שתף קטע נבחר

 

הימלר כתב למופתי ב-1943: "עוקבים אחר מאבקכם בפולשים היהודים"

שנתיים אחרי פגישתו עם היטלר, קיבל המנהיג הפלסטיני הגולה מכתב תמיכה ממפקד האס.אס לציון 26 שנה להצהרת בלפור. במסמך שנחשף על ידי הספרייה הלאומית כתב לו הימלר: "יש לנו הכרה משותפת באויב"

 

היינריך הימלר והמופתי חאג' אמין אל-חוסייני ()
היינריך הימלר והמופתי חאג' אמין אל-חוסייני
 

ארכיון הספרייה הלאומית חשף השבוע מסמך נוסף המעיד על טיב הקשר בין המופתי חאג' אמין אל-חוסייני לבין המשטר הנאצי. מדובר במכתב ברכה ששלח ראש האס.אס היינריך הימלר בסתיו 1943 למנהיג הפלסטיני הגולה, בעיצומה של השמדת היהודים באירופה. המכתב נשלח לציון 26 שנה להצהרת בלפור, שהביעה תמיכה בהקמת בית לאומי ליהודים בארץ ישראל.

 

"אל המופתי הגדול אמין אל חוסייני. התנועה הנציו-סוציואליסטית של גרמניה הגדולה חרטה על דגלה מראשית דרכה את מאבקה ביהדות העולם. מסיבה זו היא עוקבת מקרוב אחר מאבקם של הערבים שוחרי החרות – ובמיוחד בפלסטינה – נגד הפולשים היהודים", כתב מפקד האס.אס.

 

"ההכרה המשותפת באויב, והמאבק המשותף נגדו, הם שיוצרים את הבסיס האיתן בין גרמניה למוסלמים שוחרי החרות בכל העולם. ברוח זו, אני שמח לאחל לך ביום השנה להצהרת בלפור האומללה, איחולים חמים להמשך מאבקכם עד הניצחון הגדול. מפקד האס אס בכל הרייך, היינריך הימלר".

 

קטע מהסרט "אדם הגון" על הימלר

קטע מהסרט "אדם הגון" על הימלר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המכתב ששלח הימלר למופתי:


אל-חוסייני, המופתי של ירושלים, נחשב למסית המרכזי בפרעות 1920 - אז היה בן 25 - ונידון בהיעדרו על ידי שלטונות המנדט הבריטי ל-15 שנות מאסר. הוא קיבל חנינה תוך זמן קצר, והתמנה שנה לאחר מכן למופתי, פוסק הלכה עליון בענייני דת. הוא נקט קו קיצוני, דחה כל שיתוף פעולה עם שלטונות המנדט הבריטי,

התנגד להקמת בית לאומי ליהודים ושלל כל אפשרות להסכם עם היהודים. לאחר שגלה מארץ ישראל שהה בעיראק, ובזמן המלחמה בגרמניה הנאצית ובאיטליה.

 

המכתב מהימלר נשלח כשנתיים לאחר הפגישה בין המופתי לבין אדולף היטלר, בעיצומה של מלחמת העולם השנייה, במקביל לרצח היהודים במזרח אירופה.

 

על פי ארכיון בריטי שנחשף לפני כ-50 שנה, באותה פגישה ביקש המופתי "לנצל את ההזדמנות כדי להודות לפיהרר, האהוד בידי העולם הערבי כולו, עבור האהדה שתמיד הפגין כלפי העולם הערבי, ובפרט הנושא הפלסטיני. המדינות הערביות משוכנעות שגרמניה תנצח במלחמה ושהאינטרסים הערביים ישגשגו. הערבים הם ידידיה הטבעיים של גרמניה מכיוון שיש להם את האויבים המשותפים לגרמניה, בפרט הבריטים, היהודים והקומוניסטים. מסיבה זו הם היו מוכנים לשתף פעולה עם גרמניה בכל לבם".

 

נושא הקשר של המופתי עם הנאצים היה הרקע לסערה שהתחוללה בישראל בשנה שעברה בעקבות נאום של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבו טען שהיטלר לא רצה להשמיד את היהודים, אבל אל-חוסייני שכנע אותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים