שתף קטע נבחר

 

האסון בקולומביה: העיר נקברה בבוץ, מאות נהרגו, מאות נעדרים

הגשמים העזים שירדו במוקואה גרמו לנהרות שמקיפים את העיר לעלות על גדותיהם, להציף רחובות, לעקור עצים, להפוך מכוניות ולהרוס בתים. כוחות החילוץ מחפשים אחר סימני חיים בין ההריסות: "לא היה לנו זמן להגיב"

 

מחפשים אחר ניצולים בקולומביה    (רויטרס)

מחפשים אחר ניצולים בקולומביה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תושבים בעיר קטנה בקולומביה חיפשו אתמול (א') במהלך היום את יקיריהם הנעדרים לאחר שגשמים עזים שירדו באזור גרמו לשיטפונות ולמפולות בוץ שזרעו הרס רב בבתים וגרמו למותם של 207 בני אדם לפחות ולפציעתם של רבים אחרים.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

רחובות מוקואה כוסו בחול סמיך, בוץ וענפי עץ שהגיעו מהנהרות והיער שמקיפים את העיר והציפו אותה ביממה האחרונה. המחסור במי שתייה ובחשמל אילץ את הרשויות להשהות את מאמצי החילוץ וההצלה במהלך שעות הלילה. 

 

 (איור: AP) (איור: AP)
(איור: AP)
נשיא קולומביה חואן מנואל סנטוס, שהכריז על העיר הקטנה מוקואה אזור אסון, אמר ש-207 בני אדם לפחות נהרגו באסון הטבע, אך הוסיף שמניין ההרוגים משתנה "כל רגע". הרשויות במדינה הדרום אמריקנית מסרו ש-200 בני אדם נוספים, רובם ילדים, נפצעו ושרבים אחרים, על פי הערכות יותר מ-200, נעדרים על רקע ההרס הרב באזור.

 

אין בית, רק רצפה

ברחבי מוקואה חפרו תושבים בין ההריסות, ניסו לחלץ כל מה שיכלו מרכושם וחיפשו אחר נעדרים. עשרות בני אדם עמדו בפתח בית החולים המקומי וחיפשו אחר בני משפחה שלא הופיעו ברשימת הפצועים או המתים שאושרה על ידי הרשויות. תושבים רבים אחרים דפקו בדאגה על דלתות בתים של שכנים בתקווה למצוא מישהו שמחזיק במידע על קרוביהם הנעדרים. באותה עת, צוותי החילוץ וההצלה עסקו בפינוי ההריסות בתקווה למצוא סימני חיים. "אנשים הלכו לבתים שלהם ולא מצאו כלום מלבד הרצפה", אמרה גילמה דיאס, אישה בת 42 מעיר אחרת שהגיעה למוקואה כדי לחפש אחר קרוב משפחה נעדר.

 

ההרס העצום נגרם על ידי הגשמים העזים שירדו וגרמו לנהרות שסובבים את מוקואה, עיר בת 40 אלף תושבים ששוכנת בין הרים מיוערים, לעלות על גדותיהם. מהר מאוד זרמו ברחובות העיר מים בוציים ופסולת, הפילו בתים, עקרו עצים מהשורשים שלהם, הפכו מכוניות ומשאיות וסחפו אותם בזרם. לתושבים רבים לא היה מספיק זמן להגיב כשהשיטפונות הכו לפני עלות השחר והם רק מיהרו לטפס על גגות בתיהם או למצוא מקלט במקום גבוה מחוץ לבית.

 

חואן צ'אנצ'י דה רואיס, בן 74, סיפרה שהרעש של המים השוצפים העיר אותה ונתן לה מספיק זמן כדי להגיע לאזור גבוה. הבית שלה לא ניזוק, אולם הבתים של כמה משכניה ניזוקו קשות ורבים מהתושבים ברחו מבתיהם המוצפים ובידיהם מעט מאוד רכוש. "מסביב לכאן, אין איש. כולם עזבו", היא אמרה.


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
אדוארדו ורגאס, בן 29, ישן עם אשתו ובנו התינוק בן השבעה חודשים, והתעורר לדבריו בזכות הרעש מצד השכנים שדפקו על דלת ביתו. מהר מאוד הוא לקח את משפחתו וברח להר קטן וברקע צעקות ובכי של אנשים שנתקפו חרדה. "לא היה זמן לשום דבר", אמר ורגאס.

 

ברחו למקום גבוה: "תודה לאל שיש לנו את החיים שלנו"

ורגאס ומשפחתו הצטופפו ביחד במקום גבוה עם כמה עשרות תושבים אחרים בשעה שלמטה נסחפו במים אבנים, עצים וחתיכות עץ. הם המתינו שם עד אור היום, אז החלו אנשי צבא לעזור להם לרדת.

 

כשוורגאס הגיע לאזור ביתו, לא נותר דבר ממה שהותירה משפחתו מאחור. "תודה לאל שיש לנו את החיים שלנו", הוא אמר. 

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
הרמן גרנדוס, רופא מרדים, סיפר שהוא עבד לאורך כל הלילה בטיפול בקורבנות האסון. הוא סיפר שלבית החולים אין בנק דם כל כך גדול בשביל להתמודד עם מספר הפצועים שזקוקים לדם ושמלאי הדם נגמר במהירות. כמה מעובדי בית החולים הגיעו לעבודה לעזור אף שכמה מקרובי משפחתם נעדרים. "מתחת לבוץ", אמר ד"ר גרנדוס, "אני בטוח שיש עוד הרבה אנשים".

 

הנשיא: האחראי לאסון - שינויי האקלים

נשיא קולומביה סנטוס אמר ששינויי האקלים הם שאחראיים לאסון הגדול, והוסיף שכמות הגשם שירדה בלילה אחד שווה למחצית מהכמות שירדה במוקואה במשך כל חודש מרס. לדבריו, עם עונת הגשמים שנמצאת רק בתחילתה בקולומביה, הרשויות הלאומיות והמקומיות צריכות להכפיל את המאמצים שלהן כדי למנוע טרגדיה דומה בעתיד.

 

אסון הטבע במוקואה ייזכר כנראה כאחד מאסונות הטבע הקשים ביותר בהיסטוריה של קולומביה המודרנית, עם זאת בעבר ידעה המדינה כמה אסונות טבע נוספים. ב-1984 נהרגו קרוב ל-25 אלף בני אדם לאחר שהר הגעש נוואדו דל רואיס התפרץ והביא לפרץ של בוץ שקבר את העיר ארמרו.

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בזמן שצוותי החילוץ במוקואה פועלים סביב השעון לחלץ את נעדרים מבין ההריסות, תושבים רבים של העיר מנהלים בעצמם את החיפושים אחר יקיריהם.

 

אוסקר לונדונו ניסה לשווא לחפש אחר הורי אשתו בלילה. הבית של ההורים ממוקם במסלול שבו זרמו מי הנהרות. ברגע שהשמש החלה לזרוח הוא צעד לעבר הבית שלהם, אבל ראה שכל הרחובות שבהם הוא נהג ללכת בעבר נעלמו. כשניסה להתמצא באזור הוא נתקל בגופה של אישה צעירה לבושה בחצאית מיני וחולצה כחולה. הוא בדק את הדופק שלה, אבל לא הצליח למצוא כלום.

 

"היו גופות בכל מקום", הוא אמר. כשהצליח לבסוף להגיע לשכונה שבה התגוררו הוריה של אשתו הוא מצא "רק בוץ וסלעים". עובדי חילוץ מטעם הצבא עזרו לו ללכת לכיוון ההר, שם הוא מצא את קרובי משפחתו מצטופפים עם ניצולים אחרים. "זה היה איחוד של דמעות", הוא אמר, "לדעת שהם חיים".

פורסם לראשונה 02/04/2017 23:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מחפשים אחר סימני חיים. מוקואה, קולומביה
צילום: AP
מומלצים