ארה"ב תגרש מחבלת פלסטינית שהסתירה את עברה
רסמייה יוסף עודה, שרצחה ב-1969 שני סטודנטים בפיגוע בירושלים ושוחררה בעסקת חילופי שבויים, מואשמת בארה"ב כי לא דיווחה על עברה בטופסי בקשת ויזה ואזרחות. המחבלת חתמה על הסדר טיעון - ותגורש
ארצות הברית תגרש את הפלסטינית רסמייה יוסף עודה בת ה-69, שנידונה בישראל למאסר עולם בגין ביצוע שני פיגועים, ושוחררה - משום שלא דיווחה על הרשעתה בבקשת קבלת אזרחות אמריקנית.
עודה הורשעה בשנת 1970 ונידונה למאסר עולם בגין מעורבות בשני פיגועים, בהם פיגוע בסופרמרקט בירושלים ב-1969 שבו נרצחו שני הצעירים אדוארד יופה וליאון קנר. עודה הורשעה בהנחת מטען הנפץ בתוך קופסת סוכריות בחנות. תשעה בני אדם נוספים נפצעו בפיגוע.
בשנת 1979 עודה שוחררה ממאסר במסגרת עסקת חילופי שבויים להשבת חייל המילואים אברהם עמרם, שנשבה לאחר שנכנס בטעות לשטח שהיה בשליטת אש"ף בדרום לבנון במהלך טיול עם חיילים נוספים.
ב-1994 היא הגישה בקשה לוויזה לארה"ב, על מנת לנסוע לקרובי משפחתה שגרו במישיגן. בהגשת הבקשה היא לא הזכירה את עברה. עשור לאחר מכן עודה הגישה בקשה לקבלת אזרחות אמריקנית - וגם בבקשה זו העלימה את עבר הטרור שהואשמה בו. על פי החוק בארה"ב, אם הייתה מסגירה את העובדה שהיא מחבלת מורשעת - לא הייתה זוכה לאישור כניסה למדינה.
עודה נשפטה בארה"ב בגין קבלת אזרחות בניגוד לחוק "על ידי אי-גילוי של הרשעה בבית משפט צבאי ישראלי" ב-2014 ונידונה ל-18 חודשי מאסר בפועל - אך ההרשעה בוטלה. היא הייתה צפויה להישפט שוב, אך חתמה על הסדר טיעון מול התובעים שבמסגרתו תגורש לירדן או למדינה אחרת בחודשים הקרובים.
בדיון בעניינה שהתקיים השבוע עודה סירבה להגיד את המילה "אשמה", למרות בקשותיו החוזרות ונשנות של השופט. לבסוף השופט ויתר וקיבל את תשובתה כי היא הודתה במעשה במסמכים שעליהם חתמה. בנוסף טענה עודה כי ההודאה שהביאה להרשעתה ב-1970 בישראל ניתנה לאחר שעברה עינויים מיניים במשך 25 ימים.
בכיר במחלקת חקירות ביטחוניות מסר לאחר הדיון כי "ארה"ב לעולם לא תהווה מקום מקלט עבור אנשים שמחפשים להרחיק את עצמם מהעבר שלהם".
רבים הגיעו לתמוך בעודה ועמדו מחוץ לבית המשפט עם שלטים שעליהם נכתב "אנו דורשים צדק לרסמייה". אדם אחד עמד מנגד, ובידו שלט לזכר הסטודנטים שנרצחו בפיגוע בירושלים. "צדק לקורבנות של רסמייה שנרצחו. אני זוכר את אדי וליאון. לבי עם משפחותיהם", נכתב בשלט. מחזיק השלט, דן קוטלר בן ה-65, אמר ל-AP: "אני פה בשביל המשפחות".
עודה עבדה בשנים האחרונות בארגון בשיקגו הפועל למען רווחה וחינוך לאוכלוסיות ערביות, וזכתה להערכה רבה בקהילתה על עבודתה עם מהגרים ונשים ערביות. מנהל הארגון אמר מחוץ לבית המשפט כי "הדבר היחיד שעודה אשמה בו הוא הקדשת יותר מ-50 שנים מחייה למען שחרור פלסטין".