שתף קטע נבחר

 

המגזין שהשמיץ ב"צוק איתן" מהלל את הרופאים בישראל

בקיץ 2014 פרסם "הלנסט", מכתבי העת המובילים בעולם בתחום הבריאות, מכתב שמגנה את ישראל ש"מבישה את המין האנושי". היום פרסם המגזין גליון שמוקדש למערכת הבריאות בארץ, וקורא לשלב רופאים ישראלים בזירה העולמית

 

צילום: דוברות רמב"ם

צילום: דוברות רמב"ם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"הלנסט", אחד מכתבי העת המובילים והוותיקים בעולם בתחום הרפואה והבריאות, פרסם היום (ב') גליון שמוקדש כולו לבריאות בישראל. העיתון שבמהלך "צוק איתן" פרסם מכתב ביקורת שעורר סערה הקדיש את הגיליון הנוכחי למערכת הבריאות הישראלית, על הישגיה והאתגרים העומדים בפניה.

 

בקיץ 2014 פרסם העיתון את "מכתב פתוח לתושבי עזה", מאמר שטען שמדיניות ישראל מבישה את המין האנושי והתפרש כביקורת חד צדדית נגד ישראל. חוקרים ורופאים מישראל וממדינות רבות בעולם יצאו בגלוי נגד כתב העת ועורכו פרופסור ריצ'רד הורטון.

 

לפני כשלוש שנים הגיע הורטון לישראל לאחר שהוזמן על ידי פרופסור קרל סקורצקי, מנהל פיתוח הרפואה והמחקר ברמב"ם. הורטון נעתר לבקשה ונפגש גם עם פרופסור רפי ביאר, מנהל בית החולים רמב"ם ופרופסור מרק קלרפילד מאוניברסיטת בן-גוריון. תוך כדי הביקור התגבשה החלטה להקדיש גיליון מיוחד למערכת הבריאות בישראל שיצא היום בכל העולם.

שער ה"לנסט" שהוקדש לרפואה בישראל  ()
שער ה"לנסט" שהוקדש לרפואה בישראל
  

לגיליון המיוחד של "הלנסט" חברו שלושה גופים עיקריים: אוניברסיטת בן-גוריון, המכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות ומדיניות בריאות ובית החולים רמב"ם, שסייעו לגיליון לצאת לאור. הגיליון כולל סדרה של עשרה מאמרים שנכתבו על ידי רופאים וחוקרים ישראליים על מגוון היבטיה של מערכת הבריאות הישראלית.

 

עורכיו הראשיים הם קלרפילד, פרופסור זאהר עזאם מרמב"ם ופרופסור אורלי מנור מהמכון הלאומי לחקר מדיניות בריאות. היום נערכה השקה של המהדורה המיוחדת של כתב העת, במסגרת הכנס השנתי של המכון הלאומי לחקר מדיניות בריאות וביום חמישי יארח נשיא המדינה ראובן ריבלין את חברי המערכת בביתו בירושלים.

 

"המטרה הייתה להעריך את הצלחתה של ישראל בתחום הבריאות והתמודדותה עם האתגרים הייחודים שעמדו ועומדים בפניה. ניסינו להפוך את האפיזודה המצערת שקרתה למנוף בונה וחיובי שיוביל להכרה ביתרונותיה של ישראל לבריאות הגלובלית", כתב במאמר הסיכום של הגיליון הורטון עצמו והוסיף: "אנו מקווים שגיליון מיוחד זה לא רק שישפר את הבריאות ואת השוויון בבריאות בתוך ישראל, ובין ישראל לבין שכנותיה, אלא אף ישמש כפלטפורמה למעורבות גדולה יותר של רופאים וחוקרים ישראלים בנושאים של בריאות גלובלית".

 

הורטון, שנחשב לאחד המומחים המובילים בעולם בתחום הרפואה הציבורית, קורא לשלב יותר רופאים ישראלים בזירה העולמית, כולל במוסדות האו"ם, כדי לנצל את היתרונות של הרפואה הישראלית, על רקע ניסיונות חוזרים ונשנים להטיל חרם על הרפואה והמחקר הישראלים. במאמר הסיכום ישנה גם התייחס לתנועת ה BDS: "חשוב שישראל לא תתייאש ותמשיך במאמציה להיות מעורבת למרות ההתנגדות הפוליטית המשמעותית נגדה (חלק קטן ממנה לגיטימי ורובה פחות לגיטימי), וגם העולם צריך לעשות מאמצים לערב יותר את ישראל".

 

"חרם על אנשי אקדמיה ומקצוע ישראליים כפי שמובילה תנועת ה BDS, אינו יעיל ולעולם לא יהיה יעיל בסיוע בעיצוב דעת קהל ציבורית ופוליטית שתקדם פתרון, להפך הוא יפגע במטרות אלה", הוסיף הורטון. במסיבת עיתונאים היום בתל אביב סיפר הורטון על השינוי שעבר המגזין מאז המאמר: "האשימו אותי באנטישמיות, וקיבלתי תמונות שלי יחד עם נאצים במדים. אשתי הותקפה מילולית. חבריה לבית הספר של בתי האשימו את אביה באנטישמיות. זו הייתה תקופה מאוד קשה. לכן זה היה כל כך מרגש לקבל את הפנייה מפרופסור סקורצקי מרמב״ם", אמר הורטון. "הגיליון המיוחד לא יהיה פרויקט חד פעמי עם ישראל. הוא התחלה של שותפות הדוקה קדימה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים