מרתון חתימת הצווים: לטראמפ נגמרו עטי הזהב
נשיא ארה"ב חותם על עוד ועוד צווים ומקפיד להציג לראווה את העטים המעוצבים שבהם הוא משתמש. 4 שבועות אחרי ההשבעה - הוא כבר צריך משלוח חדש
לא עבר הרבה זמן מרגע שדונלד טראמפ התמנה לנשיא ארה"ב ועד שאזלו לו העטים המיוחדים והמעוצבים לפי הזמנה שבהם הוא משתמש כדי לחתום על הצווים שלו.
"אני חושב שנצטרך קצת יותר עטים, אגב", הוא אמר ביום ההשבעה שלו לפני ארבעה שבועות. טראמפ חילק אז עטים כמתנה-למזכרת לחברי קונגרס שהשתתפו בטקס שבו חתם לראשונה על צווים, והתבדח עם המחוקקים: "הממשל הזה נהיה קמצן, הא?".
השבוע הזמין הבית הלבן 350 עטים חדשים עם רכיבי זהב. הם נשלחו מחברה בניו-אינגלנד הקיימת כבר 170 שנה. החברה הזו סיפקה את העטים היוקרתיים לשבעה נשיאים אמריקנים לפחות, אבל טראמפ הוא אולי הנשיא הראשון שהפך את הנפנוף בעט וההצגה לראווה של כל צו חדש שעליו הוא חותם לחלק בולט כל כך בסגנון הממשל שלו.
הנשיא הראשון שהשתמש בעטים של חברת Cross היה כנראה ג'ראלד פורד. החברה הזו העסיקה בעבר אמריקנים רבים, אבל כיום רוב העטים שלה מיוצרים בסין. למרות זאת היא מנסה לשלב מאפיינים אמריקניים בעטים הנשיאותיים. השלב האחרון של הרכבת העטים נעשה ברוד איילנד.
צוות המעבר של ממשל טראמפ הזמין את 150 העטים הראשונים שלו לפני שהושבע לנשיא. העטים שלו דומים מאוד לאלה ששימשו את אובמה, וההבדל היחידי ביניהם הוא חתימת הנשיא המוטבעת עליהם ולוח המתכת המשולב בהם: זהב במקום כרום. "זה עניין של העדפה אישית", אומרת בחברה. "ברור, טראמפ אוהב זהב".
העלות הקמעונאית של כל עט היא 115 דולר, אבל העטים מסופקים לבית הלבן דרך צד שלישי, וסביר להניח שהוא מכר אותו לממשל בהנחה. בבית הלבן סירבו לומר כמה עלו העטים או אם לטראמפ – שמרבה לתקוף את הנטייה של חברות להעביר את הייצור אל מעבר לים – מפריעה העובדה שייצור העטים נעשה בסין.
טראמפ כבר הספיק לחתום בעטים האלה על כמה וכמה צווים משמעותיים, בהם צו המוסלמים שלו, שאסר את כניסתם של אזרחי שבע מדינות מוסלמיות לארה"ב.