות
רב-סרן דנה בן עזרא
צילום: גדי קבלו, ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים