שתף קטע נבחר

 

טורקיה: נפתח המבצע לכיבוש בירת דאעש בסוריה

מורדים כורדים שנתמכים על ידי ארה"ב ומוגדרים על ידי אנקרה כטרוריסטים החלו לפני יומיים במבצע לכיבושה מחדש של העיר א-רקה מידי הג'יהאדיסטים. ראש ממשלת טורקיה: ארה"ב עדכנה אותנו מראש על תחילת המבצע

החל המבצע לכיבוש העיר. אנשי דאעש בא-רקה, סוריה (צילום: AP) (צילום: AP)
החל המבצע לכיבוש העיר. אנשי דאעש בא-רקה, סוריה(צילום: AP)

 

כוחות מורדים שנתמכים על ידי ארצות הברית החלו את המבצע לכיבוש מעוז "המדינה האיסלאמית" (דאעש) בסוריה, העיר א-רקה, ב-2 ביוני. כך דיווח היום (יום א') העיתון הטורקי "דיילי סבאח".

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

לפי העיתון הטורקי, ראש הממשלה בינאלי יילדירים סיפר אמש לאנשי תקשורת במהלך ארוחת ערב לשבירת צום הרמדאן שארה"ב עדכנה את ארצו מראש על פתיחת המבצע הצבאי לכיבוש א-רקה.

 

טורקיה מתנגדת לתמיכה האמריקנית בארגון המורדים SDF. ארדואן וטראמפ (צילום: MCT) (צילום: MCT)
טורקיה מתנגדת לתמיכה האמריקנית בארגון המורדים SDF. ארדואן וטראמפ(צילום: MCT)

טורקיה מנסה זה כמה חודשים להניס את אנשי דאעש שנמצאים באזור הגבול שלה עם סוריה, אולם השלטונות באנקרה לא רואים בעין יפה את התמיכה האמריקנית בארגון "הכוחות הסוריים הדמוקרטיים" (SDF) שמורכב מלוחמים כורדים וערבים ובעיקר מהמיליציה הכורדית YPG, שאותה מגדירה טורקיה ארגון טרור ושלוחה של המחתרת הכורדית PKK.

 

"האמריקנים הבטיחו לנו: נשק לא יעבור לארגוני הטרור"

"מה הבטיחו לנו האמריקנים? הם לא מעבירים את הנשק שבו משתמשים בא-רקה לארגוני טרור ומונעים את האפשרות של שימוש בכלי נשק אלה נגד כוחות הביטחון והאזרחים שלנו בפעולות של טרור. הם אמרו לנו באופן מפורש שהם יפקחו על זה", אמר ראש הממשלה הטורקי. לדבריו, ארגוני טרור כמו המחתרת הכורדית, YPG, דאעש, מפלגת החזית המהפכנית לשחרור העם (DHKP-C) והמפלגה הדמוקרטית המאוחדת בסוריה (PYD), מפלגה פרו-כורדית, ממשיכות להוות מטרה וטורקיה לא תהסס לנקוט צעדים הכרחיים למען ביטחון האזרחים שלה כפי שעשתה בעבר.

 

בסוף השבוע האחרון הצליחו "הכוחות הסוריים הדמוקרטיים" להשתלט על שתי העיירות הנידה ואל-מנסורה ממערב לא-רקה וגם על סכר אל-בעת' האסטרטגי. הדובר של הקואליציה הבינלאומית טען אתמול כי הכוחות שנתמכים על ידי ארה"ב נמצאים במרחק של שלושה קילומטרים מהחלק הצפוני והמזרחי של בירת דאעש בסוריה, ובמרחק של פחות מעשרה קילומטרים מחלקה המערבי של העיר.

 

לפני פרוץ הסכסוך בסוריה נחשבה א-רקה, בירת מחוז א-רקה, לעיר השישית בגודלה במדינה הערבית. לפי מפקד אוכלוסין שנערך בעיר ב-2004 התגוררו בה 220 אלף תושבים. לפי הערכות, מספר זה גדל בהרבה מאז תחילת ההתקוממות נגד משטרו של בשאר אסד ב-2011, ככל הנראה כתוצאה מגלי העקירה הגדולים ממקומות אחרים ברחבי סוריה.

 

כבר ב-2013 הייתה א-רקה לאחד מהמקומות הראשונים שבו הצליחו מתנגדי המשטר להשיג אחיזה. אחת מהתמונות הזכורות ביותר היא הפלת פסלו של נשיא סוריה לשעבר, חאפז אל-אסד, בכיכר העיר. אך בדומה לאזורים רבים אחרים בסוריה, מי שניצל את הכאוס במדינה היו לא המפגינים שדרשו דמוקרטיה ורפורמות פוליטיות ולא המורדים המתונים, אלא דווקא הגורמים הג'יהאדיסטים, בהם דאעש. בחודש ינואר 2014 הצליח ארגון הטרור הסוני להשתלט על אזור העיר והפך אותה למעוזו הבלתי מעורער בסוריה, ממזרח לנהר הפרת החשוב - והוא משליט בעיר את חוקי השריעה האיסלאמיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מורד בארגון הכוחות הסוריים הדמוקרטיים
צילום: AP
מומלצים