טראמפ יבחן את מדיניות הנשק הגרעיני של ארה"ב
האחראי על תחום הגרעין בבית הלבן אמר כי הממשל יבדוק אם להמשיך את המחויבות ארוכת השנים, לעולם ללא נשק גרעיני: "נראה אם היעד ריאלי לאור המגמות הביטחוניות ואי היציבות בעולם". הנשיא בחודש שעבר: רוצה להגדיל את הארסנל
ממשל טראמפ יבחן אם להמשיך את המחויבות האמריקנית המסורתית לחתור לעולם ללא נשק גרעיני - מטרה שאותה אימצו נשיאים רפובליקנים ודמוקרטים במשך עשרות שנים. כך סיפר אתמול (ג') עוזר בכיר בבית הלבן.
כריסטופר פורד, שאחראי במועצה לביטחון לאומי על ענייני נשק להשמדה המונית והפצת הנשק, אמר כי הבדיקה תהיה אם פירוק העולם מנשק גרעיני "הוא יעד ריאלי". הבדיקה תתבצע כחלק מבדיקה רחבה יותר שנקראת "בדיקת מדיניות הגרעין".
פורד הוא הגורם הבכיר היחיד לנושא הגרעין שמונה על ידי טראמפ. הוא התארח בוועידה שנתית של מכון קרנגי אנדוומנט לשלום בינלאומי ואמר: "אנחנו בודקים, יחד עם הרבה דברים אחרים, אם היעד של עולם ללא נשק גרעיני הוא דבר ריאליסטי בטווח הקרוב, או הבינוני, לאור המגמות הנוכחיות בסביבה הביטחונית הבינלאומית".
במשך עשרות שנים, אמר פורד, קיים מתח בין הרצון של ארה"ב שהעולם יזנח את הנשק הגרעיני לצורך לשמור על "ארסנל יעיל שמסוגל לשמור על ביטחוננו, ועל ביטחון בעלות הברית שלנו באירופה ובאסיה נגד איומים גרעיניים ולא גרעיניים כאחד".
פורד אמר כי עולם שאי היציבות בו הולכת וגוברת מצריך בדיקה "אם המדיניות המסורתית של ארה"ב" היא עדיין אסטרטגיה ברת קיימא. פורד אמר כי בשיחות בנושא הגרעין שאמורות להיפתח בשבוע הבא ממשל טראמפ יתנגד - כפי שהתנגד ממשל אובמה - לאמנה בינלאומית לביטול נשק גרעיני.
פורד הנמיך ציפיות לגבי סיכויים של אמנה אמריקנית-רוסית חדשה לצמצום הנשק הגרעיני, ואמר כי כרגע וושינגטון עסוקה בפרטי הסכם הגרעין עם איראן. הוא הוסיף כי הממשל בוחן את התגובות האפשריות לרוסיה, שפרסה טילי שיוט ובכך הפרה את אמנת INF שאסרה ב-1987 על שתי המדינות להציב טילים לטווח בינוני שמסוגלים לשאת נשק גרעיני.
חודש אחרי שנכנס לתפקיד אמר הנשיא טראמפ כי היה רוצה לראות את העולם זונח את הנשק הגרעיני, אך מכיוון שדבר כזה לא קורה כרגע יש לחזק את הארסנל הגרעיני של ארה"ב. "אני הראשון שאשמח לראות את כולם בלי נשק גרעיני, אבל אנחנו לא הולכים להיקלע לעולם לפיגור אחרי מישהו, גם לא אחרי מדינה ידידותית, לעולם לא נהיה בפיגור", אמר טראמפ בראיון. "זה יהיה נהדר, זה יהיה חלום אם לשום מדינה לא יהיה נשק גרעיני, אבל אם למדינות אחרות יש נשק גרעיני, לנו יהיה יותר", הסביר. קודמו, ברק אובמה, הקדיש את השנים הראשונות בבית הלבן כדי לנסות להפחית את הנשק הגרעיני בארה"ב ובעולם.