שרי החינוך של אירופה ידונו בשימור זיכרון השואה בעולם ללא ניצולים
לקראת כינוס מיוחד, כחלק מאירועי מצעד החיים, אמרה השרה מאוסטריה: "מערכת החינוך שלנו צריכה להתמודד עם היסטוריה ארוכה של אנטישמיות והשתתפות אוסטרים רבים בזוועות"
שרי חינוך מ-12 מדינות באירופה ישתתפו בכנס מיוחד שיתקיים בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה במסגרת אירועי מצעד החיים ה-29. במוקד הכינוס יעמוד מפגש שיעסוק בשאלה כיצד ממשיכים להנחיל את זיכרון השואה ולקחיה, גם לאחר שכבר לא יהיו ניצולי שואה חיים.
את המפגש המיוחד יזמו מארגני המצעד בשיתוף עם שרת החינוך האוסטרית, סוניה האמרשמיד, שאמרה: "לכל מדינה וחברה יש פרקים אפלים בהיסטוריה. אוסטריה ומערכת החינוך האוסטרית צריכות להתמודד עם היסטוריה ארוכה של אנטישמיות, כולל לפני עליית הנאצים, ובמיוחד עם השתתפותם של אוסטרים רבים בזוועות מלחמת העולם השנייה ובראשן השואה".
האמרשמיד הוסיפה: "אנחנו באוסטריה מרגישים שזכינו ללמוד מניסיונן של מדינות אחרות, דוגמת ישראל, ואנחנו מזמינים מדינות אחרות ללמוד מאתנו".
אשתקד במצעד החיים
יותר מעשרת אלפים בני נוער מרחבי העולם יצעדו למחרת, יום הזיכרון לשואה ולגבורה, לאורך שלושה קילומטרים ממחנה אושוויץ למחנה בירקנאו כמחווה אילמת לשישה מיליון היהודים שנרצחו על ידי הנאצים ועוזריהם.
במצעד ישתתפו גם שרי החינוך האירופים שהגיעו במיוחד לחלוק כבוד לזכרם של הנספים. כמו כן יצעדו הרב הראשי לשעבר ישראל מאיר לאו, נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור, והרמטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט, שיוביל משלחת צבאית בהשתתפות קצינים ואלופים.
"המסר של זיכרון השואה חייב להדהד לדורי-דורות. עם היעלמותם של הניצולים, נטל הזיכרון עובר לדורות הבאים", הסביר ד"ר שמואל רוזנמן, יו"ר מצעד החיים. "זו המטרה העיקרית שלנו – לחבר אלפי צעירים מדי שנה לטרגדיה הגדולה ביותר של העם היהודי והאנושות כולה, כדי שהלקחים לא ישכחו והמעשים לא יחזרו".
מצעד החיים
מומלצים