דריכות ביפן עקב שיגור הטיל בצפון קוריאה: לראשונה הושבת קו מטרו
שיגור הטיל הבליסטי על-ידי צפון קוריאה אמנם נגמר בכישלון, אולם המדינות באזור לא לוקחות סיכון. אחד מקווי הרכבת התחתית ביפן הושבת ל-10 דקות עד שהתברר שאין סכנה. הצי הדרום קוריאני פותח בתרגיל משותף עם נושאת המטוסים האמריקנית "קרל וינסון"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר הלילה (שבת) בהתייחסו לשיגור הטיל הבליסטי בצפון קוריאה כי "צפון קוריאה זלזלה ברצונותיה של סין ושל נשיאהּ המכובד בכך שערכה את השיגור שככל הנראה נכשל. רע!". ביפן לא לקחו סיכון ואחד מקווי הרכבת התחתית של טוקיו הושבת לראשונה ל-10 דקות עד שהתברר שאין סכנה.
מנהל המטרו של טוקיו הירושי טקיוואזה אמר כי זו הפעם הראשונה שקו ברכבת התחתית הושבת בתגובה לשיגור טיל. פעולה זו ננקטה עד כה רק במקרים של רעש אדמה. הטיל מדגם KN-17 ששיגרה צפון קוריאה ככל הנראה התפרק באוויר כשהיה באמצע הדרך לאחר שיגורו. דובר ממשלת יפן מסר כי הטיל עבר מרחק של כ-50 קילומטרים לפני שחלקיו נפלו בשטח צפון קוריאה. בארצות הברית העריכו כי חלקי הטיל נחתו במרחק של 35 קילומטרים מאתר השיגור. הטיל הזה המונע בדלק מוצק נורה ככל הנראה ממשגר נייד, כך לפי רשת CNN.
צפון קוריאה חשפה במצעד הצבאי שנערך באמצע החודש שני סוגי טילים בליסטיים בין-יבשתיים: "רוב שטחה של ארצות הברית מכוסה בידי אמצעים גרעיניים למתקפה מקדימה", נאמר בעיתון "Rodong Sinmun" הצפון קוריאני.
הניסוי בצפון קוריאה נערך שעות ספורות לאחר שמזכיר המדינה האמריקני רקס טילרסון מסר תדרוך בישיבה מיוחדת של מועצת הביטחון של האו"ם בניסיון לרתום את חברות המועצה ללחוץ על פיונגיאנג לחדול ממעשיה: "כל אפשרויות התגובה לפרובוקציות עתידיות נשארות על השולחן - הפעלת אמצעים דיפלומטיים וכלכליים תהיה מגובה בכוח צבאי, אם יידרש, כדי להתמודד עם התוקפנות של צפון קוריאה", הבהיר מזכיר המדינה.
דרום קוריאה וארצות הברית החלו בתרגיל גדול בהשתתפות ספינות הצי המקומי וספינות הצי האמריקני, בהן נושאת המטוסים קרל וינסון המשייטת באזור. חיל הים של צפון קוריאה מסר כי מטרתו של התרגיל "להרתיע את הפרובוקציות של צפון קוריאה ולהציג את הברית החזקה בין ארצות הברית ודרום קוריאה". קרל וינסון השתתפה בתרגיל משותף עם דרום קוריאה גם בחודש שעבר. ביום שישי היא השתתפה בתרגיל עם שתי משחתות יפניות ועם שני מטוסי F-15 של חיל האוויר היפני מדרום לאי אוקינאווה.
במקביל, היום הגיעה לנמל נגסאקי ספינת הצי הצרפתי "מיסטרל" לאימון בן ארבעה ימים בהשתתפות חילות הים של יפן, ארצות הברית, בריטניה וצרפת.
טראמפ תודרך, ראש ממשלת יפן מזהיר
טראמפ תודרך על ירי הטיל בידי צפון קוריאה כאשר מטוס "אייר פורס 1" נחת במרילנד בשובו מאטלנטה. טראמפ אמר בסוף השבוע בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס כי "עימות גדול מאוד מאוד" עם צפון קוריאה הוא בגדר אפשרות. טראמפ הוסיף: "זהו האתגר העולמי הגדול ביותר שלי, אני מעדיף לפתור דברים בצורה דיפלומטית אך זה מאוד קשה".
בראיון לציון 100 ימים בתפקידו כנשיא והתייחס למאמציו של נשיא סין, שי ג'ינפינג, לגשר בין הצדדים: "אני מאמין שהוא מנסה מאוד, הוא ודאי לא רוצה לראות מלחמה ומוות, הוא אדם טוב ולמדתי להכיר אותו היטב. הוא ישמח אם יוכל לעשות משהו, אך ייתכן שהוא לא מסוגל".
ראש ממשלת יפן שינזו אבה גינה את שיגור הטיל, ואמר במסיבת עיתונאים בלונדון: "הסדר העולמי נמצא בסכנה - השלום והשגשוג העולמי עומדים בפני משבר משמעותי. שיגור הטיל מהווה איום גדול על ארצנו ולא נוכל להרשות זאת. אנחנו מגנים זאת בחריפות. יש סיכוי גדול להמשך הפרובוקציות. נהיה בכוננות גבוהה ונעשה הכול למען ביטחון אזרחינו".
הוא אמר כי "הגיע הזמן שמדינות שחולקות את אותם ערכים בסיסיים ייאחדו את הקהילה הבינלאומית. כדי לבלום פרובוקציות נוספות בידי צפון קוריאה, יש צורך לחזק את הברית המרתיעה של יפן וארצות הברית ולהדק את שיתוף הפעולה בין ארצות הברית, יפן ודרום קוריאה". הוא קרא לסין "למלא תפקיד מועיל ולהביע עמדה נחושה בנושא פירוק צפון קוריאה מגרעין ויישום החלטות האו"ם".
משרד החוץ בסיאול מסר כי שיגור הטיל בידי צפון קוריאה "מוכיח שוב את התוקפנות ואת הפזיזות שבהן נוקט המשטר שאינו מציית לכוונת הקהילה הבינלאומית לנטרל את צפון קוריאה מנשק גרעיני".
במקביל, דובר משרד החוץ בצפון קוריאה תקף היום את ישראל, ואמר כי "ישראל היא יצרנית הגרעין הלא-חוקי היחידה במזרח התיכון בחסות ארצות הברית. ישראל מרימה קול זעקה באשר לגרעין בצפון קוריאה ומכפישה אותה. זו תחבולה צינית לחמוק מהדרישה להתפרק מנשק גרעיני". עוד טוענת צפון קוריאה כי ישראל "כובשת שטחים ערביים ומבצעת פשעים נגד האנושות".
דובר של משרד החוץ בפיונגיאנג אמר עוד כי שר הביטחון ליברמן "העז לפגוע בכבוד ההנהגה העליונה של צפון קוריאה. האמירות שפלות ומרושעות ומהוות אתגר לצפון קוריאה".