42 ימי מאסר ללוחמים שהיכו עצור פלסטיני
שלושה לוחמי נח"ל נשפטו למאסר לאחר שהיכו עצור פלסטיני שהיה כפות ועיניו היו מכוסות. נקבע כי השלושה, שבנוסף תועדו מכים את הפלסטיני תוך כדי המעצר בחברון לפני כחצי שנה, "טעו בשיקול הדעת באשר להיקף הכוח הנדרש שהופעל"
בית הדין הצבאי בקסטינה גזר היום (ד'), במסגרת הסדר טיעון, 42 ימי מאסר בפועל על שלושה לוחמים בגדוד 50 של חטיבת הנח"ל. השלושה הורשעו בעבירת חריגה בסמכות, לאחר שלפני כחצי שנה היכו בחברון עצור פלסטיני כפות שנחשד בפעילות טרור.
השלושה תועדו עוצרים בכוח את המחבל - לאחר שהתנגד, קרע את האזיקון מידיו ואף תקף את מפקד הפלוגה. למרות פרסום תיעוד האלימות, מצ"ח פתחה בחקירה פלילית נגד הלוחמים בחודש שעבר בחשד להתעללות, לאור עדות של לוחם נוסף בפלוגה לפיה השלושה היכו את העצור גם בהמשך, במהלך נסיעה בג'יפ, לאחר שזה היה בשליטתם המלאה, לא הביע התנגדות, ועיניו היו מכוסות.
החקירה העלתה כי הכוח שהפעילו נגד העצור בנסיעה ברכב הצבאי היה מעל לנדרש, וכלל צעקות לעברו והשפלתו. מפקד הכוח בג'יפ היה זה שהעיד באופן מאוחר על התנהגות פקודיו, לאחר שהורה להם לחדול מהמעשים. עדות זו לוותה בראיות ועדויות נוספות, שחיזקו את החשדות נגד הלוחמים. לטענת התביעה, אלימות החיילים הייתה נגועה בפגם ערכי. מנגד, טענו באי כוחם של הלוחמים מטעם הסנגוריה הצבאית, כי המחבל היה אימתני והפעיל כוח רב, ותגובת החיילים לכל אורך הפעילות נועדה לרסנו.
בית הדין הצבאי קבע שמדובר באירוע שונה מאשר פגיעה לא ראויה של חיילים באזרחים פלסטינים: "אין מדובר באלימות לשמה וגם לא בהתפרצות ספונטנית. מדובר בטעות בשיקול הדעת, באשר להיקף הכוח הנדרש שהופעל". העבירה שבגינה הורשעו החיילים לא נושאת בחובת רישום פלילי והוחלט עוד להתחשב בתרומתם הרבה, חלקם גם בהתנדבות לקהילה. עוד הוחלט להוריד את החיילים לדרגת רב-טוראי.
שניים מהלוחמים יוצגו על ידי עורכי דין מהסנגוריה הצבאית, רב-סרן מירב הרשקוביץ-יצחקי, סרן עומר קנובלר וקמ"ש ליאור אטקין, שמסרו: "פרשה שהחלה בטענה לביצוע עבירה פלילית חמורה ובקשה של התביעה למעצרם של הלוחמים עד לסיום ההליך המשפטי הסתיימה היום בסעיף אישום קל שאינו נושא רישום פלילי ובחזרתם של הלוחמים לשבועיים וחצי מאסר בלבד לאחר שיבלו את ליל הסדר עם משפחותיהם. אנו שמחים על שבסופו של דבר הובן שמדובר באירוע משמעתי באופיו שהתרחש בעת מעצר של מבוקש אלים ומסוכן ופסק הדין משקף זאת. אנו משוכנעים שהלוחמים ישובו לשירות תורם ומשמעותי כפי שעשו במהלך השנתיים האחרונות".