משפחות קורבנות הטבח בסן ברנרדינו תובעות את גוגל, פייסבוק וטוויטר
בדצמבר 2015 רצחו סייד פארוק וטשפין מאליק, בעל ואישה שנמנו על תומכי דאעש, 14 בני אדם במרכז קהילתי בקליפורניה. כעת, בני משפחה של שלושה מהקורבנות תבעו את גוגל, פייסבוק וטוויטר: "נתנו לטרוריסטים במה להפצת תעמולה קיצונית ואיפשרו לדאעש לצמוח"
משפחות קורבנות הטבח בסן ברנרדינו שבקליפורניה, שגבה את חייהם של 14 בני אדם, הגישו תביעה כנגד שלוש מענקיות האינטרנט - פייסבוק, גוגל וטוויטר - בטענה ששימשו פלטפורמה לארגון המדינה האיסלאמית (דאעש) ולא מנעו את הפצת התעמולה של אנשיו ברשתות החברתיות.
בדצמבר 2015 פתחו סייד פארוק ואשתו טשפין מאליק, בעל ואישה ומוסלמים תושבי ארה"ב, בירי לעבר המרכז הקהילתי "אינלנד" שבעיר, רצחו 14 בני אדם ופצעו 21 נוספים. בחקירת ה-FBI נמצא כי מאליק נשבעה אמונים לדאעש ברשתות החברתיות, ובמקביל הבהיר ארגון הטרור כי שני מבצעי הפיגוע נמנים על תומכיו.
בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוס אנג'לס טוענים בני משפחותיהם של סיירה קלייבורן, טין נגוין וניקולאס תאלאסינוס, שלושה מנרצחי הפיגוע, כי על ידי מתן אפשרות לאנשי "המדינה האיסלאמית" להפיץ תעמולה בחופשיות, סיפקו פייסבוק, גוגל וטוויטר "תמיכה חומרית" לארגון הטרור - ובכך איפשרו מתקפות טרור כמו זו שאירעה בסן ברנרדינו.
"במשך שנים רבות נתנו הנאשמים ביודעין ובפזיזות לארגון הטרור דאעש חשבונות ברשתות החברתיות, שבהם עשו שימוש להפצת תעמולה קיצונית, גיוס כספים ומשיכת מתגייסים חדשים", צוין בכתב התביעה.
"אלמלא טוויטר, פייסבוק וגוגל (וכך גם יוטיוב שבבעלותה), צמיחתו ההרסנית של דאעש בשנים האחרונות והפיכתו לארגון הטרור הגדול והמרתיע ביותר בעולם לא הייתה מתאפשרת", נכתב. תגובותיהן של שלוש החברות לתביעה טרם התקבלו.
פארוק, מפקח סביבה ומזון במחלקת הבריאות, ואשתו הפקיסטנית טשפין מאליק, ירו כ-75 כדורים בחדר של המרכז הקהילתי, שם שהו 75 איש שעבדו עם פארוק. ארבע שעות אחר כך נורו בני הזוג למוות בקרב יריות שבו הם ירו 76 כדורים ו-23 אנשי כוחות הביטחון שהתעמתו עמם ירו 380 כדורים. בבית המשפחה הסמוך נמצאו 12 מטעני צינור, כלים להכנת מטעני צינור רבים אחרים ועוד 3,000 כדורים.