שתף קטע נבחר

 

בול במטרה: כיפת ברזל המשופרת מיירטת בניסוי

בסדרת ניסויים נבחנו יכולות כיפת ברזל נגד טילים ורקטות שמשוגרים במקביל, ונעשה לראשונה שימוש בטיל המיירט טמיר כשהוא מכיל רכיבים מייצור משותף, ישראלי-אמריקני. בצה"ל שוקלים לבטל את הסוללות - ולהפוך את המערכת לנייחת. צפו בכיפת ברזל פוגעת במטרה

 

 

תיעוד: כיפת ברזל מיירטת בניסוי    (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון)

תיעוד: כיפת ברזל מיירטת בניסוי    (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הגרסה המשודרגת של כיפת ברזל נבחנה בהצלחה: בימים האחרונים התקיימה סדרת ניסויים מתוכננת, כחלק מתוכנית הפיתוח של מערכת כיפת ברזל, ובה נעשה לראשונה שימוש במיירט טמיר המכיל רכיבים מייצור משותף, אמריקני-ישראלי. צפו בכיפת ברזל פוגעת במטרה, במהלך הניסוי.

 

מדובר בסדרת ניסויים שנתית של מערכת כיפת ברזל שמתבצעת על ידי מחלקת פיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון וחברת רפאל. הניסויים נערכו בשבועות האחרונים בשדה הניסויים שדמה שבדרום, ובהם נבחנו סדרת יכולות של המערכת ליירט מגוון איומים, בהם טילים ורקטות שמשוגרים במקביל במטחים מטווחים שונים.

שיגור מיירטי כיפת ברזל בניסוי (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון) (צילום: מנהלת חומה במפא
שיגור מיירטי כיפת ברזל בניסוי(צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון)

 (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון) (צילום: מנהלת חומה במפא
(צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון)

השימוש בטמיר המכיל רכיבים מייצור משותף נעשה כחלק מהסכם הייצור המשותף בין ישראל וארה''ב, שנחתם בשנת 2014. במסגרת ההסכם התחייבה ישראל להעביר חלקים מהייצור של מיירטי כיפת ברזל לארה''ב, שמשתתפת במימון ההצטיידות במערכת. את הייצור בארה''ב מובילה חברת 'ריית'און', כאשר מנהלת "חומה" במפא''ת שבמשרד הביטחון, יחד עם הסוכנות האמריקנית להגנה מטילים ה-MDA, מלוות את התהליך.

 

במערכת הביטחון מתכוונים למצות את יכולות המערכת שמיועדת להתמודד עם איומים קצרי טווח דוגמת פצ"מרים גדולים ורקטות לטווח קצר ובינוני, אך גם עם מל"טים. המטרה במערכת הביטחון היא ליצור שילוב בין כיפת ברזל למערכת שרביט קסמים שנכנסה לאחרונה לחיל האוויר ומיועדת ליירט רקטות כבדות וטילים ממרחק של מאות ק"מ, באופן של ניהול משותף ויעיל של הירוטים.

פגעה במטרה (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון) (צילום: מנהלת חומה במפא
פגעה במטרה(צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון)

 (צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון) (צילום: מנהלת חומה במפא
(צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון)

על אף כברת הדרך הטכנולוגית והמבצעית העצומה שעברה כיפת ברזל מאז היירוט הראשון באפריל 2011, במערכת הביטחון בוחנים את האפשרות להפוך את כיפת ברזל למערכת ארצית ולא ניידת, ובדומה למערכות ההגנה בשתי השכבות שמעל כיפת ברזל - שרביט קסמים וחץ 2 ו-3. באופן הזה יהיה מרכז שליטה ארצי לניהול הירוטים באופן שיחסוך זמן וישפר את "כלכלת הקרב", תוך קיצור זמני רכישת המטרות במכ"מים. כך המערכת תהפוך לנייחת, ויבוטלו למעשה הסוללות.

 

בפיתוח ובניסוי של כיפת ברזל השתתפו מלבד מנהלת חומה ורפאל גם  אלתא - חטיבה וחברת בת של התעשייה האווירית, תעש-מערכות, אמפרסט, וחיל האוויר.


פורסם לראשונה 22/02/2017 17:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון
הניסוי בכיפת ברזל
צילום: מנהלת חומה במפא"ת, משרד הביטחון
מומלצים