הורי הילדים חולי הסרטן ליועמ"ש: פתח בחקירה פלילית נגד בי"ח הדסה
הורי הילדים דורשים לפתוח בחקירה נגד הנהלת בית החולים שלטענתם מגביר את קצב ההשתלות ממניעים כספיים ומסכן ילדים שהגיעו במסגרת תיירות מרפא. בית החולים: "איננו מסכנים ילדים"
הסכסוך בין המחלקה ההמטולוגית-אונקולוגית להנהלת בית החולים ממשיך. הורי הילדים שמאושפזים במחלקה ההמטולוגית-אונקולוגית בהדסה פנו הערב (ד') ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ולמפכ"ל רוני אלשיך בדרישה לפתוח בחקירה נגד בית החולים.
על פי מכתב ההורים, יותר מ-45% מהמטופלים שקיבלו תרומת מח עצם בשנת 2016 הגיעו במסגרת תיירות מרפא ממזרח אירופה, ועל כן ההנהלה החליטה להגדיל משמעותית את כמות התרומות ממניעים כלכליים בלבד. עורך דינם של ההורים עו"ד אליעד שרגא ציין כי אם לא יגדילו את כמות אנשי הצוות המחלקה תגיע למחסור חמור ביותר.
לדברי ההורים, הרופאים הועסקו באופן פרטי וביצעו השתלות בילדים ממזרח אירופה ומהרשות הפלסטינית במחלקות המבוגרים ללא היתר. עו"ד שרגא הוסיף כי מטרת ההשתלות הרבות הייתה להעשיר את קופת בית החולים".
בהמשך המכתב נטען כי משרד הבריאות אישר לבית החולים לאסוף כספים לתשלום על ההשתלות מקרנות באוקראינה וברוסיה, "על אף התנאים הנמוכים למטופלים האונקולוגיים בבית החולים". ההורים דרשו מבית החולים לפתוח בחקירה פלילית באופן מיידי לאור סיכון חיי הילדים שמטופלים במחלקה.
מנהל בית החולים פרופסור זאב רוטשטיין אמר בתגובה כי הפרטים שהובאו על-ידי ההורים אינם מדויקים, וכי בשנת 2016 התבצעו 40 השתלות בקרב ילדים, בהם רק 7 שהגיעו במסגרת תיירות מרפא. רוטשטיין דחה בתוקף את טענות ההורים ואמר: "הקביעה כי בריאות הילדים עומדת בפני סכנה אינה אמת".
הסכסוך בין הצדדים נבע בעקבות החלטת בית החולים לאחד את מחלקת הילדים והמבוגרים להשתלות מח עצם – שבעקבותיה התפטרו אנשי מחלקת הילדים ובראשם המנהל פרופ' מיקי וינטראוב. תשעת הרופאים ביקשו לעבור לבית החולים שערי צדק בעיר כדי להמשיך את הטיפול בילדים, אך שר הבריאות יעקב ליצמן סרב לבקשה.
ניסיונות הגישור בין הצדדים כשלו בין השאר בעקבות חוסר ההסכמה על זהותו של המגשר - במשרד הבריאות חפצו בממונה לשעבר על האוצר קובי אמסלם, בעוד הרופאים ביקשו את עו"ד שרגא. התפטרותם של רופאי מחלקת הילדים תיכנס לתוקף בתחילת החודש הבא, ובמקומו של פרופ' ויינטראוב התמנה ד"ר גל גולדשטיין מבית החולים אסף הרופא.
מבית החולים נמסר בתגובה: "הנהלת הדסה אינה מתנגדת לכל חקירה שעליה יחליט היועץ המשפטי לממשלה בנושא זה. נדגיש כי תלונותיו של עו"ד שרגא מתמקדות בעבר, בשעה שהדסה נוהלה על ידי מנהלים אחרים, כמו גם המחלקות המוזכרות במכתבו. יודגש כי אין לעו"ד שרגא כל תלונה ספציפית המתייחסת לתקופה שבה מנהל את המרכז הרפואי הפרופ' זאב רוטשטיין".