שתף קטע נבחר

 

שער נפל על אחים בני 5 ו-6, ילד שתה טרפנטין

שלושה ילדים במצב בינוני-קשה מאוד: במחלקת טיפול נמרץ ילדים באסף הרופא אושפז ילד בן ארבע מרמלה ששתה חומר רעיל, לאחר שאביו אפסן אותו בבקבוק שתייה. שני אחים, גם הם רמלה, הובהלו לשם אף הם לאחר שנפגעו משער שנפל עליהם

אח ואחות בני חמש ושש מרמלה מורדמים ומונשמים לאחר שנפגעו משער שנפל עליהם. מצבו של הילד הוגדר קשה מאוד ואילו מצבה של הילדה - קשה. לפני כעשור נהרג אחיהם מדריסת משאית. הם הובהלו לבית החולים אסף הרופא, לאחר שהובהל לשם גם ילד בן 4 מרמלה. הוא הורדם והונשם ולבסוף הוגדר מצבו בינוני - עקב שתיית טרפנטין שאביו אפסן בבקבוק שתייה מפלסטיק.

 

שלושת הילדים אושפזו במחלקת טיפול נמרץ ילדים. פרופ' ערן קוצר, מנהל חדר מיון ילדים באסף הרופא, דיווח כי שני האחים סובלים מחבלות ראש קשות: הילד סובל משברים בגולגולת, דימום תוך מוחי ושברים בגפיים. הוא הובהל לחדר הניתוח. אחותו סובלת מחבלה בפניה ומשבר בשוק, היא מורדמת ומונשמת. "מצבם קשה אך לפי שעה לא נשקפת סכנה לחייהם", אמר.

 

הילד שנפגע משתיית טרפנטין מצא ככל הנראה בקבוק מי עדן שבו אפסן אביו את החומר, ושתה ממנו. פרופ' קוצר קרא להורים לאפסן חומרים רעילים הרחק מהישג ידם של ילדים. הוא הדגיש כי לקראתפסח יש לנקוט משנה זהירות בנושא. "גם אם יש ברשותכם חומרים רעילים, אפסנו אותם באריזה המקורית, על מנת למנוע בלבול ותאונות מצערות כמו זו שקרתה לילד הלילה".

 

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי מאז 2008 מתו 16 ילדים כתוצאה מהרעלה, כמעט מחצית מהנפגעים היו תינוקות ופעוטות בני 4-0.

 

"ילדים נמצאים בסיכון מוגבר להיפגעות מחומרי הדברה לאור קושי של גופם לפרק רעלים. בנוסף, גופם חשוף יותר לרעלים עקב נשימה מהירה יותר ועקב אכילה ושתייה מרובים ביחס למשקל גופם, לעומת מבוגרים. בנוסף, בשל סקרנותם הטבעית של הילדים, הם מכניסים כל דבר לפה. כ-70% ממקרי התמותה אירעו בבית ובחצר הבית", מסרו בארגון.

 

בכל שנה מתרחשים בארץ ובעולם מקרים רבים של הרעלת תינוקות, פעוטות וילדים בכלל - שמצליחים להגיע לבקבוקים המכילים חומרי ניקוי ורעלים אחרים. על פי הערכות כשלושה אחוזים מהילדים מגיעים בכל שנה לבתי החולים כשהם סובלים מרמות שונות של הרעלה או חשד להרעלה.

 

מומלץ לקנות חומרי ניקוי באריזות שאינן ניתנות לפתיחה על ידי ילדים ולסגור אותן מיד תום השימוש, כדי למנוע בליעה או שאיפה של חומרים רעילים. אין לאחסן חומרי ניקוי בבקבוקי שתייה, גם אם מצוין על בקבוקי השתייה "חומר רעיל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים