מחנה הפליטים הגדול ביותר בעולם לא ייסגר
ממשלת קניה רצתה לסגור אותו כי טענה שהוא משמש בסיס גיוס לארגון הטרור א-שבאב, אך השופט לא השתכנע ופסק - מחנה דאדאאב לא ייסגר ויותר מ-200 אלף פליטים סומלים לא יוחזרו לארצם מוכת המלחמה
מחנה הפליטים הגדול בעולם
בית משפט בקניה פסק היום (יום ה') שאסור לממשלה לסגור את מחנה הפליטים הגדול ביותר בעולם ולשלוח יותר מ-200 אלף בני אדם בחזרה לסומליה מוכת המלחמה.
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
השופט ג'ון מאטיוו אמר כי שר הפנים של קניה ניצל לרעה את סמכותו כשהורה לסגור עד חודש מאי את מחנה הפליטים דאבאאב במזרח המדינה האפריקנית. שר הפנים וגורמי ממשל אחרים "פעלו בצורה מוגזמת וניצלו לרעה את סמכותם תוך הפרה של שלטון החוק ושל שבועתם לתפקיד", אמר השופט בפסיקתו.
השופט אמר שההחלטה לסגור את מחנה הפליטים מפלה ומנוגדת לחוקה הקנייתית כמו גם לאמנות בינלאומיות שמגנות על פליטים מהחזרתם לאזורי סכסוך. במחנה שוהים יותר מ-250 אלף פליטים, רובם הגדול מסומליה.
"החלטת הממשלה שפוגעת באופן ספציפי בסומלים היא פעולה לא חוקית ומפלה של רדיפה קבוצתית ולכן היא מנוגדת לחוקה", אמר השופט. עוד הוא אמר שממשלתו של נשיא קניה, אוהורו קנייתה, לא הצליחה להוכיח שסומליה היא מקום בטוח לפליטים שישובו אליה.
קניה טענה שסגירת מחנה דאדאאב הכרחית משום שהמחנה העצום משמש בסיס לגיוס מחבלים עבור ארגון הטרור האיסלאמיסטי א-שבאב מסומליה, בייחוד למטרות פיגועים בשטח קניה.
ארגון א-שבאב ביצע תקיפות רבות בשטח קניה, אחרי שזו שלחה בשנת 2011 את צבאה לתוך סומליה כדי להילחם במורדים האיסלאמיסטים במדינה. ב-21 בספטמבר 2012 נהרגו 67 בני אדם בפיגוע של ארגון הטרור בקניון "ווסטגייט" בניירובי, ובשנה שעברה נהרגו 148 בני אדם בפיגוע של א-שבאב באוניברסיטת גאריסה במזרח המדינה. רוב ההרוגים היו סטודנטים. עם זאת, ממשלת קניה לא סיפק הוכחות חותכות שמחנה דאדאאב משמש חממה לגידול טרוריסטים. כמה גורמי ממשל אמרו שהמחבלים בקניון "ווסטגייט" הגיעו ממחנה דאדאאב, אבל חוקרי מתקפת הטרור מסרו מאוחר יותר שהמחבלים הגיעו ממחנה פליטים אחר, קאקומה שבצפון קניה, שמאוכלס ברובו על ידי פליטים סודנים.
מחנה דאדאאב
צילום: AFP
מומלצים