בקבוק תבערה והשחתת רכב: סכסוך המיליונים של משפחת פליסיאן
לפני חצי שנה פורסם כי המדינה תפצה את בני משפחת פליסיאן ב-2.2 מיליון שקל בגין מעצרם בפרשת הברנוער. סכום הכסף הגדול הוביל לסכסוך במשפחה. יעקב פליסיאן חשוד כי השליך בקבוק תבערה לעבר דירתו של אחיו חגי, וזה חשוד כי פגע במכונית של אחותו
סכסוך על כספי הפיצויים שקיבלו מהמדינה בפרשת הברנוער הוביל לסכסוך רווי יצרים בין חגי פליסיאן לאחיו יעקב - כך חושדים במשטרה. השניים נעצרו אתמול בחשד לתקיפות הדדיות ואיומים ובין היתר נבדק חשד שיעקב פליסיאן או מקורביו השליכו בסוף השבוע בקבוק תבערה לעבר דירתו של חגי ברמת גן. חגי חשוד כי פגע ברכב של אחותו כנקמה. "יש דם רע", אמר קרוב משפחה של השניים. בית משפט השלום בתל אביב האריך היום (א') ביומיים את מעצרם של השניים.
לפני כחצי שנה פיצתה המדינה את משפחת פליסיאן בכ-2.2 מיליון שקלים בגין המחדלים בפרשת הברנוער. מאז, כך חושדים במשטרה, היחסים בין האחים חגי ויעקב הולכים ומסתבכים. המשטרה חושדת כי חילוקי דעות על חלוקת הכסף בתוך המשפחה הובילו להסלמה.
השופטת רונית פוזננסקי-כץ אמרה לאחר שהאריכה את מעצרו של חגי כי "על פי החשד, השמיע החשוד איומים כלפי קרובת המשפחה שבמכוניתה פגע, תקף אותה וגרם לה לחבלות של ממש. מדובר בחשוד שהיה שהיה עצור זמן ממושך ובעקבות מעצר זה זכה בפיצוי כספי שלטענת בא כוחו עומד בבסיס הסכסוך שבגינו נעצר".
חגי פליסיאן אמר לפני הדיון: "כל מה שקורה, הכול לטובה". כנשאל על הכסף צחק, ואמר: "תמיד מחפשים אותנו". עורך דינו משה יוחאי אמר כי "האיומים לא נעשו מהטלפון של חגי, במצעדי גאווה מגיעים אליו הביתה, מי שרוצה להגיע לחגי פליסיאן יודע להגיע אליו. אם זה לא היה השם המהדהד 'פליסיאן' הוא לא היה נעצר. מדובר באדם שכיום נמצא במסלול החיים שלו, עובד בסופר ומשקם את החיים שלו. הוא עבר משבר מאוד עמוק וארוך לאור מעצר השווא ששהה מאחורי סורג ובריח שמונה וחצי חודשים".
ארבעה מקורבים למשפחת פיליסיאן נעצרו במהלך סוף השבוע ושני האחים הובאו להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב.
יעקב פליסיאן, שייצג את עצמו בבית המשפט, אמר: "יש סכסוך של כסף במשפחה. הם קיבלו שגעון גדלות. אני מסתובב בלי טלפון נייד, כדי שלא יטרידו אותי, הם שלחו אליי ארגוני פשיעה ואני ומשפחתי חיים תחת איומים של ארגוני פשיעה".
הוא פנה לשופטת והסביר: "מאשימים אדם בגניבה בגלל שהאוטו רשום על אחותי. אבל אני שילמתי על הרכב, אחותי מעולם לא נהגה בו. זה רכב שאני משתמש בו קבוע".
על הפיצויים לבני המשפחה הוחלט בהליך גישור בין המשפחה לפרקליטות. חגי ובני פליסיאן הואשמו ברצח שאירע בברנוער בשנת 2009. הפיצוי כלל תשלום לחגי, שהואשם ברצח בבר נוער והאישום נגדו בוטל, אחרי שהתברר שעד המדינה בפרשה העליל עליו. גם האישום נגד אחיו, בני פליסיאן, בוטל.
בהסדר בין משפחת פליסיאן למדינה, נציגיה לא הודו באחריות לרשלנות כזו או אחרת כפי שדרשה המשפחה מלכתחילה, אך הכירו בנזק שנגרם לה. פליסיאן ישב יותר משמונה חודשים במעצר. במשטרה גייסו עד מדינה נגדו, זאור חנקישייב אולם רק אחרי האישום נגד פליסיאן ואחרי שהצהירה המשטרה כי פיענחה את הרצח בקול תרועה רמה, התברר כי גרסתו של העד שקרית. בין היתר, הוא עשה זאת באמצעות הכתבת מסרונים שאותם שלח אליו פליסיאן. חנקישייב הואשם בעקבות המעשים, הודה והורשע ונידון לחמש שנות מאסר.
פליסיאן טען לאורך כל החקירה כי הוא חף מפשע, וטען כי העד תמרן אותו להודות ברצח שהתרחש באוגוסט 2009 בתל אביב. בפיגוע הירי במועדון הנוער הגאה נרצחו ליז טרובישי בת ה-16 וניר כץ, בן 26. כעשרה בני נוער נפצעו במקום.