שתף קטע נבחר

 

היחס לישראל והטיוח: שגרירת ארה"ב נגד מועצת זכויות האדם

בשבוע הבא תנאם ניקי היילי במועצת זכויות האדם של האו"ם בז'נבה לפני שתגיע לביקור בישראל. במאמר שכתבה עבור ה"וושינגטון פוסט" היא מאשימה את המועצה בהתעלמות מהאמת: "כשמצביעים על יותר מ-70 החלטות נגד ישראל ורק 7 על איראן מבינים שמשהו כאן לא בסדר"

 

ניקי היילי נגד מועצת זכויות האדם (צילום: MCT, AP) (צילום: MCT, AP)
ניקי היילי נגד מועצת זכויות האדם(צילום: MCT, AP)

המתקפה של השגרירה האמריקנית באו"ם נגד מועצת זכויות האדם: במאמר שהתפרסם הלילה (שבת) ב"וושינגטון פוסט" מגנה השגרירה ניקי היילי את פעילותה המועצה בז'נבה בכך שבמקום לפעול למען זכויות האדם, היא מעודדת פעילות של מדינות שמפרות זכויות אדם באופן קבוע.

 

היילי, שתנאם במועצה בז'נבה בשבוע הבא ולאחר מכן תגיע לביקור בישראל, התייחסה גם ליחס המוטה, לטענתה, של המועצה כלפי ישראל. "מועצת זכויות האדם צריכה להפסיק את התנהלותה כלפי ישראל. אם המועצה מעבירה יותר מ-70 החלטות נגד ישראל, מדינה עם עבר מוכח, לעומת שבע החלטות בלבד נגד איראן, שידועה בהפרה בוטה של זכויות אזרחיה, אפשר להבין שמשהו כאן ממש לא בסדר", כותבת היילי במאמר ב"וושינגטון פוסט".

 

שגרירת ארה"ב באו"ם מתייצבת לצד ישראל

שגרירת ארה"ב באו"ם מתייצבת לצד ישראל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

היילי אומרת כי הפעילות המוטה של המועצה לא מסתכמת רק בישראל. "לא ייתכן שמדינות בעלות עבר של הפרת זכויות אדם מקבלות מקום במועצה. קחו לדוגמה את קובה. ממשלה שהכניסה למאסר אלפי פעילים פוליטיים שהתנגדו לשלטון מקבלת מקום במועצה. נשיא ונצואלה ניקולס מדורו, שממשלתו יורה למוות במפגינים ברחוב, הודה לקהילה הבינלאומית על הבעת האמון במחויבות של מדינתו לזכויות אדם וגם ונצואלה מקבלת מקום במועצה", כך השגרירה.

 

דוגמה נוספת שמציגה היילי היא הפלישה הרוסית לאוקראינה וכיבוש חצי האי קרים. "הפעולה הלא-חוקית הזו הביאה למותם של אלפי אזרחים ולמעצרים מנהליים של אלפים רבים. ובמועצת זכויות האדם? אפילו לא כונסה ישיבה אחת בנושא", האשימה.

 

היילי מאשימה את המועצה בהתעלמות מפשעים שמבצעות מדינות על בסיס קבוע. "אנו רואים יותר מדי מקרים שהקורבנות לפשעים החומרים ביותר שמדינה יכולה לבצע נתקלים בהתעלמות ובכתף קרה מצד הארגון שאמור להגן עליהם", תוקפת השגרירה האמריקנית. "נוכחותן של מדינות במועצה, שידועות כמפרות של זכויות אדם, פגמה באמינות של המועצה שהפכה למקלט עבור דיקטטורים".

 

ארה"ב שוקלת לפרוש מהמועצה אם היא לא תשנה את גישתה. "אני אגיע לז'נבה ואצביע על הדברים שיש לשנות כמו שינוי החברות במועצה. השאלה היא אם מועצת זכויות האדם של האו"ם תומכת דה-פקטו בזכויות אדם. בפועל היא מטייחת את האכזריות והברוטליות שמפעילות מדינות נגד אזרחיהן", סיכמה היילי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים