שתף קטע נבחר

גזר דין ראשון בפרשת "העוקץ הליטאי"

דמיטרי אנטונוב הורשע בהסדר טיעון ונידון ל-6.5 שנות מאסר בנוסף לתשלום 200 אלף שקלים לקורבנות. במסגרת העוקץ הונו חברי הרשת כשני מיליון שקלים מקשישים דוברי רוסית בטענה שקרית כי קרוביהם הסתבכו או נפגעו

 

הונו מהקשישים כשני מיליון שקלים. חלק מהכסף שנתפס (צילום:  חטיבת דובר המשטרה) (צילום:  חטיבת דובר המשטרה)
הונו מהקשישים כשני מיליון שקלים. חלק מהכסף שנתפס(צילום: חטיבת דובר המשטרה)

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר היום (ג') שש שנות מאסר וחצי על דמיטרי אנטונוב שהורשע בפרשת העוקץ הליטאי, שבמסגרתה רשת בינלאומית הונתה מאות קשישים יוצאי חבר העמים בישראל וקיבלה מהם במרמה סכום כולל של כשני מיליון שקלים.

אחת הקשישות שנפגעה בפרשת העוקץ (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
אחת הקשישות שנפגעה בפרשת העוקץ(צילום: אבי מועלם)
 

אנטונוב הודה במסגרת הסדר טיעון, הורשע בעשרות עבירות סחיטה באיומים, נידון לשש וחצי שנות מאסר והפקיד פיצוי של 150 אלף שקלים שהופקדו בקופת בית המשפט, ועוד 50 אלף שקלים אותם ישלם בעשרה תשלומים החל מיום חמישי.

 

נגד אנטונוב הוגש כתב אישום יחד עם נאשמים נוספים במסגרת הפרשה. כתב האישום ייחס לו עשרות עבירות של סחיטה באיומים במסגרתם נלקחו כספים מ-85 קשישים שונים בסך למעלה ממיליון שקלים.

 

בפרשת העוקץ הליטאי נפגעו קשישים דוברי רוסית מכל רחבי הארץ, על ידי כמה נאשמים שפעלו במקביל בכמה חוליות נפרדות עם גורמים עברייניים בליטא. הם פעלו באופן שיטתי ומתוחכם, וסחטו באיומים כשני מיליון שקלים מכ-220 קשישים ומתלוננים נוספים. בכתבי האישום הנוספים שהוגשו נגד יתר הנאשמים המעורבים בפרשה, הוצגו הסדרי טיעון אך טרם ניתנו גזרי דין ועניינם של שני נאשמים נוספים ממשיך להתנהל.

 

על פי כתב האישום הנאשמים, בשיתוף הגורמים העברייניים פעלו להשגת פרטים אישיים של קשישים ובהם שמות הקשישים, מספרי טלפון נייחים בבתיהם ועיר מגוריהם. לאחר השגת הפרטים, הליטאים, בידיעת הנאשמים, התקשרו לביתם של הקשישים, שוחחו איתם בשפה הרוסית, הציגו עצמם כעורכי דין או כרופאים, ושיקרו להם כי קרוב משפחתם היה מעורב בתאונה בה הוא עצמו נפגע, שהוא מקבל טיפול רפואי ולכן אינו יכול לדבר באופן ברור.

 

בחלק מהמקרים נמסר לקשישים שבני משפחתו של הנפגע רוצים להגיש תלונה במשטרה כנגד קרובי המשפחה של הקשישים, וכן תביעה אזרחית בסכומי עתק. על מנת להגביר את האימה, טענו בפני הקשישים בעקבות אותה תלונה במשטרה קרוב משפחתם ייאסר למשך מספר שנים.

 

עו"ד רננה לוי מפרקליטות מחוז דרום (פלילי), אשר הגישה חלק מכתבי האישום וניהלה את התיקים בביהמ"ש, הסבירה כי השיקול העיקרי בהסדר הטיעון היה להיטיב את הנזק שנגרם לקשישים, ולהחזיר ולו חלק מדמי הסחיטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
אחת הנפגעות מפרשת העוקץ
צילום: אבי מועלם
מומלצים