שתף קטע נבחר

 

באמצע הארוחה, לעיני הסועדים. טראמפ מגיב רגע לאחר שיגור הטיל הקוריאני

אדם שנכח במועדון שבו סעד הנשיא צילם את הרגעים שבהם עודכן כי צפון קוריאה שיגרה טיל בליסטי. בתמונות ניתן לראות את טראמפ מתייעץ עם ר"מ יפן ולאחר מכן משוחח בטלפון – והכול בפומבי. טראמפ אמש: "צפון קוריאה היא בעיה גדולה - נתמודד איתה מאוד בחוזקה"

 

"נתמודד עם צפון קוריאה בעוצמה". טראמפ

"נתמודד עם צפון קוריאה בעוצמה". טראמפ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר אמש (יום ב') כי צפון קוריאה היא "בעיה גדולה ואנחנו נטפל בה בעוצמה". טראמפ אמר את הדברים במסיבת עיתונאים עם ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, ולאחר שאתמול בלילה פיונגיאנג הודיעה כי ערכה ניסוי מוצלח של שיגור טיל בליסטי חדש. אך על רקע הדברים פורסמו ברשת CNN תמונות מהלילה שבין שבת לראשון, שבהן ניתן לראות את הרגע שבו טראמפ וראש ממשלת יפן, שינזו אבה, התעדכנו על אודות הניסוי הצפון קוריאני באמצע ארוחה במסעדת המועדון שבאחוזת "מאר א-לאגו" היקורתית בפלורידה שבבעלותו של טראמפ – לעיני כל הסועדים.

 

בתמונות, שצולמו על ידי אחד הסועדים ופורסמו בפייסבוק שלשום, ניתן לראות את יועציהם של השניים מעדכנים אותם על ההתפתחויות. "זה היה מרתק לראות את ההמולה בארוחת הערב כאשר הגיעו הדיווחים שצפון קוריאה שיגרה טיל לעבר יפן", כתב בפוסט הסועד ריצ'ארד דה אגאזיו, שבינתיים מחק את חשבון הפייסבוק שלו. "ראש הממשלה אבה התגודד עם אנשי צוותו והנשיא היה בטלפון עם וושינגטון. אחר כך המנהיגים דיברו ביניהם ואז הלכו לחדר אחר בשביל מסיבת עיתונאים מאולתרת. וואו – לב האקשן!".

 

מתדעכנים מול עשרות סועדים. הפוסט שפורסם - ונמחק ()
מתדעכנים מול עשרות סועדים. הפוסט שפורסם - ונמחק
 

  

שיגור הטיל הצפון קוריאני    (רויטרס)

שיגור הטיל הצפון קוריאני    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאור פרסום התמונות, שכאמור כבר נמחקו מהרשת, החלו לעלות טענות כי הנשיא התנהל בחוסר אחריות ביטחונית וטיפל בסוגיות מסווגות ומדיניות בפומבי. "אין כל תירוץ לעובדה שהוא ניהל משבר בינלאומי מול חבורה של חברי מועדון קאנטרי כאילו היה מדובר בהצגת תיאטרון", אמרה מנהיגת המיעוט בבית הנבחרים, ננסי פלוסי.

 

זהו הניסוי הראשון שעורכת צפון קוריאה מאז נכנס הנשיא האמריקני לתפקידו. בהודעת הצבא כינו את הניסוי "הפגנת כוח" של פיונגיאנג נגד העמדה הנוקשה של ממשל טראמפ בנוגע למדינה הצפונית.

 

הניסוי הצפון קוריאני. "מסר לטראמפ" ()
הניסוי הצפון קוריאני. "מסר לטראמפ"

"נתמודד עם צפון קוריאה בעוצמה" (צילום: AP) (צילום: AP)
"נתמודד עם צפון קוריאה בעוצמה"(צילום: AP)
הפנטגון הודיע לאחר השיגור כי הטיל שצפון קוריאה שיגרה הוא טיל בליסטי לטווח קצר עד בינוני וכי מבדיקת מסלול הטיל עולה שהוא לא היווה איום לארצות הברית. בהודעת הפנטגון נאמר כי הכוחות האמריקניים "עומדים על המשמר נוכח הפרובוקציות של צפון קוריאה ומחויבים לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם בנות בריתנו, יפן ודרום קוריאה, כדי לשמור על הביטחון".

 

פקיד בבית הלבן אמר כי הנשיא טראמפ תודרך בעקבות שיגור הטיל וכי הם "עוקבים מקרוב אחר הנעשה". גורם בממשל טראמפ אמר כי הם לא מופתעים משיגור הטיל של צפון קוריאה וכי הם ציפו שהקוריאנים יעשו פרובוקציה זמן קצר לאחר כניסתו של טראמפ לתפקיד. על פי הגורם, לממשל יש מגוון אפשרויות תגובה לשיגור הטיל, בין היתר הכבדת הסנקציות על המדינה והגברת הנוכחות הצבאית באזור.

 

הניסוי נערך כאמור בזמן שראש ממשלת יפן, שינזו אבה, התארח באחוזתו של הנשיא האמריקני טרמאפ בפלורידה. בעקבות המצב ערכו השניים הצהרה משותפת. אבה גינה את שיגור הטיל ואמר: "הניסוי שערכה צפון קוריאה הוא בלתי נסבל. עליה לציית להחלטות מועצת הביטחון של האו"ם". טראמפ הוסיף בהצהרה המשותפת: "ארצות הברית עומדת מאחורי יפן במאת האחוזים, היא בעלת ברית נהדרת". הטיל הבליסטי עף למרחק של 500 קילומטרים ונחת בים.

 

טרודו: "לא יכול להרצות לארה"ב איך להתנהל"

עם ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו (צילום: MCT) (צילום: MCT)
עם ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו(צילום: MCT)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

אך פגישתם הראשונה של הנשיא האמריקני וראש הממשלה הקנדי לא סבבה סביב הנושא הצפון קוריאני בלבד, ובמסיבת העיתונאים המשותפת התייחסו שני המנהיגים לסוגיות נוספות שנידונו, ובהן בין היתר היחסים הכלכליים בין המדינות, שמירה על הגבולות וקידום מעמד נשים.

 

טרודו, שכבר הצהיר לאחר הצו הנשיאותי מעורר המחלוקת של טראמפ נגד מהגרים משבע מדינות מוסלמיות כי ארצו תסכים לקבל אליה פליטים, דווקא סירב הפעם להתייחס מפורשות לנושא. "הדבר האחרון שהקנדים מצפים ממני הוא להגיע לכאן ולהרצות למדינה אחרת איך עליה לנהל את ענייניה", אמר וחידד: "נמשיך להוות דוגמה חיובית לעולם".

 

"ניהלנו דיון ארוך על ביטחון והגירה", הוסיף טרודו. "יש לנו הרבה ללמוד זה מזה, ויש לנו מטרה משותפת – חברה חופשית שאזרחיה חיים בביטחון".


פורסם לראשונה 13/02/2017 22:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתעדכן בזמן אמת - מול סועדים במסעדה. טראמפ בליל הניסוי הצפון קוריאני
מומלצים