פעיל זכויות אדם סורב כניסה לישראל: "ארגון עוין"
בארגון Human Rights Watch תקפו את ההחלטה הישראלית לסרב לתת ויזת עבודה למנהל בארגון. במכתב ששיגר משרד החוץ נכתב כי "הארגון מוביל תעמולה פלסטינית. אין סיבה לתת ויזה לאדם או ארגון שרוצה לפגוע בישראל"
הרשויות בישראל סירבו לאשר אשרת עבודה למנהל בארגון Human Rights Watch בטענה שהארגון מוביל "תעמולה פלסטינית". המנהל, עומאר שקיר, אמר לאחר מכן: "ישראל לא שונה בהתנהלות ממדינות כמו צפון קוריאה, איראן וסודן".
בארגון טענו כי קיבלו מכתב ממשרד החוץ על סירוב הכניסה של שקיר. "הארגון הוא אנטי-ישראלי והדיווחים שלו נועד לפגוע בישראל ללא שום קשר למציאות. אין שום סיבה להעניק ויזה לאדם או לארגון שרוצה לפגוע בישראל", כתב דובר משרד החוץ עמנואל נחשון במכתב. "אנחנו לא מזוכיסטים ואין סיבה שנעניק אישור כזה".
נחשון ציין במכתב כי להחלטה אין קשר למוצאו העיראקי של שקיר, אזרח אמריקני, אלא רק בשל פעילותו בארגון זכויות האדם. "הייתי בהלם", סיפר שקיר לסוכנות AP. "אני נכנס לישראל ולגדה המערבית כבר שנים".
דובר מחלקת המדינה מארק טונר אמר כי ארה"ב לא מסכימה עם ישראל. " Human Rights Watchהוא ארגון זכויות אדם מוכח ועל אף שלא מסכימים עם הדו"חות שלהם, אנו תומכים בחשיבות של עבודתם".
ארגון זכויות האדם פרסם שורה של דו"חות שביקרות בחריפות את ישראל, בעיקר בעיתות מלחמה, בפעולות נגד האוכלוסייה הפלסטינית. בין היתר האשים הארגון את ישראל בביצוע פשעי מלחמה במהלך מבצע צוק איתן בקיץ 2014. ישראל דחתה בתוקף את הטענות.
מנהל בארגון בישראל מודאג מההחלטה הישראלית. "אנחנו מקווים שההחלטה הזאת תשתנה ושיעניקו לנו חופש פעולה", אמר המנהל איאן לוין.
ברשות האוכלוסין וההגירה סירבו להגיב והפנו למשרד החוץ שאישר את קיומו של המכתב שהועבר לארגון זכויות האדם. ממשרד החוץ נמסר: "נציג HRW יוכל כמובן להיכנס לארץ עם אשרת תייר. באשר לאשרת העבודה הנושא ייבחן מחדש על ידי הגורמים המוסמכים אם יהיה ערעור על ההחלטה המקורית".
עומאר שקיר
צילום: AP
מומלצים