שתף קטע נבחר

 

24 ילדים נהרגו מתחילת השנה בתאונות בבית ובדרכים: "משימה מצילת חיים"

על רקע העלייה המדאיגה במספר הילדים שנהרגו בתאונות בבית, בחצר ובדרכים, הושקה תוכנית ממשלתית שתכלול פעילות הסברתית להורים, תוכניות חינוך ומחקר. נועה אזולאי, שבתה אגם בת ה-6 נחנקה למוות מקרעי בלון: "חשוב לשבור את האדישות ולהבין שהשגרה הורגת"

"אני קוראת לכל ההורים - תדרשו בטיחות! אני לא מאחלת לאף אמא לעבור את הכאב של אובדן ילד. חשוב לשבור את האדישות ולהבין שהשגרה יכולה להרוג". כך אמרה ל-ynet נועה אזולאי, אמה של אגם אזולאי בת ה-6, שנחנקה למוות מקרעי בלון בביתה שבאשדוד במאי 2015.

 

האסון התרחש לעיני בני המשפחה. אגם, ששיחקה באותה עת עם בלוני מים, בלעה את קרעי הבלון והחלה להיחנק. בני המשפחה שלא ידעו לבצע פעולות החייאה הזעיקו שכן לעזרה, וצוות מד"א שהגיע לדירה המשיך בניסיונות ההחייאה ופינה אותה לבית החולים "קפלן" שברחובות, שם נאלצו הרופאים לקבוע את מותה של אגם אחרי שנאבקו במשך שעות על חייה.

 

נועה אזולאי ליד קבר בתה אגם ז"ל, שנחנקה מקרעי בלון ()
נועה אזולאי ליד קבר בתה אגם ז"ל, שנחנקה מקרעי בלון

אזולאי השתתפה היום בכינוס מיוחד של הוועדה לזכויות הילד, שבו הושקה לראשונה התוכנית הלאומית לבטיחות ילדים. האם, שפועלת בהתנדבות למען קידום התוכנית, אומרת כי מדובר ב"משימה לאומית מצילת חיים, שהפרק הראשון בה הוא העלאת המודעות והכשרה בהחייאה להורים. זהו צעד קריטי".

 

לפי נתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, משנת 2017 נהרגו 24 ילדים בתאונות בבית, בחצר ובדרכים. לפי הנתונים, שנת 2016 הייתה קטלנית עבור הילדים בישראל כש-118 נהרגו בתאונות בבית, בחצר ובפנאי. מדובר בעלייה משמעותית בהשוואה לשנת 2015, שבה נהרגו 106 ילדים בתאונות.

 

אגם אזולאי ז"ל (משמאל). נועה: "לא מאחלת לאף אם לעבור את הכאב של אובדן ילד" ()
אגם אזולאי ז"ל (משמאל). נועה: "לא מאחלת לאף אם לעבור את הכאב של אובדן ילד"

נוסף על כך, בשנת 2016 אירעו 7 מקרי תמותה כתוצאה משכיחת ילדים ברכב. מדובר בעלייה חדה בהשוואה לשנת 2015, שבה אירע מקרה מוות אחד. ארגון "בטרם" מזהיר כי סיכון התמותה מהיפגעות במרחב עולה משמעותית במהלך חופשת הקיץ וחופשת הפסח, והוא גבוה פי 2 בהשוואה ליתר חודשי השנה.

 

על פי הסיכום שהושג בין משרדי הממשלה, התוכנית תתוקצב ע"י משרד האוצר לתקופה של 5 שנים בסכום של 10 מיליון שקל לשנה, ומשרד הבריאות יוביל את יישומה.

 

התוכנית, שגובשה ע"י יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ ד"ר יפעת שאשא ביטון (כולנו), ובשיתוף עם שר האוצר משה כחלון, שר הבריאות יעקב ליצמן וארגון "בטרם", כוללת תקציבים שיופנו לטובת פעילות הסברה להעלאת המודעות של ההורים, תוכניות חינוך לילדים, הכשרת אנשי מקצוע, איסוף נתונים ומחקר. במסגרת התוכנית יוביל משרד הבריאות הקמת מאגר נתונים לאומי לנתוני היפגעות ובטיחות, שיאפשר ניהול וקביעת מדיניות מותאמת לתמונת המצב הכוללת של היפגעות ילדים בתאונות.

 

ח"כ יפעת שאשא ביטון: "היפגעות בלתי מכוונת של ילדים היא מכת מדינה" (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
ח"כ יפעת שאשא ביטון: "היפגעות בלתי מכוונת של ילדים היא מכת מדינה"(צילום: אלעד גרשגורן)

שר האוצר. משה כחלון מסר כי "אין דבר יקר יותר מהבטיחות של ילדינו. אנחנו כממשלה מחוייבים לדאוג לבטיחות של כל ילדי ישראל. נתקצב את התוכנית במטרה להביא לצמצום ניכר במספר התאונות בהן נפגעים ילדים בשוגג או כתוצאה מטעות אנוש".  

 

יו"ר הוועדה לזכויות הילד, ח"כ שאשא ביטון (כולנו), הוסיפה: "היפגעות בלתי מכוונת של ילדים היא מכת מדינה ומחובתנו לדאוג לבטיחותם. התחושה היא שאנו לא עושים מספיק - לא מספיק עירניים, לא מספיק מודעים ולא מספיק מקפידים. זו הפעם הראשונה שישנה תוכנית ברמה לאומית, אשר עונה על הצורך המיידי לפעול למניעת היפגעות בלתי מכוונת של ילדים, עד כמה שניתן".

 

מנכ"לית ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, אורלי סילבינגר: "התוכנית הלאומית שאושרה היא בשורה אמיתית לילדי ישראל ותביא לצמצום משמעותי בתאונות ילדים ולהצלתם, כפי שנעשה והוכח במדינות רבות בעולם המערבי. התוכנית מספקת מענה מערכתי לנושא בטיחות הילדים לרבות: הסברה להעלאת המודעות של ההורים, תכניות חינוכיות לילדים, הכשרת אנשי מקצוע, איסוף נתונים ומחקר מעמיק ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים