שתף קטע נבחר

 

צפון קוריאה בביקורת נדירה על סין: "רוקדת לצלילי ארה"ב"

השלטונות בבייג'ינג הפסיקו באחרונה את ייבוא הפחם מצפון קוריאה ומתחו ביקורת על ניסויי הטילים שלה - ובפיונגיאנג יצאו למתקפה ששמורה בדרך כלל לאויביהם הגדולים בוושינגטון ובסיאול: "סין נקטה צעדים לא אנושיים"

 

שיגור הטיל הבליסטי הצפון קוריאני    (רויטרס)

שיגור הטיל הבליסטי הצפון קוריאני    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סוכנות הידיעות של צפון קוריאה, שנחשבת לשופר המשטר בפיונגיאנג, יצאה בביקורת קשה נגד סין, בעלת ברית קרובה ביותר של המדינה הקומוניסטית המבודדת. לטענת הצפון קוריאנים, הביקורת האחרונה של בייג'ינג על שיגור הטיל הבליסטי הצפון קוריאני והשעיית ייבוא הפחם הצפון קוריאני הן בגדר פעולות של מדינת אויב "שרוקדת לצלילי ארצות הברית".

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

המאמר שפורסם היום (יום ה') בסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית נכתב בטון ששמור בדרך כלל לאויבותיה הגלויות של פיונגיאנג – וושינגטון, טוקיו וסיאול.

 

פתח חזית נגד סין. שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פתח חזית נגד סין. שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און(צילום: רויטרס)

רוקד לצלילי ארה"ב. נשיא סין שי ואובמה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
רוקד לצלילי ארה"ב. נשיא סין שי ואובמה(צילום: MCT)

מבלי לנקוב ישירות בשמה של סין, אלא לכתוב במאמר על "מדינה שכנה שטוענת לרוב שהיא 'שכנה ידידותית'", האשימה סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית את סין בנטישת צפון קוריאה לטובת ארה"ב משום שבייג'ינג קיצצה את ייבוא הפחם מפיונגיאנג כדי לציית לסנקציות של האו"ם.

 

"סין מגנה על ההתנהגות הרעה שלה בתירוצים"

"המדינה הזו, שמעצבת את עצמה כמעצמה גדולה, רוקדת לצלילי ארה"ב בזמן שהיא מגנה על ההתנהגות הרעה שלה בתירוצים שהשהיית ייבוא הפחם לא נועדה להשפיע באופן שלילי על חיי האנשים של צפון קוריאה, אלא לבדוק את תוכנית הגרעין שלה". עוד נכתב שסין נקטה ללא היסוס צעדים לא אנושיים כדי לציית לסנקציות של האו"ם.

 

המאמר, באופן שלא אופייני לסוכנות הידיעות הצפון קוריאנית, נחתם בסופו של ידי כותב - ג'ונג פיל.

 

ביום ראשון החלה סין להשעות את כל ייבוא הפחם מצפון קוריאה להמשך השנה, ובכך למעשה התיישרה עם הסנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם על פיונגיאנג מחודש נובמבר שהוטלו בתגובה לניסוי הגרעיני החמישי של צפון קוריאה חודשיים קודם לכן.

 

סין נחשבת לשותפת הסחר הגדולה ביותר של צפון קוריאה ולמקור סיוע גדול למדינה המבודדת, והשעיית ייבוא הפחם הצפון קוריאני תפגע קשות בכלכלת המדינה ובמקור חשוב עבורה למטבע חוץ. ייבוא הפחם הצפון קוריאני לסין בשנה שעברה עמד על 1.2 מיליארד דולר. כך לפי נתוני המכס הסיני. גורמים אמריקניים אמרו שמדובר בשליש מההכנסות של צפון קוריאה מייצוא.

 

סין הייתה נתונה בתקופה האחרונה תחת לחצים מצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לנקוט גישה נוקשה יותר כלפי צפון קוריאה, אולם טענה כי ההשפעה שלה על משטרו של קים ג'ונג און מוגבלת. עם זאת, התסכול בבייג'ינג מצפון קוריאה הלך וגדל בעקבות ההתעלמות הצפון קוריאנית מהוראות האו"ם לשים סוף לניסויי הטילים ולפיתוח הנשק הגרעיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים