בשיא השפל: מצב הכנרת - החמור ביותר זה 97 שנה
בחודש מאי האחרון נרשם שיא שלילי בזרימת המים לכנרת. על פי נתוני רשות המים, מאז 1920 האגם לא היה במצב כה חמור. המפלס צפוי לרדת בעוד מטר עד תחילת עונת הגשמים. חדשות רעות גם מים המלח
שיא שלילי של זרימת מים לכנרת בחודש מאי האחרון, כך נמסר היום (א') בתום סיום המדידות על ידי רשות המים. ברשות אומרים כי מאז מאי 1920 (תחילת המדידות) האגם לא היה במצב כה חמור. במהלך חודש מאי איבד האגם 15 ס"מ מהמפלס וכמות המים הזמינים פחתה ב-9 מיליון קוב. עד תחילת עונת הגשמים הבאה צפוי המפלס לרדת בכמטר נוסף. ברשות מציינים כי מצבו של ים המלח חמור גם כן, והמפלס ירד ב-16 ס"מ.
מנתוני השירות ההידרולוגי ברשות המים עולה כי בחודש מאי נרשמה ירידה חדה ונוספת בזרימות הבסיס בנחלי אגן הכנרת. הספיקה בתחנות לאורך נהר הירדן עומדת בממוצע על כ-3.3 מ"ק/שנייה. מדובר בספיקה נמוכה פי שניים ויותר מהספיקה הממוצעת לתקופה זו, כ-7 מ"ק/שנייה.
ברשות אמרו כי כמות המים הזמינים - חישוב כניסות מים מגשם, נחלים ומעיינות תוך הפחתת ההתאיידות - היא שלילית ועומדת על 9 מיליון קוב. מדובר בשפל של כל הזמנים.
המפלס בחודש מאי רשם שיא שלילי, החמור ביותר מאז שנת 1920. המצב חמור אף יותר היות שזה כשנתיים - לנוכח הרצף הנדיר של ארבע שנות בצורת באזור הצפון - השאיבה מהכנרת הופסקה כמעט לחלוטין. באופן ממוצע, בחודש מאי המפלס נשאר יציב, בשל הזרימות הגבוהות בנהר הירדן.
דובר הרשות, אורי שור, ציין כי למרות שהקיץ עוד לא התחיל הירידה במפלס החלה השנה מוקדם מהרגיל, בקצב הקרוב לחצי סנטימטר ביום. בשיא הקיץ הכנרת מתאדה בקצב של כסנטימטר ליום.
לפי הערכות אנשי המקצוע בשירות ההידרולוגי ברשות המים, עד תחילת עונת הגשמים הבאה (אי שם בנובמבר) ירד מפלס הכנרת בעוד מטר לפחות, ויהיה נמוך מ-214 סנטימטרים מתחת לפני הים. "זה מצב שלא נרשם בכנרת כבר עשור ויוביל לנסיגה נוספת של המים מחופי הכנרת ולתופעות סביבתיות ואקולוגיות שונות", נמסר מרשות המים.
גם לגבי ים המלח אין בשורות טובות. על פי נתוני רשות המים, המפלס בים המלח ירד ב-16 ס"מ בחודש מאי ורום המים הוא 431.54- מ' מתחת לפני הים. מתחילת השנה ההידרולוגית ירד המפלס ב-87 ס"מ.