שתף קטע נבחר

 

שומר אותם קרוב: היועצים הצמודים של קים ג'ונג און

שלושת הפקידים תמיד מופיעים בתמונות ובסרטונים כשהם מחובקים ומחויכים עם הרודן מפיונגיאנג. לפי מומחים אמריקנים, הם אף מורשים להתנייד עמו במטוס הפרטי ועומדים בראש פיתוח מערכות הנשק המתקדמות של המדינה המבודדת: "הביאו את המאה ה-21 לצפון קוריאה"

 

"המשמעותי ביותר מבין השלושה", רי פיונג צ'ול מימין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"המשמעותי ביותר מבין השלושה", רי פיונג צ'ול מימין(צילום: רויטרס)

השלישייה של קים. אחרי כל שיגור מוצלח, נצפה הרודן מפיונגיאנג בכלי התקשורת הממלכתיים מחובק ומחויך עם שלושה גברים קבועים. סוכנויות הביון ברחבי העולם פועלות במרץ כדי לדלות כמה שיותר פרטים על השלושה - שככל הנראה מדורגים גבוה בצמרת השלטון ופועלים במסגרת תוכניות הטילים של המדינה המבודדת.

 

שלושת הגברים הם רי פיונג צ'ול - גנרל בכיר בחיל האוויר בצפון קוריאה, קים ג'ונג סיק, מדען טילים ותיק, וג'אנג צ'אנג הא, שעומד בראש מערכת הרכש ופיתוח הטילים. על פי הצילומים שבהם תועדו השלושה עם השליט, מסתמן כי הם פקידיו המועדפים בממשל. התנהגותם סמוך לשליט נראית משוחררת הרבה יותר משל שאר היועצים הבכירים, שמקפידים לקוד בפניו ולהניח את ידיהם על פיהם בזמן שהוא מדבר.

 

לעומת שאר מחזיקי המשרות הבכירים בממשל, שניים מהם נוהגים לטוס עם קים במטוסו הפרטי, גושהוק-1, הקרוי על שמה של הציפור הלאומית. יחד עם חברי מפלגת הפועלים של קוריאה - השלושה הם חלק בלתי נפרד מההתפתחות המהירה של המדינה בתחום הטילים ובניסיונות השיגור המוצלחים שמאיימים על השכנה מדרום, על יפן ואף על הקצה המזרחי של רוסיה.

"התנהלותם עם קים משוחררת יותר משל שאר הפקידים" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"התנהלותם עם קים משוחררת יותר משל שאר הפקידים"(צילום: רויטרס)

קים ג'ונג און אחרי עוד שיגור מוצלח (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קים ג'ונג און אחרי עוד שיגור מוצלח(צילום: רויטרס)

תוכנית לפיתוח טילים שפותחה בראשית המאה ע"י שלישיית פקידים שהיו מקורבים לקים האב נפסלה, הפקידים המבוגרים נעלמו מהעשייה הציבורית, ויורש השלטון מינה במקומם את המקורבים החדשים. מאדן הוסיף: "שלושת הפקידים הבכירים הביאו את צפון קוריאה אל המאה ה-21".

 

לעומת שאר הפקידים הבכירים - הרודן שומר על שלושת אנשי המקצוע קרובים אליו כך שיוכל ליצור איתם קשר באופן ישיר. "הדבר רק מדגיש את נחיצותם בפיתוח הטילים", אמר אן צ'ן-איל, קצין לשעבר בצבא הצפון-קוריאני שנמלט מהמדינה ופועל בבירתה של דרום קוריאה - סיאול. גורם רשמי נוסף בדרום קוריאה ציין כי "קים ג'ונג און מגדל דור חדש של מנהיגים שנבדלים מיועציו הבכירים של אביו שמת לפני שבע שנים".

 

שיגור טיל בליסטי בצפון קוריאה    (רויטרס)

שיגור טיל בליסטי בצפון קוריאה    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מומחים למערכת הפוליטית בצפון קוריאה סיפרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי קים ג'ונג סיק וג'אנג צ'אנג הא לא הגיעו ממשפחות במעמד השולט, ורי פיונג צ'ול למד באחד מבתי הספר המעוטרים ביותר במדינה. המומחים הוסיפו כי השלושה נבחרו במיוחד ובאופן אישי ע"י קים ג'ונג און.

 

הבולט מבין השלושה הוא רי פיונג צ'ול - שתמיד נראה מחויך בתמונות - מכהן כסגן מנהל מחלקת החימוש במפלגה ומפקח על פיתוח הטילים הבליסטיים. כך על פי ממשלת דרום קוריאה וגורמים בארצות הברית. המחלקה נכנסה לרשימות השחורות של משרד האוצר האמריקני, ושמו של רי נקשר לתוכניות החימוש על פי המעקבים של ממשלת דרום קוריאה.

 

"המשמעותי ביותר מבין היועצים הוא ללא ספק רי", אמר מייקל מאדן, מומחה לצמרת השלטונית בצפון קוריאה, "הוא נמצא בסביבה עוד לפני שקים ג'ון און נתפס באופן רציני".

רי בן ה-70 התחנך בחלק מהזמן ברוסיה וקודם בסולם הדרגות בתחילת שנות ה-2000 עוד בתקופת אביו של השליט הנוכחי. הוא ביקר פעם אחת בסין ופעמיים ברוסיה, ונפגש עם שר ההגנה הסיני בתור מפקד חיל האוויר.

 

מדען הטילים, קים ג'ונג סיק החל את הקריירה שלו כטכנאי בתחום התעופה האזרחית, אך כעת נראה לבוש במדים צבאיים במסגרת תפקידו כגנרל במחלקת התיעוש, על פי גורמים בדרום קוריאה. מאדן טען כי הצלחתו בשיגור המוצלח הראשון ב-2012 הביאה להכרה מהממשל. "האנשים של קים מקבלים את העבודות על סמך התוצאות שלהם". רוב פרטיו האישיים שלו, כגון גילו, אינם ידועים.

 

הפקיד השלישי, שמוכר בשם ג'אנג צ'אנג הא, מכהן כנשיא האקדמיה הלאומית למדעי ההגנה, הגוף שאחראי על המחקרים הסודיים שעוסקים בפיתוח מערכות נשק מתקדמות. בהחלטת משרד האוצר האמריקני בשנת 2010 להכניס את הגוף לרשימותיו השחורות, נכתב כי אנשי האקדמיה ככל הנראה מקדמים מחקרים ומפתח נשק גרעיני. על פי כלי התקשורת בדרום קוריאה, ג'אנג אחראי על כ-15 אלף עובדים, בהם כ-3,000 מהנדסי טילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און והיועצים הקרובים
צילום: רויטרס
מומלצים