שלט מחאה על פסל החירות: "ברוכים הבאים פליטים"
פעילים אנונימים תלו כרזת ענק על אחד מסמליה הגדולים ביותר של ניו יורק במחאה על מדיניות ההגירה של הנשיא טראמפ. המשטרה פתחה בחקירה
עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
ויליס אמר שהתקנות המקומיות אוסרות על ביצוע כל שינוי בפסל, לרבות תליית דברים עליו. השלט הוסר שעה לאחר תלייתו.
פסל החירות מסמל את אופייה של ארצות הברית כחברת מהגרים, את ההיסטוריה שלה כחברה שקולטת מהגרים ואת החלום האמריקני. המשטרה עדיין חוקרת את האירוע ולא פרסמה את זהות החשודים, אולם קבוצה שפתחה חשבון טוויטר בשם Alt Lady Liberty או @AltStatLiberty, קיבלה אחריות על הצבת השלט על הפסל. דובר הקבוצה שלח דואר אלקטרוני לאתר החדשות "הפינגטון פוסט" ובו כתב ש"הפעולה בוצעה על ידי אזרחים פרטיים שמודאגים מהתפנית הלא-אמריקנית שקיבלה מדיניות ההגירה שלנו והחליטו לדבר על זה".
לטענת קבוצת הפעילים האנונימיים, הכרזה נתלתה על פסל החירות בסביבות השעה 12:45 (שעון מקומי). עוד נמסר במייל שהקבוצה תלתה את הכרזה במחאה על איסור הכניסה לארה"ב לאזרחים משבע מדינות עם רוב מוסלמי של הנשיא טראמפ, ובמחאה על תוכניתו להקים חומה בגבול עם מכסיקו.
פסל החירות, שנבנה על ידי הפסל הצרפתי פרדריק אוגוסט ברתולדי, ניתן לארה"ב במתנה על ידי צרפת ב-1886 והוכרז כמונומנט לאומי ב-1924. גובהו של הפסל, מבסיסו ועד לקצה הלפיד שמחזיקה גברת ליברטי, הוא 93 מטרים והוא ממוקם על בסיס אבן בגובה 27 מטרים שיושב על בסיס נוסף בצורת כוכב, שמתנשא אף הוא ל-20 מטרים. כ-3.5 מיליון איש מבקרים בפסל החירות מדי שנה, אולם מרביתם אינם נכנסים לתוכו.
המקרה החריג בדרום מנהטן אירע לאחר שהמחלקה לביטחון המולדת הכריזה על המדיניות החדשה של ממשלו של דונלד טראמפ בנוגע למהגרים. לפי ההנחיות החדשות, הנשיא טראמפ דורש לגרש כל אדם השוהה במדינה שלא כחוק אם הוא הורשע, הואשם או נחשד בביצוע פשע - אפילו עבירת תנועה.
לפי המזכרים שפורסמו אמש יבוטלו ההנחיות שנכנסו לתוקף בימי ממשלו של ברק אובמה, ושבהן ההוראה הייתה להתמקד בגירוש מהגרים בלתי חוקיים שהורשעו בפשעים חמורים או שנשקף מהם איום לביטחון הלאומי. ממשל אובמה מיקד את מאמצי האכיפה בהם ובמהגרים בלתי חוקיים שחצו את הגבול זה עתה, אבל ממשל טראמפ מתכוון לצרף לרשימת היעדים המרכזיים סוגים נוספים של מהגרים.
לפי ההנחיות החדשות, מהגרים שאינם מסוגלים להוכיח שהם נמצאים במדינה יותר משנתיים יהיו מושא ל"תהליך גירוש מואץ".
לפי הערכות בארה"ב יש כיום 11 מיליון מהגרים בלתי חוקיים. מעריכים שיישום ההנחיות החדשות יצריך משאבים רבים יותר מאלה שמופעלים כיום. לפי המסמכים שפרסמה המחלקה לביטחון המולדת הרשויות יחלו במבצע לגיוס 10,000 סוכני מכס חדשים ולהקמת מתקני מעצר חדשים.