העולם הערבי מגנה את טבח הילדים במצרים: "מנסים להצית מלחמת אחים"
מניין ההרוגים בפיגוע הירי לעבר אוטובוסים שהסיעו עשרות נוצרים עלה ל-28, ולפי הרשויות "רבים מהם ילדים". ברחבי העולם הערבי גינו בחריפות את הפיגוע, לרבות קטאר שאין לה יחסים עם מצרים וכן חמאס וחיזבאללה. "פעולה פחדנית שרחוקה מערכי האנושות", אמר מלך ירדן
מניין ההרוגים בפיגוע הירי המחריד היום (ו') נגד המיעוט הנוצרי ממשיך לטפס. הרשויות במצרים עדכנו בשעות אחר-הצהריים כי לפחות 28 בני אדם, בהם "מספר רב של ילדים", נרצחו בפיגוע ולפחות 25 נוספים נפצעו בדרגות שונות. בעולם הערבי גינו בחריפות את הפיגוע ומדינות רבות שלחו את תנחומיהן למצרים, לרבות קטאר שניתקה עמה יחסים לאחר ההפיכה. גם בחמאס ובחיזבאללה גינו את הפיגוע הקשה וציינו כי מדובר בניסיון להצית מלחמת אחים במדינה.
לפי דיווחים ברשתות הערביות, חוליה של עשרה מחבלים במדי צבא פתחה מוקדם יותר היום בירי לעבר רכב ושני אוטובוסים שהסיעו נוצרים קופטים למנזר מרוחק בשם סמואל הקדוש שבמחוז אל-מניא. מוקדם יותר היום קרא נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, לכנס ישיבה מצומצמת של גורמי ביטחון לבחינת השלכות הפיגוע באל-מניא. עוד נמסר כי א-סיסי עוקב אחר המצב הביטחוני במצרים והורה לנקוט צעדים כדי לטפל בנפגעים.
ברחבי העולם הערבי מגנים בשעות האחרונות את הפיגוע המזעזע, שאירע כחודש וחצי לאחר מתקפה חמורה נוספת נגד המיעוט הקופטי במצרים שבמסגרתה נרצחו עשרות ונפצעו יותר מ-100 בני אדם. מלשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר בשעות הצהריים כי ישראל שולחת את תנחומיה לעם המצרי ולנשיא א-סיסי. "הטרור יובס מהר יותר אם כל המדינות יפעלו יחד נגדו", נמסר.
מסעודיה נמסר כי הממלכה מדגישה את עמידתה לצד מצרים במאבק בטרור, ומבהירה כי ישנו צורך לחזק את המאמצים הבינלאומיים למאבק בטרור". גם באיחוד האמירויות גינו את הפיגוע, ושר החוץ הבהיר כי "פיגוע הטרור הוא פשע שמטרתו ליצור מלחמת אחים. אנו עומדים לצד מצרים והעם המצרי נגד הקיצוניות והטרור".
אך הגינוי המעניין ביותר מגיע מקטאר שלה אין יחסים דיפלומטיים עם מצרים. בהודעה שפרסם משרד החוץ הקטארי נכתב: "לקטאר עמדה עקרונית המסרבת לאלימות ולטרור על כל מניעיו. קטאר מביעה תנחומיה בפני משפחות הקורבנות והעם המצרי היקר, ומאחלת רפואה מהירה לפצועים".
גם בחמאס גינו את הפיגוע, ודובר הארגון פאוזי ברחום קרא לאירוע "פשע מכוער שממנו מרוויחים רק אויביה של מצרים". הנשיא הפלסטיני אבו מאזן הצטרף אף הוא לשורת הגינויים ואמר כי "מטרת הפיגוע להצית מלחמת אחים ולפגוע בחברה המצרית". עוד ציין בהודעה כי מצרים תנצח בסופו של דבר את הטרור ואת המזימות לפגוע באחדותה וביציבותה. גינויים נוספים נשמעו גם מצד חיזבאללה, הליגה הערבית, לבנון ועיראק שקראו לשיתוף פעולה במאבק בטרור.
מלך ירדן, עבדאללה השני, שיגר מכתב תנחומים לנשיא מצרים ובו ציין כי ירדן תפעל ביחד עם מצרים במלחמה בטרור שפוגע באיסלאם ובאנושות. "זוהי פעולה פחדנית. כל הפעולות שאותן מבצעות הכנופיות החשוכות האלה רחוקות מערכי האנושות והדתות השמיות", ציין במכתבו.
הפיגוע זכה לגינויים גם מצד מדינות נוספות בעולם כמו רוסיה ובריטניה. שגריר בריטניה בקהיר הביע את תקוותו כי "המחבלים לא יצליחו להפיץ שנאה" ואמר כי הוא מזדהה עם הנפגעים בפיגוע.
מממשלת גרמניה נמסר כי גם היא מגנה בחריפות את הפיגוע האכזרי. דובר מטעם משרד החוץ הגרמני מסר כי המדינה מביעה "צער עמוק" בעקבות האירוע, וציין כי בימים אלו מתקיים כינוס גדול בגרמניה בהשתתפות הכנסייה הפרוטסטנטית והכנסייה הקופטית. "אנחנו מגנים באופן המפורש ביותר מתקפות מסוג זה נגד מאמינים, ואנחנו נשתף פעולה עם מצרים כדי לוודא שאירועים כאלו לא יתרחשו שוב", אמר הדובר מרטין שייפר.
גורם בכנסייה הקופטית מסר מוקדם יותר היום כי המסע הרכוב של המאמינים הנוצרים הוא למעשה טיול מאורגן ל-40 ילדים. ממשרד הבריאות המצרי מסר כי אכן "מספר רב של ילדים" נרצחו בפיגוע. כוחות הביטחון במדינה ממשיכים במאמצים ללכוד את פעילי הטרור שביצעו את הפיגוע.
הכנסייה הקופטית פרסמה הודעה לאחר הפיגוע שבו הבהירה כי "האלימות והרשע מנסים לפגוע בלב האחדות המצרית", והביעה את תקוותה כי יינקטו הצעדים הנדרשים כדי למנוע פיגועים נוספים. ראש ממשלת מצרים, שריף איסמאעיל, הביע את תנחומיו בפני העדה הקופטית במצרים בשיחת טלפון שערך עם ראש הכנסייה באלכסנדריה.
בחודש שעבר הותקפה שוב הקהילה הקופטית בפיגוע משולב של דאעש בשתי כנסיות של הקהילה במצרים, שבו נהרגו עשרות ויותר מ-100 נפצעו. הפיצוץ הראשון אירע בכנסיית גאורגיוס בעיר טנטא שמצפון לקהיר כשמאות רבים התפללו בתוך הכנסייה. כשלוש שעות לאחר הפיצוץ אירע פיגוע התאבדות נוסף בכנסייה הקופטית באלכסנדריה.
לפי ההערכות האחרונות במצרים, במדינה חיים כיום כ-8 מיליון קופטים, פחות מעשרה אחוזים מכלל האוכלוסייה המצרית שמונה כ-92 מיליון בני אדם. בתקופת שלטון האחים המוסלמים ומוחמד מורסי, לפני כשלוש שנים, נאלצו הקופטים להתמודד עם גל תסיסה אדיר נגדם. עם זאת, בשנה האחרונה אישר הפרלמנט המצרי את החוק לבניית כנסיות במדינה, והשלטון לכאורה מספק לקופטים חופש פולחן מוחלט.