שבדיה על ההצבעה נגד ישראל: "החלטה מאוזנת"
שרת החוץ של שבדיה, המדינה האירופית היחידה שתמכה בקביעת אונסק"ו שישראל היא כוח כובש בירושלים - סבורה שהיא מוצדקת. אך מאמר של שגריר ישראל במדינה על "מצפנה המוסרי התקול של שבדיה" זכה לאהדה רבה
ההחלטה באונסק"ו מאוזנת ומדגישה את חשיבותה של ירושלים לשלוש הדתות המונותיאיסטיות. כך הסבירה אמש (שבת) שרת החוץ השבדית, מרגוט וולסטרום, את ההצבעה השבדית בעד ההחלטה באונסק"ו שקבעה כי ישראל היא כוח כובש בירושלים. בעקבות ההצבעה, זומן השגריר השבדי לשיחת נזיפה במשרד החוץ.
וולסטרום אמרה כי ממשלתה נהגה כראוי בהצבעה, והסבירה שהיה אמור להיות קונצנזוס בקרב מדינות אירופה בהצבעה אך הוא נשבר. ואולם, שבדיה חשבה שנוסח ההצבעה ראוי - ולכן הצביעה בעדו. היא הביעה צער שמדינות אירופה התפצלו ולא הצביעו כמותה.
אך הצעד השבדי גרר ביקורת לא רק מצדה של ישראל, אלא גם בקרב רבים בשבדיה פנימה. מנהיג מפלגת האופוזיציה הליברלית, יאן ביורקלונד, תקף את הממשלה בחריפות ואמר: "שבדיה הגיע להסכם עם הדיקטטורות בעולם הערבי ולפיו היא תצא בהצהרות עוינות נגד ישראל. זהו צעד מעורר סלידה".
שגריר ישראל בשבדיה, יצחק בחמן, פרסם מאמר באתר השבדי העצמאי "נייהטר" מאמר שבו תקף את הממשלה השבדית, תחת הכותרת "מצפנה המוסרי התקול של שבדיה". המאמר זכה למספר גדול של שיתופים, יותר מ-1,900, ולרוב מוחלט של הצבעות בעד מול הצבעות נגד, דבר חריג בשבדיה שבדרך כלל צבועה כולה בצבעים אנטי ישראליים.
בחמן תהה כיצד שבדיה הצטרפה למדינות שנחשבות למפרות הגדולות ביותר של זכויות אדם כשהצביעה יחד איתן באונסק"ו נגד ישראל: איראן, סודן, פקיסטן ומלזיה. בחמן לא הזכיר את סין ורוסיה, כנראה כדי לא להרגיז את הבוסים שלו בירושלים.
הוא אף הזכיר לשבדים מי המדינות שהתנגדו להצבעה באונסק"ו: ארה"ב, בריטניה, גרמניה, הולנד, יוון, ליטא. שבדיה הייתה המדינה האירופית היחידה שהצביעה בעד. "לאיזו קבוצת מדינות השבדי הממוצע היה רוצה להשתייך? האם לקבוצה שאליה בחרה ממשלת שבדיה להשתייך, לקבוצה שכוללת דיקטטורות
שמתייחסת לנשים כסוג ב' ושמעמידה לדין את אנשי הלהט"ב? זו חזרה על הטעות שבה נוהגת שבדיה בדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, ישראל. בזמן ששבדיה טוענת שהיא מעצמה הומניטרית שמקדמת שוויון, זכויות להט"ב, זכויות אדם, דמוקרטיה, וחופש דעה. אבל כאשר מדובר בישראל, כל הערכים האלה נשכחים", כתב.
המאמר של בחמן זכה לתגובות אוהדות ואפילו ללייקים מצד פרלמנטרים ממפלגות אופוזיציה. שגרירות ישראל בשטוקהולם קיבלה שיחות טלפון מאזרחים שהביעו צער על התנהלות ממשלתם כלפי ישראל.