שתף קטע נבחר

 

אפקט אונסק"ו: שגריר שבדיה ננזף, נתניהו הנחה להפחית מיליון דולר לאו"ם

יום לאחר שהארגון המסונף לאו"ם קבע כי ישראל היא "כוח כובש בירושלים", זומן שגריר המדינה האירופית היחידה שתמכה בהחלטה לשיחת נזיפה במשרד החוץ בירושלים. "זוהי הצבעה נגד ישראל, חלק מדפוס שיטתי", נטען בשיחה. ראש הממשלה: "זו החלטה הזויה באשר למעמדה של מדינת ישראל בירושלים"

 

רה"מ מודה למדינות שהתנגדו להצעת אונסק"ו    (צילום: דניאל אליאור)

רה"מ מודה למדינות שהתנגדו להצעת אונסק"ו    (צילום: דניאל אליאור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שגריר שבדיה בישראל, קרל מגנוס נסר, זומן הבוקר (יום ד') לשיחת נזיפה במשרד החוץ בירושלים בעקבות ההחלטה אתמול באונסק"ו (ארגון האו"ם לחינוך, למדע ולתרבות), שבה נקבע כי ישראל היא כוח כובש בירושלים וכי יש לשלול ריבונות ישראלית בכל שטחי הבירה. שבדיה הייתה המדינה האירופית היחידה שהצביעה בעד ההחלטה שעברה באונסק"ו.

 

שגריר שבדיה ננזף במשרד החוץ    (צילום: גיל יוחנן)

שגריר שבדיה ננזף במשרד החוץ    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פגישת הנזיפה נערכה מול סמנכ"ל אירופה במשרד החוץ רודיקה רדיאן גורדון וסמנכ"ל ארגונים בינלאומיים במשרד אלון בר. בכירי משרד החוץ הביעו אכזבה מרה מאופן ההצבעה של שבדיה בארגון הבינלאומי. "זוהי הצבעה נגד ישראל, חלק מדפוס שיטתי", ציינו בכירי משרד החוץ.

השגריר השבדי בצאתו ממשרד החוץ (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
השגריר השבדי בצאתו ממשרד החוץ(צילום: גיל יוחנן)

במקביל, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס בפתח ישיבת הממשלה השבועית לסוגיה: "זו החלטה הזויה באשר למעמדה של מדינת ישראל בירושלים", אמר נתניהו. "אני מעריך מאוד את האחדות לרוחב כמעט כל המפלגות בדחיית ההחלטה האבסורדית הזאת. להתנכלות השיטתית יש מחיר. הנחיתי את מנכ"ל משרד החוץ להפחית מיליון דולר נוספים מהכספים שמעבירה מדינת ישראל לאו"ם. ישראל לא תשב מנגד בשעה שהארגון קורא לשלול את ריבונותנו בירושלים".

 

ראש הממשלה ציין כמה "נקודות אור" כהגדרתו. לדבריו, יותר מדינות התנגדו להחלטה ופחות תמכו בה מאשר לפני שנה, וסך המתנגדות והנמנעות עלה על התומכות. נתניהו ביקש להודות לראשי המדינות ששינו את עמדתן ואמר כי "אנחנו פועלים כל הזמן כדי להגביר את התמיכה בישראל בגופים הבינלאומיים כדי שתשקף את מעמדנו בעולם".

 

22 מדינות תומכות מול 10 שהתנגדו 

ההחלטה עברה אתמול ברוב של 22 מדינות תומכות מול 10 שהתנגדו. 22 מדינות נמנעו ושלוש נעדרו מההצבעה. לפני ההצבעה ניסתה ישראל לשכנע כמה שיותר מדינות להתנגד, אך כאמור ללא הצלחה.

 

22 המדינות שתמכו בהחלטה הן איראן, רוסיה, סין, מלזיה, מאוריציוס, ניגריה, סנגל, דרום אפריקה, בנגלדש, פקיסטן, וייאטנם, ברזיל, ניקרגואה, צ'אד, אלג'יריה, מצרים, עומאן, סודן, מרוקו, קטאר, לבנון, וכאמור שבדיה - המדינה האירופית היחידה שתמכה בהצעה. 10 המדינות שהתנגדו הן ארצות הברית, איטליה, בריטניה, הולנד, ליטא, יוון, פרגוואי, אוקראינה, טוגו וגרמניה.

 

22 המדינות שנמנעו הן צרפת, האיטי, הרפובליקה הדומיניקנית, מכסיקו, ספרד, סנט קיטס, קניה, טרינידד, אלבניה, קמרון, אסטוניה, חוף השנהב, סלובניה, גאנה, מוזמביק, אוגנדה, ארגנטינה, הודו, אל סלבדור, יפן, קוריאה, סרי לנקה. שלוש המדינות שנעדרו - נפאל, סרביה וטורקמניסטן.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אתמול להחלטה שהתקבלה, במהלך אירוע קבלת פנים לסגל הדיפלומטי: "ביומיים האחרונים קיימתי שיחות רבות עם מנהיגי המדינות שלכם, ראשי המדינה, שרי החוץ, וכך עשו גם אנשי משרד החוץ, ביחס להצבעה האבסורדית באו"ם. התוצאה היא שמספר המדינות שתומכות בהצעה הולך ומצטמצם.

 

"לפני שנה זה היה 32 מדינות, לפני חצי שנה זה ירד ל-26, עכשיו זה ירד ל-22", אמר נתניהו. "אני רוצה שנמשיך לעשות את המאמץ השיטתי והעקבי הזה ונוריד את זה בכלל, כי לא צריכות להיות הצבעות כאלה באו"ם. יש היום יותר מדינות שנמנעות או תומכות בישראל מאשר מדינות שמתנגדות לישראל. זה שינוי, פעם ראשונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
שגריר שבדיה עם צאתו ממשרד החוץ
צילום: גיל יוחנן
מומלצים