שתף קטע נבחר

 

הנשיא: "פירוק הממשלה על התאגיד - דבר הזוי"

בעת ביקורו בווייטנאם התבקש נשיא המדינה ראובן ריבלין להגיב על הסערה הפוליטית בישראל, ואמר כי "אין זה מתאים לדבר על פירוקה של הממשלה כאשר עומדות בפני ישראל כל כך הרבה מטלות". אמש דווח לראשונה ב-ynet כי נציגי ראש הממשלה ושר האוצר נועדו במטרה לפתור את המשבר סביב הקמת תאגיד השידור הציבורי

 

 

הנשיא ריבלין מדבר על סערת התאגיד

הנשיא ריבלין מדבר על סערת התאגיד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נשיא המדינה ראובן ריבלין מביע הבוקר (יום ב') התנגדות נחרצת להקדמת בחירות על סוגיית הקמת תאגיד השידור הציבורי. בעת ביקור בווייטנאם, השיב לשאלת כתב ynet בנושא: "לבוא ולומר שעל זה יש משבר פוליטי שעליו צריך לפרק ממשלה - הוא דבר הזוי. יש למדינת ישראל כל כך הרבה בעיות, כך שהקדמת בחירות על נושא זה היא דבר מיותר לחלוטין".

 

"נדמה לי שנושאים את שם התקשורת לשווא כאשר מנסים לבוא ולערב את נושא התאגיד בנושא של הקדמת בחירות", אמר הנשיא, "נדמה לי שהאנשים שמאיימים בפירוק הממשלה על נושא זה שולחים איתותים באוויר מבלי שיש כוונה רצינית לפרק ממשלה על נושא זה".

 

נשיא המדינה עם עמיתו בווייטנאם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נשיא המדינה עם עמיתו בווייטנאם(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

הוא הוסיף: "רבים שואלים אם אני צריך להיערך לבחירות ומה קורה כשממשלה מתפטרת. אלה הם דברים שצריך לדבר עליהם כשיש משבר רציני ולא משבר מלאכותי לחלוטין. אין זה מתאים לדבר על פירוקה של הממשלה כאשר עומדות בפני ישראל כל כך הרבה מטלות וכל כך הרבה נושאים שהיא צריכה לתת להם מענה, תשובה ופתרון - אם בנושאים הביטחוניים, אם בנושאים הכלכליים ואם בנושאים המדיניים".

 

ריבלין הדגיש שפירוק הממשלה בגלל השידור הציבורי - למרות החשיבות העצומה שיש לשידור הציבורי במדינה דמוקרטית - "הוא דבר שאינו מתקבל על הדעת. מדינת ישראל עומדת בפני החלטות מרחיקות לכת בנושא הביטחוני, המדיני".

 

נתניהו וכחלון. ריבלין: "משבר מלאכותי" (צילום: אוליבייה פיטוסי) (צילום: אוליבייה פיטוסי)
נתניהו וכחלון. ריבלין: "משבר מלאכותי"(צילום: אוליבייה פיטוסי)

אמש דווח לראשונה ב-ynet כי נציגים של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון קיימו פגישה לילית במטרה להביא לסיום משבר תאגיד השידור הציבור שמאיים לפרק את הממשלה. מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ושר התיירות יריב לוין נועדו במשך שעתיים במטרה להגיע להבנות. האווירה בפגישה הוגדרה כטובה, אך בסופה לא הושג הסכם.

 

הנושאים שעלו בפגישה הערב כללו מציאת פתרונות לחוק הפיקוח על התקשורת, בקרה ופיקוח בתאגיד, פתרון לעובדי רשות השידור. כמו כן, הוסכם כי יתקיימו פגישות יום יומיות בין באב"ד למנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר. אחת האפשרויות הנידונות היא הדחת ראשי התאגיד.

 

נתניהו עם יו"ר חברת עליבאבא במהלך ביקורו בסין (צילום: חיים צח, לע"מ) (צילום: חיים צח, לע
נתניהו עם יו"ר חברת עליבאבא במהלך ביקורו בסין(צילום: חיים צח, לע"מ)

מוקדם יותר אמש השר כחלון אמר בשיחות עם בכירים בקואליציה כי "התאגיד יקום". אתמול התייחס כחלון לראשונה למשבר, ואמר: "אני ציפיתי אולי מההנהגה שתעשה משהו מקורי, חדש. כשטוב זה הם, כשרע זה מישהו אחר. אחרים לא לקחו אחריות - אנחנו ניקח אחריות", אמר כחלון בטקס חתימת הסכם חדש בין הסתדרות המורים לבין האוצר, והזכיר שהתאגיד הוקם כתוצאה מהחלטות הממשלה הקודמת.

 

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו, השוהה בסין, נפגש הבוקר עם כמה מראשי התאגידים הכלכליים הגדולים ביותר במדינה, בהם "עליבאבא", "לנובו" ואחרים. "קיימתי פגישה עם 11 מראשי התאגידים הגדולים של סין. חלק גדול מהם משקיע בארץ וחלק גדול גם ישקיע בארץ - זה אומר הרבה מקומות עבודה, זה אומר פיתוח עסקים, חיבור לשווקים הסיניים הגדולים. זה דבר שהוא טוב לאזרחי ישראל, זה טוב לכלכלת ישראל", אמר נתניהו.

 

לאחר מכן השתתף ראש הממשלה נתניהו בפורום עסקי-כלכלי המונה למעלה מ-600 אנשי עסקים ישראלים וסינים. באירוע קרא נתניהו לאנשי העסקים הסינים לאמץ ולהטמיע טכנולוגיה ישראלית כדי להמשיך ולהעלות את רמת החיים בסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נשיא המדינה עם נשיא וייטנאם
צילום: EPA
מומלצים