שתף קטע נבחר

 

איש עסקים: "אתרום מיליון דולר להצלת המחלקה בהדסה"

"ידיעות אחרונות" חושף: תורם אלמוני הציע את הסכום כדי להוסיף מיטות כדי לפתור את המשבר שפרץ לאחר התפטרותם של רופאי מחלקת הילדים ההמטואונקולוגית בבית החולים הדסה. התורם גם הציב תנאי: שהרופאים המתפטרים ישובו לעבודה

האם נמצא הפתרון שישים סוף למשבר בהדסה ? תורם אלמוני הציע בסוף השבוע לתרום כמיליון דולר למימון הוספת מיטות למחלקה ההמטואונקולוגית בבית החולים הדסה בירושלים כדי לשים סוף למשבר שקורע את ליבם של עשרות הורים וילדים מודאגים. כך חושף הבוקר (א') "ידיעות אחרונות".

 

איש עסקים מוכר, שביקש להישאר בעילום שם, הציע תרומה של מיליון שקל. לאחר שטענו בהנהלה שהם זקוקים לסכום גבוה יותר כדי להוסיף את מספר המיטות הנדרשת שיאפשר את המשך הפעלת המחלקה שבה עוברים ילדים השתלות מח עצם, נעתר התורם לגייס עד למיליון דולר למימון הוספת 12-8 מיטות נוספות. התנאי היחיד שלו הוא שצוות הרופאים שהגיש בשבוע שעבר את התפטרותו יישאר במחלקה ולא יעזוב.

בית החולים הדסה (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
בית החולים הדסה(צילום: אלי מנדלבאום)

מנהל הדסה זאב רוטשטיין (צילום: ירון ברנר ) (צילום: ירון ברנר )
מנהל הדסה זאב רוטשטיין(צילום: ירון ברנר )
הפנייה הועברה בתיווכה של ח"כ איילת נחמיאס-ורבין (המחנה הציוני) להנהלת בית החולים ולידי הרופאים המתפטרים. הם אמורים לדון בה ולהשיב היום או מחר אם כעת, לאחר הצעת התורם, יהיו מוכנים לגשת להליך של גישור.

 

המשבר במחלקה הגיע לשיאו לפני שבוע כששישה רופאים בכירים, בהם מנהל המחלקה פרופ' מיקי ויינטראוב, הגישו מכתבי התפטרות למנהל בית־החולים פרופ' זאב רוטשטיין. הם עשו זאת כדי להביע מחאה על החלטת ההנהלה - המסוכנת ולא מקצועית לטענתם - לאחד בין מחלקת השתלות מח עצם ילדים לזו של המבוגרים. "ההחלטה שקיבלה ההנהלה סיכנה באופן ישיר את חיי הילדים", אמר פרופ' ויינטראוב בדיון שהתקיים בוועדת הבריאות של הכנסת.

 

הדיון בכנסת על המשבר בהדסה    (צילום: עפר מאיר)

הדיון בכנסת על המשבר בהדסה    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בהנהלה, לעומת זאת, טענו כי פשוט אין מספיק מיטות במחלקה המצומצמת, שבה 4 מיטות בלבד, למספר הגדול של ילדים הזקוקים להשתלות. לכן הוחלט, בניגוד לדעתם של רופאי המחלקה, כי כמה ילדים יעברו השתלות מח עצם גם במחלקת מבוגרים.

 

"כואבת מאוד מצוקת ההורים. המשבר נוגע לליבי וכואב לי, ואני נחוש לצאת ממנו בשביל הילדים", אמר בשבוע שעבר בכנסת פרופ' רוטשטיין. "אבל לא אסכים שבהדסה יהיה רופא שיסרב לטפל בילד או במבוגר שהוא מחוץ למחלקה שלו. זה לא קביל עליי, לא אסכים לזה".

 

תחילה עוד היה סיכוי לפתרון המשבר באמצעות משא ומתן, וזאת לאחר שפרופ' רוטשטיין פנה לרופאים המתפטרים וקרא להם לשוב לשולחן המשא ומתן. "לא חשוב לי להיות צודק. בעת הזאת אני רוצה להשיג שלום בית. ידי מושטת למיקי. נהרוג אחד את השני, אבל ניתן לילדים את הזכות לחיות. לא אקבל החלטות חד-צדדיות", הבטיח.

ח"כ איילת נחמיאס-ורבין (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ איילת נחמיאס-ורבין(צילום: גיל יוחנן)

אבל פחות מ-24 שעות לאחר מכן התקשר פרופ' רוטשטיין לפרופ' ויינטראוב והודיע לו כי החליט לקבל את ההתפטרות שלו וכי אף מצא לו מחליף - ד"ר גל גולדשטיין, רופא בכיר מבית החולים לילדים בתל השומר.

 

הצעתו של התורם האלמוני נועדה, למעשה, לנסות לשכנע כעת את חמשת הרופאים הנוספים שהתפטרו לחזור בהם ולשוב לעבודתם. אם אכן יוגדל מספר המיטות במחלקה וילדים לא ייאלצו לעבור השתלות במחלקת מבוגרים, אז בעצם נפתרה סוגיית המחלוקת העיקרית.

 

"אני מקווה שההצעה הנוכחית תבשיל על מנת למצוא פתרון לילדים חולי הסרטן", אמרה אתמול ח"כ נחמיאס-ורבין. "ההצעה הזו נועדה לתת מענה למצוקת המיטות, וכולי תקווה שהרופאים יסכימו להישאר לטובת הילדים".

 

פרופ' אליעזר רחמילביץ', שהיה מחלוצי השתלות מח העצם בהדסה ומעורב במשבר בבית החולים, אישר אמש את הפרטים על אודות התרומה המתבשלת: "איש מוכר וידוע התקשר אליי ואמר שהוא מזועזע מהסיפור. לדבריו, אם יש בעיה של תקציב הוא מוכן לפתוח את הכיס ולתרום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים