עיראקי שנעצר בלבנון: "ישראל ביקשה ממני לאסוף מידע על רון ארד"
מרווין בן י.י. שנעצר בלבנון לפני כחודשיים סיפר לחוקריו שהופעל בידי "אילן נסים", האחראי על מוסד צבאי-ביטחוני ישראלי בחבל הכורדים בעיראק
העיתון הלבנוני "אל-אחבאר" המזוהה עם חיזבאללה פרסם הבוקר (שבת) כי אזרח עיראקי שנעצר בלבנון לפני כחודשיים חשוד ששיתף פעולה עם גורמי ביטחון ישראלים ואף התבקש לאסוף מידע על מקום קבורתו של הנווט הישראלי רון ארד. ארד נפל בשבי באוקטובר 1986.
שבועיים לפני שנעצר, כך דווח, התבקש על-ידי אדם בשם "אילן נסים" שפנה אליו בפייסבוק לאסוף מידע על מקום קבורתו של רון ארד. "נסים" שפנה אל החשוד מרווין בן י.י. לפני כחצי שנה, גם הציע לו לאסוף מידע על חיזבאללה, צבא לבנון, הצבא הסורי ולגייס סוכנים בלבנון ובעיראק. הוא פנה אליו לאחר שראה את פרסומיו ברשת נגד ערבים ומוסלמים. לפי הדיווח, מרווין חשש תחילה מפני מעצר ועונש, אך השתכנע לאחר מכן להעביר את המידע למפעילו הישראלי.
מרווין נעצר בידי מנגנון הביטחון הכללי במסגרת סדרת מעצרים שמטרתם לפגוע ב"רשתות חתרניות בלבנון". לפי הדיווח, המעצר חשף מוסד ביטחוני-צבאי שנקרא "TASA ELITE" שאותו מנהלים "קצינים ישראלים" מחבל כורדיסטן בעיראק. על פי הדיווח מטרת המוסד להפעיל מבצעים במדינות ערביות, ובהן סוריה, עיראק ולבנון, תחת הכותרת של "מאבק בטרור" ו"מדינות תומכות טרור". החשוד נעצר ב-20 באפריל באזור א-סבתיה שממזרח לבירה ביירות. מוצאו במחוז דהוכ שבצפון עיראק.
במהלך חקירתו עלה כי מרווין היה פעיל בשש השנים האחרונות בכוחות הפשמרגה הכורדיים הנהנים משיתוף פעולה צבאי עם ישראל. בנוסף, הוא טען שגויס לאחר שנכנס ללבנון באופן חוקי עם בני משפחתו בשנת 2014. בחקירתו, ציין כי את המידע הוא העביר באמצעות חשבון מיוחד שפתח ברשת החברתית פייסבוק. לביטחון הכללי בלבנון התברר כי "אילן נסים" הוא זה שמנהל את המוסד הביטחוני בקרב הכורדים.
הנווט רון ארד נפל בשבי הלבנוני ב-16 באוקטובר 1986. בעת שהשתתף בתקיפת יעדי מחבלים מדרום לצידון נפגע מטוס הפנטום שבו טס, כתוצאה מתקלה טכנית. הוא והטייס נטשו את המטוס בשטח לבנון. מסוק שנשלח לאיזור חילץ בקושי רב את טייס הפנטום, כאשר זה נתלה על מגלשי המסוק, אולם ארד נלכד
בידי ארגון "אמל" השיעי ונלקח בשבי. לאחר נפילתו בשבי הועלה ארד לדרגת רב סרן.
הניסיונות לשחררו באמצעות עסקה נכשלו, ובשנת 1988 הוא ככל הנראה הועבר מידיו של בכיר אמל, מוסטפה דיראני, לאיראן או לארגון שיעי אחר. עקבותיו של ארד נעלמו לחלוטין במאי 1988. בעבר נטען כי קיימת אפשרות שארד נרצח על ידי שוביו ב-3 במאי 1988, במהלך מבצע של סיירת צנחנים נגד חיזבאללה בכפר מיידון, או שנהרג כשניסה להימלט.