שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

כשאיירון מן פגש את הענק הירוק בסעודיה

בעולם הוא פופולרי ומושך מאות אלפי מעריצים, אבל רק עכשיו הגיע פסטיבל המדע הבדיוני "קומיק-קון" לממלכה במסגרת מאמציה להיות מודרנית. למרות האפשרות לעשות סלפי עם קפטן אמריקה, בדבר אחד הסעודים עוד לא התקדמו - גברים ונשים הופרדו בכניסה והפסטיבל הופסק בשעות תפילה

 

פסטיבל קומי-קון בעיר ג'דה הסעודית

פסטיבל קומי-קון בעיר ג'דה הסעודית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הדיסנילנד של מעריצי המדע הבדיוני הגיע לממלכה הערבית השמרנית: העיר ג'דה במערב סעודיה אירחה בסוף השבוע אירוע חגיגי וצבעוני, אך לא ממש שגרתי מבחינתה - פסטיבל קומיק-קון למדע בדיוני, קומיקס ופנטזיה עם כל הדמויות האהובות והמוכרות, בהן איירון מן, הענק הירוק, כוכבי "מלחמת הכוכבים", קפטן אמריקה וגיבורי-על נוספים. 

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מי שהביא לראשונה לסעודיה את הפסטיבל הצבעוני היא רשות הפנאי והבידור, אותו גוף שהוקם במאי 2016 במסגרת התוכנית הכלכלית השאפתנית "סעודיה 2030", שנועדה להצעיד את החברה הסעודית לעידן מודרני גם בתחומים של תרבות ופנאי.

 

על פי ההערכות של מארגני פסטיבל המדע הבדיוני, במשך שלושת ימי האירוע פקדו אותו כ-25 אלף בני אדם, רובם צעירים. "אנחנו מרגישים חופש ומתנהגים בטבעיות", אמר אחמד א-דאעני בן ה-18 שהגיע עם חבריו לאירוע הפתיחה של פסטיבל קומיק-קון ועל ראשו מסכה של סוס. "סעודיה הולכת לנתיב של פתיחות", אמרה מודה עבד אל-עזיז בת ה-23, שניהלה דוכן מכירות בפסטיבל.

 

למרות הרצון הגדול של הסעודים לשדר קדמה ומודרניות, בדבר אחד הם עדיין נותרו הרחק מאחור - באי שוויון המגדרי. גם בפסטיבל המדע הבדיוני בעיר ג'דה הקפידו המארגנים על הפרדה בין נשים לבין גברים ולכל אחד הייתה כניסה משלו. ובסעודיה, כמו בסעודיה, המשטרה עמדה בחוץ לפקח על ההפרדה והרמקולים במקום הכריזו על שעות התפילות.

 

בין עשרות האלפים שהגיעו לפסטיבל הגיעו רבים מחופשים לדמויות קומיקס וגם כאלה שלבשו בגדים מודרניים או מסורתיים, כמו למשל צעירות שעטו רעלה. למרות הכניסות הנפרדות בין המינים, נצפו גברים ונשים ביחד במופע הרוק שנערך בתוך אולם במתחם הפסטיבל וכן בתחרויות משחקי הווידאו.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"רמת הבידור עלתה רבות לעומת שנים עברו. לא היו מקומות ציבורים כמו זה עבור משפחות, לא היה ערבוב בין המינים, לא היה בידור, לא היו הופעות", אמרה הצעירה הסעודית מודה.

 

מתנגדי המודרנה: "אל תפתחו דלתות לרשע"

פסטיבל קומיק-קון נוסד ב-1970 כשקבוצה של כמאה חובבי קומיקס התקבצו בסן דייגו, קליפורניה, והחליפו ביניהם ספרי קומיקס. מאז הלך וגדל האירוע וכיום הוא מוכר בכל העולם עם אירועי ענק בלונדון, מוסקבה, ניו דלהי, סידני ודובאי שמושכים אליהם יותר מ-130 אלף מעריצים.

 

הבאתו של פסטיבל המדע הבדיוני לסעודיה לא נעשתה ללא התנגדות מקומית מצד גורמים שמרניים בממלכה. בכלל, הניסיון של הממלכה לספק פעילויות פנאי ותרבות מגוונים לצעירים זוכה להתנגדות מצד השמרנים. "אל תפתחו דלתות לרשע", הזהיר המופתי של סעודיה, עבד אל-עזיז בן עבדאללה אל א-שייח, את הממונים על רשות הבידור והביע התנגדות גורפת להקמת קולנוע בממלכה וגם להופעות שירה.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

חגיגה לגיימרים ()
חגיגה לגיימרים

גברים שמאלה, נשים ימינה. ההפרדה בכניסה לפסטיבל ()
גברים שמאלה, נשים ימינה. ההפרדה בכניסה לפסטיבל

האיש שמוביל את מגמת התחדשות בבית המלוכה הסעודי הוא הנסיך הצעיר והפעלתן מוחמד בן סלמאן, בנו של המלך שמשמש כשר ההגנה ויורש העצר השני. ויש האומרים כי כיום הוא האיש החזק בממלכה.

 

ברשתות החברתיות בסעודיה נרשמו תגובות מעורבות לפסטיבל קומיק-קון. "העם מוכן לחיים, לשמחה ולבידור", כתב עמרו בן טלאל והעלה תמונות מחוץ לאירוע. מתנגדי האירוע טענו שהוא מעודד ערבוב בין שני המינים והיו שטענו שהוא מהווה "פולחן לשטן" ויפיץ שחיתות במדינה.  

 

רשות הבידור הבהירה כי היא מחויבת לכך שאירועי הפסטיבל יתנהלו בהתאם לעקרונות הדתיים והחברתיים וכי הפעילויות של האירוע יופסקו בזמן התפילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
סלפי עם גיבור על בעיר ג'דה
צילום: AFP
מומלצים