צרפת: זינוק במחיר החמאה מאיים על הקרואסון
מחיר החמאה בצרפת עלה תוך שנה ב-92%. האופים מתלוננים על "לחץ כלכלי בלתי נסבל" ומזהירים שעתיד התעשייה בסכנה: "חשש שהחמאה תיגמר"
אופים בצרפת הזהירו אתמול (יום ג') שעלייה חדה במחירי החמאה פוגעת להם, ברווחים ומאיימת על עתיד התעשייה כולה.
החמאה מהווה תפקיד מרכזי בהכנת מאפים צרפתים רבים, בראשם הקרואסון. פביאן קסטנייה מאיגוד יצרני העוגות והעוגיות אמר כי מחיר החמאה זינק ב-92% תוך שנה. פביאן טוען שהעלייה החדה יצרה "לחץ כלכלי בלתי נסבל" על התעשייה, שנדרשת להשקיע עוד כ-68 מיליון אירו בשנה.
"לרוע המזל המצב הולך להחמיר בשבועות הקרובים, ויש חשש גדול שהחמאה תיגמר", הוא אומר. מתיו לאב, דובר תעשיית האופים, אמר כי "יש איום גדול של מחסור בחמאה עד סוף השנה - מה שעלול לגרום לפאניקה בשווקים".
הגופים השונים בתעשייה קוראים למרכולים, לבתי הקפה ולמסעדות לנהוג באחריות ולא לגבות מחירים מוגזמים מהלקוחות למרות העלייה במחיר החמאה - וכך להימנע מעוגמת נפש ליצרנים. לאב חושש ש"המחיר שצרכן משלם על קרואסונים, טארטים ובריושים יעלה משמעותית מהר מאוד".
העלייה במחירי החמאה נובעת מירידה בתנובת החלב באירופה כולה, במיוחד בצרפת, לצד עלייה בביקוש ביבשת ובשאר העולם. במקביל החקלאים הצרפתים מתלוננים שהם לא מרווחים מספיק על החלב. הסיבה לטענתם היא שלאירופה יש 350 אלף טונות של אבקת חלב, שמורידה את המחירים.