50 מטרים מהמשפחתון: מתה תינוקת שנשכחה במכונית ביישוב בשומרון
אמה של התינוקת, בת השנה וחודשיים, הגיעה עמה למשפחתון ביישוב אבני חפץ, הלכה לחברה - ושכחה אותה ברכב. אחרי שעות האם התקשרה לפעוטון לבדוק מה שלום בתה, והמטפלת השיבה כי הפעוטה לא הגיעה היום. האם, אחות במקצועה, רצה לאוטו והחלה בפעולות החייאה בבתה שהייתה מחוסרת הכרה. התינוקת פונתה במצב אנוש לביה"ח, ושם נקבע מותה
טרגדיה בשומרון: רופאי בית החולים מאיר בכפר סבא קבעו בצהריים (יום ה') את מותה של שקד כספי, התינוקת בת השנה וחודשיים, שחולצה מוקדם יותר במצב אנוש ממכונית שבה שהתה זמן ממושך ביישוב אבני חפץ בשומרון. חובשים ופרמדיקים של מד"א ביצעו בה פעולות החייאה, והיא פונתה במצב אנוש לבית החולים, אך כאמור מאמצי הרופאים להצילה עלו בתוהו.
מחקירת המקרה במשטרת מחוז ש"י עולה כי האם, אוריה כספי, אחות בבית החולים מאיר, הגיעה בבוקר עם התינוקת למשפחתון ביישוב. היא החנתה את הרכב כ-50 מטרים מהמשפחתון, הלכה לחברה - ושכחה את התינוקת במכונית.
בסביבות השעה 13:30 האם התקשרה לפעוטון כדי לשאול בשלום בתה, והמטפלת ענתה לה שהילדה לא הגיעה היום. הדבר לא היה חריג, שכן האם לעתים נהגה להישאר עם הבת בבית, בבקרים שבהם לא עבדה. האם רצה למכונית ושם גילתה את בתה כשהיא מחוסרת הכרה. היא הוציאה אותה מהרכב והחלה לבצע בה פעולות החייאה. כוחות מד"א הוזעקו, ופינו את התינוקת במצב אנוש לבית החולים.
משפחת כספי מתגוררת ביישוב אבני חפץ זה שש שנים. להורים עוד שתי בנות, תאומות בנות שלוש. מהמשטרה נמסר כי בשלב זה האם טרם נחקרה.
לאחר מות התינוקת פורסמה הודעה מטעם היישוב: "אנו משתתפים בצערם של אוריה ואלעזר כספי על מות בתם שקד היום ביישוב. הודעה על מועד ומיקום ההלוויה תצא בהמשך. שנתבשר בשורות טובות".
אברהם בן טולילה, חובש רפואת חירום במד"א שהוזעק לרכב, סיפר: "בסמוך לרכב על הכביש ראינו תינוקת כבת שנה וחודשיים מחוסרת הכרה לאחר שחולצה מהרכב שבו שהתה ככל הנראה כמה שעות. היא הייתה ללא דופק וללא נשימה ויחד עם כוח רפואה של צה"ל הענקנו לה טיפול רפואי וביצענו בה פעולות החייאה".
לפי נתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, מאז 2008 מתו 24 תינוקות וילדים מהשארה ברכב או הילכדות, מהם 19 מהשארה ברכב. בשנת 2016 מתו שבעה ילדים מהשארה ברכב.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית הארגון, אמרה כי "מדובר באחת הטרגדיות הקשות ביותר שהורה יכול לחוות, וחשוב מאוד לזכור כי האירוע הזה עלול לקרות לכל אחד מאיתנו ברגע של עייפות או כשאנו עוברים לעשות פעולות באוטומט. רבים ממקרי השכחה מתרחשים בעת שינוי שגרה ובעת עייפות או לחץ. אנו קוראים לציבור ההורים, בייחוד עכשיו עם בוא הקיץ, להבין כי חייבים לנקוט אמצעי בטיחות נוספים, למשל לשים ארנק או טלפון ליד התינוק, להתקין אפליקציה או להיות בקשר טלפוני עם בן הזוג ולבדוק היכן הילד".
עו"ד ורד וינדמן, מנכ"לית המועצה לשלום הילד, אמרה: "אסור להשלים עם המקרים הללו. זו לא גזירת גורל - האחריות מוטלת לפתחו של משרד התחבורה שגורר רגליים ולא מחייב התקנת אמצעים טכנולוגיים למניעת התופעה".