ירדן הודיעה: המחבלת מהפיגוע בסבארו לא תוסגר לארה"ב
בית משפט בירדן אישר את ההחלטה שלא להסגיר לארה"ב את אחלאם תמימי, שהסיעה באוגוסט 2001 מחבל מתאבד למסעדת סבארו בירושלים. בפיגוע נרצחו 15 בני אדם, בהם אמריקנים. תמימי, ששוחררה בעסקת שליט, אמרה: "היה לי אמון מלא במערכת המשפט הירדנית"
אחלאם תמימי, המחבלת שהייתה שותפה לביצוע הפיגוע במסעדת סבארו בירושלים ב-2001, לא תוסגר לארה"ב. כך קבע היום (ב') בית משפט בירדן בתשובה לצו ההסגרה ששלח משרד המשפטים האמריקני לירדנים בשבוע שעבר. בפיגוע נרצחו 15 בני אדם, בהם גם אזרחים אמריקנים, ובין ההרוגים היו גם שבעה ילדים ואישה בהריון. 130 בני אדם נוספים נפצעו בפיגוע הקשה. בכך אשרר בית המשפט החלטה קודמת של בית המשפט לערעורים בבירה עמאן.
גורם משפטי אמר לסוכנות הידיעות הירדנית הרשמית כי ב-1995 חתמו ארה"ב וירדן על הסכם להסגרת פושעים, אולם הוא לא אושר על-ידי הפרלמנט ועל כן אינו תקף או מיושם. בקשת ארה"ב להסגרת תמימי התקבלה כבר בספטמבר, אולם בית המשפט בעמאן החליט שלא להסגירה כיוון שהתנאים לכך לא קיימים. בהמשך הוגש ערעור לערכאה גבוהה יותר, שקיבלה החלטה דומה.
תמימי בירכה על ההחלטה: "היה לי אמון מלא בבית המשפט הירדני ושמחתי היום לאחר שפורסמה ההחלטה הסופית שלא להסגיר אותי לרשויות בארה"ב. אני רוצה להודות תחילה למלך על המאמצים שהשקיע בעניין זה וגם לבית המשפט הירדני. אני רוצה להודות גם לכל אלה שסייעו לי ובראשם לכלי התקשורת הירדניים והערביים ולעם הירדני.
תמימי, אזרחית ירדנית, הסיעה את המחבל עז א-דין שוחייל אל מסרי למסעדה בבירה. הם הגיעו למקום בשעת עומס ונפרדו בכניסה. המחבל המתאבד נכנס כשעליו מנשא גיטרה ממולכד ועל גופו חגורת נפץ הכוללת גם מסמרים וברגים. על חלקה של תמימי ביצוע הפיגוע נגזרו עליה 16 מאסרי עולם, אך היא שוחררה כעבור 12 שנה במסגרת עסקת שליט.
לאחר שחרורה מהכלא הישראלי הפכה תמימי לכוכבת טלוויזיה בירדן ולסמל של המאבק נגד ישראל. בראיון לאתר האינטרנט של חמאס אמרה בעבר: "זה היה מעשה מחושב שבוצע מתוך שכנוע ואמונה באללה. לוחם הג'יהאד תמיד מוכן למות מות קדושים, להיאסר או להצליח במשימה. הצלחתי לגבור על מכשול המאסר ושוחררתי – מדוע עלי להתחרט?".
בהמשך לצו ההסגרה שהוציאה ממשלת ארה"ב, הודיעה הבולשת הפדרלית האמריקנית, ה-FBI, כי תמימי הוכנסה לרשימת המחבלים המבוקשים ביותר שלה. ממלאת מקום התובע הכללי לענייני ביטחון לאומי, מארי מק'ורד, וסגן מנהל ה-FBI בוושינגטון, אנדרו ווייל, הודיעו על הכנסתה של תמימי לרשימה והגדירו אותה כטרוריסטית שלא הביעה חרטה על חלקה בפיגוע הרצחני.