שתף קטע נבחר

 

שפל של 10 שנים בכנרת במרס: "מחכים לנס"

החודש שעבר היה שחון במיוחד בצפון הארץ: "המעיינות מתייבשים ומפלס הכנרת נמצא עמוק מתחת לקו האדום התחתון". היום יירד גשם: "כמויות נאות עשויות לרדת בגליל ובגולן. בחרמון אף צפוי שלג"

 

 

מתמודדים עם משבר משק המים    (צילום: רועי עידן ושמיר אלבז)

מתמודדים עם משבר משק המים    (צילום: רועי עידן ושמיר אלבז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מי שתייה לא יחסרו בישראל, אולם חורפים שחונים בזה אחר זה גורמים נזק מצטבר למשק המים, בעיקר בצפון הארץ. אין מקום בולט יותר לצפות במצב העגום הזה מאשר בכנרת. מפלס האגם נמצא בשפל של 10 שנים לחודש מרס, כ-15 סנטימרים מתחת לקו האדום, ועל מנת למלא את האגם חסרים 4.35 מטרים של מים.

 

ברשות המים מזכירים כי חודש פברואר הסתיים כשחון ביותר מאז החלו המדידות בצפון הארץ. "המעיינות מתייבשים ומפלס הכנרת נמצא עמוק מתחת לקו האדום התחתון בשיא החורף. זאת, למרות שכמדיניות (בשל המצב) רשות המים כמעט ולא שואבת מים מהכנרת. למעשה", אומרים ברשות, "בשנת 2016, נשאבה כמות המים הקטנה ביותר אי פעם מהכנרת".

 (צילום: שמיר אלבז) (צילום: שמיר אלבז)
(צילום: שמיר אלבז)

 (צילום: שמיר אלבז) (צילום: שמיר אלבז)
(צילום: שמיר אלבז)

 


שלושת החורפים הקודמים הוגדרו בצפון הארץ שחונים. דצמבר היה החודש היחיד בחורף הנוכחי שבו ירדו גשמים בהתאם לממוצע. "אם לא יתרחש נס, וחודש מרס לא יהיה גשום במיוחד, שנה זו תסתיים כשנת בצורת ובכך נשלים רצף חריג של ארבע שנים שחונות בעיקר בצפון הארץ, והדבר יבלוט במיוחד בתקופת הקיץ החמה", אמר דובר הרשות אורי שור.

 

בחמישי בבוקר עמד המפלס על 231.155- מטרים מתחת לפני הים. הימצאות מפלס הכנרת מתחת לקו האדום התחתון לקראת סיומה של עונת הגשמים היא מצב חריג שלא אירע כבר כעשור. מתחילת העונה עלה המפלס בכ-68 סנטימטרים בלבד, לעומת ממוצע של 1.65 מטר.

 (צילום: שמיר אלבז) (צילום: שמיר אלבז)
(צילום: שמיר אלבז)

בטיילת בטבריה רואים בצורה בולטת את החוסר. הסירות המובילות תיירים עוגנות לעתים באמצע האגם, במים העמוקים. סירות המנוע הקטנות עוגנות ארבעה מטרים מתחת למפלס הטיילת, והבליינים שרוצים לשוט בהן צריכים לעבור מסלול מכשולים עד למעגן המאולתר. "ברור שכאשר האגם מלא הרבה יותר תיירים מגיעים, ובכלל זה עצוב לראות את הכנרת ככה, בשפל", אומר מיקי בן עייש מטבריה, מפעיל סירות.

 

הוא אמר עוד כי "אני בן 24 ומסתובב פה מאז שהייתי ילד. מצב כזה אני לא זוכר, וזה רק הולך ונהיה יותר גרוע. נשאר רק להתפלל שמישהו מלמעלה ישמע אותנו ויביא גשם. השנה היו ימים ספורים של גשם, וזהו".

 

מגשם להתחממות ניכרת

גם היממה הקרובה, שעשויה להיות גשומה, לא צפויה לשפר את המצב. מאז השיטפון בלילה שבין שלישי ורביעי, לא נמדדו כמויות משמעותיות של גשם ברחבי הארץ. כמויות מועטות ירדו בהרי יהודה וכן בצפון רמת הגולן.

 

צחי וקסמן, חזאי "מטאו-טק", אמר כי ביממה הקרובה צפויים גשמים בצפון ובמרכז. "הלילה יתחיל לרדת גשם בצורה יותר מסודרת וניכנס למערכת קצרה וחורפית יותר. כמויות נאות עשויות לרדת בגליל ובגולן, ובשאר האזורים יירד גשם מקומי בהפוגות. בצפון ובמרכז בהחלט יהיה סגרירי. בחרמון אף צפוי שלג, במיוחד במפלס העליון".

 

הטמפרטורות החזויות בשישי: קריית שמונה 16-10 קצרין 13-8, צפת 11-8, טבריה 20-11, נצרת 14-9 חיפה 17-11, תל אביב 18-13 ירושלים 12-8, אשקלון 18-13, עין גדי 25-16, באר שבע 18-10, ערד 17-9, מצפה רמון 15-8 ואילת 24-12.

 

בשבת מזג האוויר יהיה מעונן חלקית עד בהיר ותחול עלייה קלה בטמפרטורות. ביום ראשון יהיה נאה, תחול עלייה קלה נוספת בטמפרטורות והן יהיו מעט גבוהות מהרגיל. בשעות אחר הצהריים ינשבו רוחות ערות לאורך החוף. ביום שני תחול עוד עלייה קלה בטמפרטורות וייעשה מעט חם מהרגיל לעונה.


פורסם לראשונה 02/03/2017 20:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמיר אלבז
מצב חמור בכנרת
צילום: שמיר אלבז
מומלצים