שתף קטע נבחר

 

לאחר השביתה: אושר מענק לעיריית ירושלים

אחרי שעובדי עיריית ירושלים השביתו את העבודה בטענה שמשרד האוצר לא מעביר לעיר את התקציב שהובטח לה, היום הושג הסכם למענק בסך 700 מיליון שקל. ראש העירייה ניר ברקת: "זה ניצחון גדול, חסכנו את הכאב של פיטורי אלפי עובדים"

 

המדרחוב בירושלים במהלך שביתת עובדי העירייה בינואר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
המדרחוב בירושלים במהלך שביתת עובדי העירייה בינואר(צילום: גיל יוחנן)
לאחר מו"מ ארוך ומרתוני, שבמהלכו עובדי עיריית ירושלים שבתו והביעו מחאה, היום (ה') הושגה הסכמה: הצוות שמינה ראש הממשלה בנימין נתניהו, בראשות מנכ"ל משרדו, אלי גרונר, החליט על מתן מענק בסך 700 מיליון שקל לעיריית ירושלים לשנת 2017.

 

ההסכמות התאפשרו לאור התגייסות משרדי הממשלה להגדלת התמיכה בעיר. גרונר הנחה במסגרת ההסכמות להקים צוות מקצועי בראשות מנכ"ל משרד הפנים, בהשתתפות נציגים של משרדי רה"מ, האוצר וירושלים, אשר ישלים את עבודת המטה לגיבוש מתווה רב שנתי קבוע למענק הבירה. הצוות יציג את המלצותיו לשרים עד יום ירושלים בסוף חודש מאי הקרוב.

 

כזכור, בחודש שעבר פתחו עובדי העירייה בשביתת מחאה על כך שהתקציב השנתי לירושלים, עליו סוכם לכאורה מול משרד האוצר, לא מועבר כמובטח. עובדי העירייה לא אספו את האשפה מהרחובות וביום השלישי של השביתה נסגרו גם גני הילדים העירוניים. ראש העירייה ניר ברקת ספג אז ביקורת קשה על שביתת העובדים. אחרי פגישה בינו לבין ראש הממשלה נתניהו, השביתה הסתיימה.

 

גורם המעורה בפרטים אמר היום: "צריך לעשות צדק עם ברקת. ברור שיש לו שאיפות פוליטיות כמו לכל פוליטיקאי אחר, עם זאת הוא היה נחוש לקבל יותר מ-525 מיליון שקל ואכן הביא יותר. מה שחשובה זו התוצאה, ברקת השיג שיתוף פעולה עם השר זאב אלקין ומנכ"ל משרד ראש הממשלה וזה מה שחשוב. המנצחים הגדולים הם תושבי ירושלים".

 

מנגד אומר גורם שהיה מעורב במשא ומתן: "זו ההצעה שמראש הונחה על השולחן. היה ניתן לקבל את הסכום הנ"ל ללא כל צורך בשביתות ומחאות".

 

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

תושבי ירושלים מקווים לא לראות מראות דומים בעתיד (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
תושבי ירושלים מקווים לא לראות מראות דומים בעתיד(צילום: גיל יוחנן)

גרונר בירך על ההסכם: "ירושלים היא עיר בעלת מעמד סמלי מיוחד שאין עליו עוררין. התקציב נועד לחזק את ירושלים לא רק כבירת העם היהודי, אלא כמוקד ציוני שתושביו מעוניינים להישאר בו ולהתפתח בו. כל הממשלה מחוייבת למשימה הזו".

 

ראש העיר, ניר ברקת: "אני שמח שהצלחנו יחדיו, בהובלתו של ראש הממשלה, להוביל מהלך שהביא את בעיית התקציב של ירושלים לשולחנה של הממשלה. הסכם זה הוא ניצחון גדול עבור ירושלים, בירת ישראל. הממשלה הכירה בעמדתי שיש לסגור את הפער התקציבי שלנו. הודות להסכם זה חסכנו את הכאב של פיטורי אלפי עובדים. נוכל להמשיך ולדאוג ליותר חינוך, ניקיון, תרבות, יותר רווחה ומקומות תעסוקה. להצלחה הזו שותפים ארגון ההורים, ההסתדרות וארגוני העובדים, המינהלים הקהילתיים וכל אוהבי ירושלים".

 

השר לענייני ירושלים ומורשת, זאב אלקין: "ירושלים זקוקה לחיזוקים רבים במגוון תחומים על מנת להביא לידי ביטוי את מעמדה כעיר הבירה של מדינת ישראל. מדובר בתקציב אסטרטגי שיצעיד את ירושלים צעד אחד קדימה. אני כולי תקווה שזהו רק הצעד הראשון ברשימת הצעדים שנוביל יחד על מנת לחזק את חוסנה הכלכלי ובתוך כך את חוסנה הלאומי של ירושלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
ירושלים בזמן השביתה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים