נבחרו שלושה ממדליקי המשואות ביום העצמאות
שלושה מהאנשים שיכריזו "לתפארת מדינת ישראל" בחגיגות בסימן ירושלים נחשפים הבוקר ב"ידיעות אחרונות": הזמר יהורם גאון, סמל העיר; אמנון שעשוע, מייסד "מובילאיי" שפועלת בבירה; והרב מרווין האייר, שנשבע לזכור את ירושלים בטקס ההשבעה של טראמפ
גאון, שעשוע והאייר הם בין המועמדים הסופיים שנדונו בוועדה הציבורית לבחירת מדליקי המשואות שבראשה עומד מושיק אביב, מנהל מרכז ההסברה. סביב בחירתם היה קונצנזוס מלא, ומסתמן שייבחרו.
הוועדה צפויה לפרסם את רשימת מדליקי המשואות ביום שלישי בבוקר לאחר שתאושר סופית על ידי שרת התרבות והספורט מירי רגב, שהיא גם יו"ר ועדת השרים לסמלים ולטקסים ומי שיזמה את בחירת הנושא המרכזי ליום העצמאות: "ירושלים בירתה הנצחית של מדינת ישראל והעם היהודי". במסגרת תפקידה ממנה השרה רגב ועדה ציבורית שבוחרת את מדליקי המשואות.
יהורם גאון (77), זמר ושחקן מהמוערכים באמני ישראל, נבחר כאחד מסמליה המובהקים של העיר ירושלים. גאון הוא יליד העיר ירושלים, שהשתתף לאורך השנים ביצירות שהפכו לנכס צאן ברזל תרבותי במדינה. בין היתר היה חבר לאורך השנים בשלישיית גשר הירקון, הקליט אלבומים רבים, שיחק בסרטים "קזבלן", "מבצע יונתן" והסרט האוטוביוגרפי "אני ירושלמי" וכיכב גם בסדרות הטלוויזיה "קרובים קרובים" ו"סברי מרנן".
שעשוע (57) הוא פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים, מייסד־שותף ויו"ר חברת "מובילאיי" ומייסד־שותף בחברת "אורקם טכנולוגיות". רק לאחרונה הוא ושותפו זיו אבירם מכרו את חברת מובילאיי לאינטל ב־15 מיליארד דולר, במסגרת עסקת ההיי־טק הגדולה בתולדות ישראל. שעשוע נבחר להדליק משואה השנה בשל החלטתו להקים את מפעל מובילאיי בירושלים והתעקשותו גם להקים את חטיבת הרכב האוטונומי המשותפת למובילאיי ולאינטל בירושלים שתעסיק אלפי עובדים. עם זאת, לא ברור מדוע שותפו של שעשוע, זיו אבירם, לא נבחר להדליק משואה יחד איתו.
הרב מרווין (משה חיים) האייר (78) יהיה מדליק המשואה הראשון שאיננו אזרח ישראלי, וזאת עקב החלטתה של רגב למסד את משואת העם היהודי. האייר, מייסד מרכז שמעון ויזנטל ומוזיאון הסובלנות בלוס־אנג'לס, הוזמן בראשית השנה להשתתף בטקס ההשבעה של נשיא ארצות־הברית הנבחר, דונלד טראמפ, ובירך לאחר נאומו. האייר חתם את נאומו בטקס ההשבעה במילים "אם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָים תִּשְׁכַּח יְמִינִי'". האייר נבחר בין היתר בשל החלטתו להקים את מוזיאון הסובלנות בירושלים.
בנוסף, האייר שותף כמפיק ותסריטאי לזכייה בשני פרסי אוסקר לסרט התיעודי הטוב ביותר, עבור הסרט "ארוכה הדרך הביתה" מ־1997 ו"ג'נוסייד" מ־1982.