שתף קטע נבחר

 

חזירי הבר של צ'כיה רדיואקטיביים

בשר חזיר הבר נחשב בצ'כיה למעדן, ובחורף הנוכחי עומדים הצ'כים בפני בעיה יוצאת דופן - שמצילה את החזירים משחיטה. והכול התחיל בצ'רנוביל

בשר חזיר הבר נחשב בצ'כיה למעדן, ובחורף הנוכחי עומדים הצ'כים בפני בעיה יוצאת דופן: חזירי הבר שלהם רדיואקטיביים. למעשה לא מדובר בחזירים עצמם, אלא במה שהם אוכלים.

 

החורף הקר והמושלג גורם לחזירי הבר באזור הרי סומאווה לאכול פטריות שצומחות מתחת לאדמה, שמכילות ריכוז גבוה של האיזוטופ הרדיואקטיבי צזיום 137. האסון בצ'רנוביל לפני שלושה עשורים שחרר כמות גדולה של צזיום 137 שהגיעה עד לאזור ההררי שאותו חולקת צ'כיה עם אוסטריה וגרמניה.

 

חזירי הבר אוכלים את הפטריות והאיזוטופ נספג בגופם והופך את בשרם לרדיואקטיבי. ג'ירי דרפאל מהמנהל הווטרינרי הממשלתי אומר כי "זה פחות או יותר בעיה עונתית". אלא שמדובר בעונה ארוכה במיוחד.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

זמן מחצית החיים של צזיום 137 הוא 30 שנים, מה שאומר שתוך 30 שנים רמת הרדיואקטיביות של האיזוטופ קטנה בחצי. אז נדרשות עוד 30 שנים לחלק את הרמה הנוכחית בחצי, וכך הלאה. "אנחנו מצפים לגלות מזון 'נגוע' במשך השנים הקרובות", אמר דרפאל.

 

הדבר עלול לגרום לבעיות בשוק בשר חזירי הבר הפופולארי כל כך בצ'כיה, שמופיע בדרך כלל במסעדות שמגישות גולאש. דרפאל אומר שכל חזירי הבר שאמורים היו לסיים את חייהם על הצלחת יכולים להיות בטוחים בעקבות התופעה. אלה החדשות הטובות. החדשות הרעות הן ש-614 חיות נבדקו בין 2014 ל-2016, וב-47% נמצאה כמות חריגה של האיזוטופ הרדיואקטיבי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים