עלות הבטחות ניסנקורן לתפקידים בהסתדרות: 110 מיליון שקל
לידי ynet הגיעה הרשימה המלאה של ההסכמים שעליהם חתם יו"ר ההסתדרות עם הסיעות שהבטיחו לתמוך בו מול יחימוביץ' - בהם 33 תקנים חדשים, מתוכם 12 בשכר. סיעתו הסבירה: "מקימים סניפים לחיזוק הקשר עם הקהילה"
יושב ראש ההסתדרות אבי ניסנקורן חתם בשבועות האחרונים על הסכמים קואליציוניים עם הסיעות שהתחייבו לתמוך בו בהתמודדות על ראשות ארגון העובדים מול ח"כ שלי יחימוביץ', שכוללים התחייבויות שעלותן כ-110 מיליון שקל לקדנציה של חמש שנים. כך נודע היום (ב') ל-ynet.
מההסכמים הקואליציוניים עולה כי ניסנקורן התחייב ל-33 תקנים חדשים (מתוכם 12 בשכר) עבור סגני יו"ר מרחב ועוד חמישה תקנים של ראשי אגפים חדשים, חלקם בנעמ"ת. עוד מפרטים ההסכמים שורה של תפקידים נוספים לסיעות התומכות ביו"ר המכהן, שלראשונה יעמוד לבחירת מאות אלפי החברים בהסתדרות. עלות ההסכמים עבור שנה אחת מסתכמת בכ-22 מיליון שקל מקופת ההסתדרות, שהיא עלות שכרם של אותם בעלי תפקידים.
על פי ההסכם שנחתם עם סיעת "עוצמה" של ח"כ עמיר פרץ - שהיה הראשון להודיע על תמיכה בניסנקורן - תקבל הסיעה של פרץ שני תקנים לתפקיד חדש של סגני יו"ר מרחב, שעלותם מסתכמת ב-720 אלף שקל. בנוסף תקבל סיעתו של פרץ תקנים של חברת הנהלה בנעמ"ת, יו"ר אגף בנעמ"ת, שני נציגים בהנהגת ההסתדרות (הגוף המנהל את ההסתדרות באופן שטף), נציג סיעה בדירקטוריונים ויו"ר אגף נוסף שטרם נקבע. סך עלות ההסכם עם סיעתו של פרץ עומדת על כ-2.8 מיליון שקל.
הסכם נוסף חתם ניסנקורן עם סיעה חדשה, כולנו של משה כחלון, שעלותו למעלה מ-1.8 מיליון שקל. סיעתו של שר האוצר בהסתדרות תקבל יו"ר אגף בנעמ"ת, שני נציגים בהנהגה, נציגי סיעה בדירקטוריונים ותקן של יו"ר אגף נוסף.
גם סיעת העבודה חתמה על הסכם עם ניסנקורן שעלותו כ-3.2 מיליון שקל. בין התפקידים שפורטו: חברים בהנהלת נעמ"ת בעלות של 200 אלף שקל,יו"ר אגף בנעמ"ת בעלות של 700 אלף שקל, נציגי סיעה בדירקטוריונים בעלות של 672 אלף שקל, יו"ר אגף נוסף בעלות של 700 אלף שקל, שני סגני יו"ר מרחב בשכר בעלות של 720 אלף שקל ותפקיד הנהגה לגמלאים בעלות של 67 אלף שקל.
ההסכם שנחתם עם סיעת הליכוד, גבוה גם הוא - 3.4 מיליון שקל, וכולל בין היתר מנהלת אגף בנעמ"ת בעלות של 700 אלף שקל, חמישה נציגים בהנהגה בעלות של 336 אלף שקל, נציגים בדירקטוריונים שעלותם 672 אלף שקל ושלושה סגני יו"ר מרחב בשכר שעלות העסקתם היא למעלה ממיליון שקל.
גם סיעות חד"ש (הסכם שעלותו הכוללת כ-1.8 מיליון שקל), תמורה (1.1 מיליון שקל) ואופק (כ-960 אלף שקל) חתמו על הסכמים עם ניסנקורן ויקבלו תקנים הכוללים נציגים בהנהגה, בדירקטוריונים ויו"ר אגף.
מנגד, יחימוביץ' חתמה עם ש"ס על הסכם שלפיו יותר מרבע מכל המייצגים של הסיעה במוסדות ההסתדרת יגיעו מש"ס. כ-30% מהמייצגים אמורים להיות אנשיו של ח"כ איתן כבל. כלומר ליחימוביץ' עצמה פחות מחצי מהנציגים. לדברי גורמים בהסתדרות, "יחימוביץ' הרי לא תישאר פעילה בהסתדרות ותפרוש כמו כבל, כך שלמעשה מי שמצביע לשלי מצביע לש"ס".
מסיעת "עוגנים" של ניסנקורן נמסר בתגובה כי "מרבית התקנים נשארו כשהיו והתווספו כ-12 סגני יו"ר מרחב בערים הגדולות על מנת להקים סניפים לחיזוק הקשר עם הקהילה". עוד נמסר כי "בהסכמים אין כמעט חדש ביחס למה שנחתם בהסכמים קודמים".
יחימוביץ' מסרה בהשך לפרסום כי "מדובר בהסכמים מושחתים שמעולם לא נחתמו כמותם בהסתדרות. ניסנקורן ומנכ"ל סיעתו בני עיני חילקו ג'ובים, חברות בדירקטוריונים, ועשרות תפקידים ואגפים שהומצאו אך ורק לצרכים קואליציוניים. מדובר בסכומי עתק ששילמו העובדים, כולל החלשים שבהם, ושהוזרמו בציניות לטובת דילים עם עסקני הסתדרות שאין להם שום קשר לעובדים ולייצוג עובדים".
היא הוסיפה כי "אין מדובר בחלוקה המקובלת שבין הסיעות במוסדות הנבחרים ובסיעות הפוליטיות – אלא חלוקת שלל הקורעת את ההסתדרות עצמה ואת גופיה המקצועיים. פשוט חרפה".
הבחירות לראשות ההסתדרות ייערכו ב-23 במאי. בשבוע שעבר פורסם לראשונה ב-ynet כי יו"ר ועד עובדי רשות שדות התעופה פנחס עידן תומך ביחימוביץ', בעוד ראשי ועדים גדולים אחרים - כמו חברת החשמל והנמלים, נאמנים לניסנקורן.